כרוב אדום מבושל
תבשיל של משפחת תעיזי

כרוב צילום: יחסי ציבור
500 גרם כרוב אדום, פרוס דק (בלי הליבה)
500 גרם תפוח עץ חמוץ, קלוף, מגולען וחתוך לשמונה
בצל שלם גדול
3 עלי דפנה
8-6 מקלות ציפורן
4 זרעים של פלפל אנגלי
4 זרעים של פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2-1/4 כפית קינמון
50 גרם מרגרינה או חמאה
ההכנה:
1. נועצים בבצל את מקלות הציפורן (כדי שיהיה קל לשלוף אותם אחר כך).
2. מכניסים את כל החומרים לסיר גדול יחד עם שלוש כפות מים. מבשלים על אש בינונית במשך שעה בסיר מכוסה.
3. בוחשים
כל הזמן. אפשר להוסיף 200 גרם נתחים של בשר בקר רזה (כמו כתף) שמתאים לצלי. הוא נותן הרבה טעם.
בגרמניה נוהגים להגיש את התבשיל הזה עם קציצות ופירה או עם נקניקיות על האש.