מעודנת: תבשיל לוביה קייצי עם עגבניות

אפשר לטעות וחשוב שהלוביה היא שעועית, אבל הטעם המעודן ואורכו של התרמיל מסגירים אותה. לכבוד שיא עונת הלוביה, מתכון ים תיכוני לתבשיל לוביה עם עגבניות

nrg מעריב | 19/7/2011 11:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: לוביה, תבשיל
 
תבשיל לוביה עם עגבניות
תבשיל לוביה עם עגבניות בעז לביא

המרכיבים ל-4 אנשים:

 1/2 ק"ג לוביה טריה - חותכים את הראש משני הצדדים ואת מה שנשאר חותכים ל-3 (משאירים את הפולים בפנים)
3 עגבניות מקולפות, חתוכות דק
2 כפיות מרק עוף + 2 כוסות מים / או 2 כוסות ציר בקר
כפית קינמון
3 כפות שמן זית
כפית פלפל שחור
כף רסק עגבניות
אם השתמשנו באבקת מרק עוף אז קמצוץ מלח - אם בחרנו בציר בקר אז לתבל בכפית שטוחה של מלח
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן זית למשך כ-5 דקות, לאחר מכן מוסיפים את הלוביה ומבשלים יחד.
2. מוסיפים 2 כוסות ציר בקר או את מרק העוף והמים , את רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים למשך כ-10 דקות על אש נמוכה.

באדיבות השף ראאד עאוודי ממסעדת "אל תנור", נצרת עילית, תחנת דלק סונול צומת ריינה, 04-6466002, 04-6014948.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ירקות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים