קיש ירקות העונה

ששה סוגי ירקות נכנסים למאפה הזה ואליהם מצטרפות גבינת קצ'קבל ושמנת. אתנחתא אביבית כך באמצע היום, עם קיש מלא בכל טוב. רק לצרף סלט ולנעוץ מזלג. מתכון של מיקי שמו

nrg מעריב | 20/5/2009 10:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קיש ירקות העונה
קיש ירקות העונה צילום: יחסי ציבור

החומרים:
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 בצל
100 גרם דלעת
100 גרם קישואים
100 גרם ברוקולי או כרובית
80 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
4 חלמונים
4 כפות קמח
100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר)
מלח
פלפל לבן

החומרים לבצק פריך:
100 גרם (חצי כוס) קמח
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
5 גרם מלח
קורט סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.

אופן הכנת הקיש:
1) חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2/2 ס"מ (יש להקפיד על גודל אחיד).

2) מאדים בשמן (אפשר שמן זית) את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב. מתחילים עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי מוסיפים את הירקות הרכים המכילים יותר נוזלים. מעבירים את  למסננת ומקררים.

3) מערבבים חלב, שמנת מתוקה, ביצים, חלמונים, קמח, גבינה צהובה, מעט מלח ופלפל לבן (לפי הטעם). מוסיפים את
הירקות המאודים, מערבבים ויוצקים את בלילה על הבצק הפריך שהוכן מראש.

4) אופים בחום של -170 מעלות במשך 30 דקות. (בתנורים שיש בהם את האופציה:  אופים 15 דקות עם שלושה גופי חימום - אחד עליון ושניים תחתונים. מוציאים לשתיים-שלוש דקות, משניים לחמישה גופי חימום- שלושה עליונים ושניים תחתונים- וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות). הכוונה היא לתת בהתחלה מכת חום לבצק שלמטה.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים