חיים קישים: מתכוני קישים

מחפשים ארוחת צהריים מהירה לילדים שחוזרים מבית הספר? השפית מיכל גרציאני מעניקה לכם ארבעה מתכונים קלים וטעימים לפשטידות ולקישים

מיכל גרציאני | 17/9/2011 9:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פשטידת אטריות קיבוצית משודרגת

החומרים:

1 חבילת אטריות ביצים רחבות מבושלות
2 ביצים
1 גביע קוטג'
100 גרם רוקפור מפוררת
(טיפ לילדים: במקום רוקפור ניתן להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, חופן זיתים ירוקים מגולענים קצוצים וכף אורגנו טרי קצוץ)


100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון

ההכנה:

1. מערבבים את האטריות עם שאר החומרים. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית משומנת בחמאה.
2. מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת ואופים ב-170 מעלות במשך כחצי שעה.

אלי דסה
קיש בטטה וגרעיני דלעת אלי דסה
קיש בטטה וגרעיני דלעת

החומרים (לתבנית 26):

800-700 גרם בטטה, לפני קילוף
100 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל
תימין / אורגנו / מרווה
4 ביצים
60 גרם גבינת גאודה / צ'דר מגוררת
חופן גרעיני דלעת

ההכנה:

1. קולפים את הבטטה, פורסים דק במעבד מזון, שמים במחבת עם שמן זית ומטגנים עד שהיא מתרככת מעט.
2. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים עוד דקה.
3. מצננים , מערבבים את שאר החומרים, יוצקים על בצק מרודד בתבנית 26, מפזרים גרעיני דלעת ואופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמתייצב ומזהיב.

אלי דסה
קיש בצל, שאלוט וכרישה אלי דסה
קיש בצל, שאלוט וכרישה

החומרים (לתבנית 26):

500 גרם בצל חי / כרישה / בצל סגול / בצל ירוק מטוגן בשמן זית
תימין / אורגנו
1 כף קמח תופח
200 גרם גבינת 9%
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כפית שום כתוש
1 פלפל שחור טרי
מלח
4 ביצים
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
שקדים פרוסים

ההכנה:

1. פורסים דק בצל וכרישה, מטגנים בשמן זית, מוסיפים תימין עד שהבצל מתרכך ומזהיב קצת.
2. מצננים , מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים את הבצל המצונן.
3. יוצקים על בצק מרודד בתבנית 26, מפזרים שקדים פרוסים ואופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמתייצב ומזהיב.

אלי דסה
קיש קרם פלפלים אלי דסה
קיש קרם פלפלים

החומרים (לתבנית 26):

250 גרם פלפל קלוי + מעט לקישוט
150 גרם גבינת פטה
5 ביצים
1 ו-1/2 גביעי שמנת חמוצה
25 גרם פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס חלב
130 גרם שמנת מתוקה
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל, קצח לקישוט

לבצק:

2 כוסות קמח
120 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1 ביצה

ההכנה:

1. קולים את הפלפלים בתנור ב-200 מעלות . מצננים, קולפים ומגלענים. שומרים מעט מהכמות בצד לקישוט.
2. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון עד שהתערובת הופכת לפירורים. מוסיפים ביצה ו-2 כפות מים קרים, מעבדים עד שנוצר בצק, מרדדים ושומרים בקירור או בהקפאה (ניתן לשמור בהקפאה למשך כ-3 שבועות).
3. שמים במעבד מזון פלפלים קלויים, פטרוזיליה ופטה. קוצצים, מערבבים יחד עם שאר החומרים, יוצקים על בצק מרודד, מפזרים קצח, ומהפלפלים ששמנו בצד יוצרים רצועות ומקשטים.
4. אופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמזהיב ומתייצב.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פשטידות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים