חיים קישים: מתכוני קישים
מחפשים ארוחת צהריים מהירה לילדים שחוזרים מבית הספר? השפית מיכל גרציאני מעניקה לכם ארבעה מתכונים קלים וטעימים לפשטידות ולקישים
החומרים:
1 חבילת אטריות ביצים רחבות מבושלות
2 ביצים
1 גביע קוטג'
100 גרם רוקפור מפוררת
(טיפ לילדים: במקום רוקפור ניתן להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, חופן זיתים ירוקים מגולענים קצוצים וכף אורגנו טרי קצוץ)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
ההכנה:
1. מערבבים את האטריות עם שאר החומרים. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית משומנת בחמאה.
2. מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת ואופים ב-170 מעלות במשך כחצי שעה.

החומרים (לתבנית 26):
800-700 גרם בטטה, לפני קילוף
100 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל
תימין / אורגנו / מרווה
4 ביצים
60 גרם גבינת גאודה / צ'דר מגוררת
חופן גרעיני דלעת
ההכנה:
1. קולפים את הבטטה, פורסים דק במעבד מזון, שמים במחבת עם שמן זית ומטגנים עד שהיא מתרככת מעט.
2. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים עוד דקה.
3. מצננים , מערבבים את שאר החומרים, יוצקים על בצק מרודד בתבנית 26, מפזרים גרעיני דלעת ואופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמתייצב ומזהיב.

החומרים (לתבנית 26):
500 גרם בצל חי / כרישה / בצל סגול / בצל ירוק מטוגן בשמן זית
תימין / אורגנו
1 כף קמח תופח
200 גרם גבינת 9%
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כפית שום כתוש
1 פלפל שחור טרי
מלח
4 ביצים
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
שקדים פרוסים
ההכנה:
1. פורסים דק בצל וכרישה, מטגנים בשמן זית, מוסיפים תימין עד שהבצל מתרכך ומזהיב קצת.
2. מצננים , מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים את הבצל המצונן.
3. יוצקים על בצק מרודד בתבנית 26, מפזרים שקדים פרוסים ואופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמתייצב ומזהיב.

החומרים (לתבנית 26):
250 גרם פלפל קלוי + מעט לקישוט
150 גרם גבינת פטה
5 ביצים
1 ו-1/2 גביעי שמנת חמוצה
25 גרם פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס חלב
130 גרם שמנת מתוקה
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל, קצח לקישוט
לבצק:
2 כוסות קמח
120 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
ההכנה:
1. קולים את הפלפלים בתנור ב-200 מעלות . מצננים, קולפים ומגלענים. שומרים מעט מהכמות בצד לקישוט.
2. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון עד שהתערובת הופכת לפירורים. מוסיפים ביצה ו-2 כפות מים קרים, מעבדים עד שנוצר בצק, מרדדים ושומרים בקירור או בהקפאה (ניתן לשמור בהקפאה למשך כ-3 שבועות).
3. שמים במעבד מזון פלפלים קלויים, פטרוזיליה ופטה. קוצצים, מערבבים יחד עם שאר החומרים, יוצקים על בצק מרודד, מפזרים קצח, ומהפלפלים ששמנו בצד יוצרים רצועות ומקשטים.
4. אופים ב-180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמזהיב ומתייצב.
