בראנץ' של אלופים: מתכונים לארוחת בראנץ'

הקיץ מגיע ועמו מזג האוויר המושלם לארח חברים בגינה. הצעה לבראנץ' פשוט, מהיר וטעים, שמתאים בדיוק לארוחה קלילה בשבת בבוקר, באדיבות ספרה החדש של שי-לי ליפא

שי-לי ליפא | 28/5/2011 9:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דן לב
ביצים עלומות ואספרגוס צלוי. דן לב
ביצים עלומות עם אספרגוס צלוי

הסוד להצלחה: ביצים טריות וקרות. ערבול מי הבישול לפני הוספת הביצים על מנת שהחלבון יעטוף יפה את החלמון.

החומרים ל-4 מנות:

 4 ביצים טריות וקרות
3 ליטרים מים
3 כפות חומץ לבן (הדרים או בן יין לבן)
1/2 כפית מלח

לאספרגוס:

1 צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון
1 כף שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה

ההכנה:

1. מכינים את הביצים: מביאים מים, חומץ ומלח לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה ושומרים בסף רתיחה.
2. שוברים ביצה לקערית. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במרכז הסיר, מפסיקים את פעולת הערבול ומחליקים מיד את הביצה לנוזל הרותח.
3. מבשלים כשלוש דקות, עד שהחלבון נקרש ועוטף את החלמון בשכבה דקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מבשלים כל ביצה בנפרד.


4. מכינים את האספרגוס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. מניחים אספרגוס בתבנית בשכבה אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
6. צולים כ-15 דקות , רק עד שהאספרגוס מתחיל להזהיב ולהתרכך. מוציאים מהתנור, מוסיפים שום כתוש ומערבבים.

דן לב
פריטטה ים תיכונית. דן לב
פריטטה ים תיכונית

הסוד להצלחה: אפייה קצרה, רק עד שהפריטטה מתחילה להזהיב.

החומרים ל-6-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קלוף וקצוץ גס
6 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
8 עגבניות שרי חצויות
6 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1/3 קובייה (80 גרם) גבינת פטה מפוררת גס
6 עלי בזיליקום פרוסים לרצועות

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. מפזרים את הבצל באופן שווה במחבת.
3. טורפים ביצים, מלח ופלפל בקערה. יוצקים למחבת, מסדרים מעל חצאי עגבניות וזיתים ומפזרים גבינת פטה ובזיליקום. מבשלים כשלוש דקות, עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
4. מעבירים את המחבת לתנור ואופים כרבע שעה, עד להזהבה.

דן לב
טארטים אישיים של בצל מקורמל וגבינת עיזים. דן לב
טארטים אישיים של בצל מקורמל וגבינת עזים

הסוד להצלחה: אפייה בטארטים אישיים, בהם הבצק יוצא פריך ועשוי היטב גם במרכז, בניגוד למאפה בצק עלים גדול שמרכזו רופס ורך.

החומרים ל-8 מנות:

3 בצלים סגולים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות שמן זית
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום בהיר
500 גרם בצק עלים מופשר
1/3 גליל (70 גרם) גבינת עזים חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

להגשה:

עלי תימין

ההכנה:

1. מכינים את הבצל המקורמל: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, יין, חומץ וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מניחים את עיגולי הבצלים ומבשלים כחמש דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (לא הופכים). מצננים היטב.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מכינים את הטארטים ואופים: פורסים את הבצק על משטח עבודה, קורצים עיגולים בקוטר עשרה ס"מ, או חותכים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ ומניחים בתבנית.
4. מניחים עיגול בצל מקורמל במרכז הבצק, כשצדו המבריק והמזוגג כלפי מעלה ומפזרים גבינת עזים. 5. אופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מפזרים עלי תימין ומגישים.

סלט פירות של קיץ

הסוד להצלחה: אגוזים, אוכמניות טריות וסירופ מייפל אמיתי.

החומרים ל-6 מנות:

1 מנגו בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כוסות ענבים חצויים
1/2 מלון בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 חבילה (120 גרם) אוכמניות טריות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
1 כף ליקר תפוזים (קואנטרו, טריפל סק או גרנד מרנייה)

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישים מיד.

"120 הקלאסיקות של שי-לי", הוצאה עצמית, מחיר מומלץ: 129 שקל, צילומים: דן לב.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תוספות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים