החצילים החמוצים של רבקה
של רבקה ישעיה

חצילים להחמצה ולריבות דניאל לילה
2 קילו חצילים קטנים (ממליצה לקנות את הפחות טריים כדי לחסוך במחיר) מלח
נענע יבשה
פלפל שאטה יבש וחריף
שיני שום קלופות וחתוכות לשלוש
חומץ (לבן, רגיל)
ההכנה:
1. מסירים לחצילים את הראש עם הגבעול וחותכים אותם עד הסוף כך שעדיין ישארו שלמים. רוחצים אותם היטב
2. מכניסים את החצילים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשבע דקות.
3. מסננים היטב. נעזרים בסיר ללחוץ על החצילים שבמסננת כדי שכל המים יצאו החוצה.
מסדרים את החצילים בתבנית גדולה ומוציאים לשמש. נותנים להם לעמוד כשעתיים בחוץ.
4.
בינתיים מכינים את תערובת התבלינים: מערבבים יחד מלח, נענע יבשה, פלפל שעטה וחתיכות טריות של שום. אפשר להכין כמות גדולה מהתערובת ולשמור במקפיא לחמוצים הבאים.
5. לוקחים את החצילים ומפזרים על כל אחד בערך כפית אחת מהתערובת.
6. מסדרים את כל החצילים יפה בתוך צנצנת גדולה ויצקים על הכל חומץ כדי כיסוי.
7. סוגרים היטב ומחכים שבוע