עושים חג עם מאסטרים: מתכונים ממאסטר שף

אחרי שהזלנו ריר מול המסך במשך עונה שלמה, הנה כמה מתכונים בלתי נשכחים מהעונה השנייה של מאסטר שף. בתיאבון

nrg מעריב | 28/9/2011 9:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עודד מרום
קציצות הפתעה של אבי לוי עודד מרום
קציצות הפתעה: אבי לוי

החומרים (4 מנות):

לקציצות:

בצל
פטרוזיליה
נענע
עירית
בזיליקום
200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
5 פרחי כרובית
5 פרחי ברוקולי
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
מלח
מלח גס
פלפל
מעט גרגירי כוסברה
פלפל שטה גרוס
מעט כמון
שמן לטיגון

לרוטב:

בצל
מעט עלי תימין
5 עגבניות מגורדות
מלח, פלפל וכמון
שמן לטיגון

להגשה:

2 תפוחי אדמה מטוגנים חתוכים לקוביות

ההכנה:

1. קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר. מוסיפים את התבלינים לתערובת הבשר (לפי הטעם). מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי במשך 15 דקות. מטגנים את קוביות הבטטה, תפוח האדמה, הכרובית והברוקולי (כמו טיגון צ'יפס). מתבלים במלח גס.
2. יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם).
3. לרוטב: מטגנים בצל שלם קצוץ. לאחר מכן מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות המגורדות. מוסיפים מלח , פלפל וכמון ומבשלים על אש נמוכה במשך חצי שעה.


4. במחבת/ סיר נפרד מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים מכניסים מיד לרוטב.
5. סוגרים ומבשלים כחצי שעה. מסדרים בצלחת ומפזרים מעל את קוביות תפוח האדמה.

עודד מרום
סלט פירות תאילנדי של אליהב שאשון עודד מרום
סלט פירות תאילנדי עם קרם בשלושה טעמים: אליהב שאשון

החומרים (4 מנות):

פירות טרופיים חתוכים לפיסות קטנות: מנגו, ליצ'י, דובדבנים, אבטיח, מלון
סירופ עשוי חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס מים, 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ, 2 גבעולי למון גראס קצוצים גס - מבושלים במשך 5 דקות
1 חבילת שמנת מתוקה מוקצפת

לקרם ליצ'י:

8 ליצ'י קלופים, ללא הגלעין+
1 קופסה של קרם קוקוס
1 כף אבקת סוכר

לקרם פטל:

5 פטל מרוסקים
8 עלי נענע
2 עלי בזיליקום

לקרם תאנים:

תוכן של 2 תאנים
מעט ג'ינג'ר טרי מגורר

ההכנה:

1. מקררים לגמרי את סירופ הסוכר. זורקים את הלמון גראס ומוסיפים את הסירופ לפירות הקצוצים. לאחר הקצפת השמנת המתוקה שומרים בשתי קערות נוספות 4 כפות קצפת לטובת 2 הקרמים הנוספים.
2. מרסקים בבלנדר את הליצ'י. מחממים במחבת קרם קוקוס עם בשר הליצ'י המרוסק ואבקת הסוכר ומצמצמים מעט. מחזירים את התערובת לבלנדר ומרסקים לתערובת כמעט חלקה. מעבירים לקירור.
כאשר התערובת קרה מקפלים אותה לתוך הקערה הגדולה של הקצפת.
3. לקרם הפטל: מרסקים את הפטל, מוסיפים את הנענע והבזיליקום הקצוצים דק מאוד ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת.
5. לקרם התאנים: מרסקים את תוכן התאנים עם מעט ג'ינג'ר מגורר ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת.
6. להגשה: מגישים בקערה או בתוך קליפת פרי גדול כמו אבטיח או מלון, מניחים את רוטב הליצ'י ומעליו את הפירות המושרים בסירופ הלמון גראס. בתאנים המרוקנות ממלאים את קרם הפטל. אפשר גם למלא בקרם הפטל קליפות ריקות ויפות של ליצ'י. כדאי להטביע בקרם גם פטל שלם. בפרי אחר, למשל מלון, ממלאים את קרם התאנים והג'ינג'ר.

עודד מרום
קארי עוף ופטריות עם קשיו של עמנואל רוזנצוויג עודד מרום
קארי עוף ופטריות עם קשיו בקרמל ולמון גראס: עמנואל רוזנצייג

החומרים (4 מנות):

500 גרם קוביות עוף מכרעיים ושוקיים (או מנתחי פרגית עבים)
4 שיני שום קצוצות גס
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק
1 גבעול למון גראס טרי קצוץ דק מאוד (כדאי אפילו לכתוש עם קצת מלח גס במכתש)
1 גבעול למון גראס חתוך לפיסות באורך ‭3-2‬ ס"מ (רק החלק הלבן)
1 בצל סגול קצוץ
1 כף רוטב צדפות
1 כף רוטב תמרינדי
‭2-1‬ פלפל צ'ילי אדום פרוס דק (אם הפלפל חריף מאוד אפשר להפחית)
1 כוס ציר עוף
1 קופסת קרם קוקוס (לא מי קוקוס)
‭1/2‬ כוס קשיו קלויים
גבעול למון גראס אחד קצוץ גס
3 כפות סוכר לבן
‭1/4‬ כוס כוסברה קצוצה
‭1/4‬ כוס בזיליקום קצוץ
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מלימון אחד
מלח פלפל

ההכנה:

1. במחבת קטנה ממסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ עד שמתחיל להפוך לקרמל.
2. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה כהה יותר. להיזהר לא לשרוף את הסוכר.
3. מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח השיש או הסיליקון ומצננים לגמרי. מפרידים בין הקשיו.
4. מטגנים את הבצל בווק עם 4 כפות שמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה. מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה-שתיים, עד שמתחיל להזהיב (לא לטגן עד שמוכן לגמרי).‬ מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים.
5. מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך, מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון ומגישים עם אורז לבן.
6. מומלץ לסדר ערימת אורז במרכז הצלחת (אפשר עם רינג) ומסביב לפזר את העוף והרוטב. מפזרים על הכל את שארית התבלינים הירוקים הקצוצים וגרידת הלימון וכן את אגוזי הקשיו המקורמלים.

רועי ברקוביץ'
גאלט תאנים, דבש וגבינת גוגונזולה של איריס רועי ברקוביץ'
גאלט תאנים, דבש וגבינת גורגונזולה: איריס כספי

החומרים (2 מנות, קוטר 15 ס״מ):

לבצק:

3 כפות שמנת חמוצה
2 כפות מים
1 כוס קמח לבן
‭1/4‬ כוס קמח תירס
1 כפית סוכר
‭1/2‬ כפית מלח
7 כפות חמאה

למילוי:

10 תאנים חתוכות לרבעים
150 גרם גבינת גורגונזולה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות חמאה


ההכנה:

1. הבצק: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם המים. מערבבים עם שאר מרכיבי הבצק (למעט החמאה) במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים במשך דקה (אפשר שיהיו בבצק גושי חמאה בגודל של אפונה).
‬2. מגלגלים את הבצק לכדור (ללא לישה),‬ עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים בקירור. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהקירור, חותכים את הכדור לחצי ומרדדים כל חצי בנפרד לעיגול בקוטר של כ‭25-‬ ס"מ כל אחד.
3. הגאלט: מפזרים באופן שווה על גבי כל אחד מעיגולי הבצק את התאנים וגבינת הגורגונזולה ומעל את הסוכר והדבש (יש לשים את המרכיבים במרכזו של כל אחד מעיגולי הבצק ולדאוג להשאיר שוליים נקיים של כ‭5-‬ ס"מ).
4. מפזרים קוביות חמאה מעל המילוי של הגאלט, מקפלים פנימה את השוליים של כל אחד מעיגולי הבצק. רצוי לכסות במקצת עם הבצק את המילוי של הגאלט. מכניסים לתנור מחומם מראש ל‭200-‬ מעלות ואופים במשך כ‭30-‬ דקות.
5. מניחים את הגאלט במרכז צלחת שטוחה ומפזרים מעל טיפת דבש.

רועי ברקוביץ'
עוף בדבש של זוהר ארנון רועי ברקוביץ'
עוף בדבש: זוהר ארנון

החומרים (4 מנות):

1 עוף בינוני (עד ‭1.5‬ ק"ג)
12 תפודים קטנים בקליפתם (רחוצים ויבשים)
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח בישול
1 כף שמן זית
1 תפוח עץ או לימון מחולק לארבעה רבעים (להכנסה לחלל הבטן. אפשר גם בלי)

למשרה:

2 כפות דבש
1 כף חרדל
2 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח בישול

ההכנה:

1. (יום קודם)‬ בקערה גדולה שיכולה להכיל את העוף מערבבים היטב את חומרי המשרה.
2. מכניסים את העוף הנקי, השטוף והיבש לקערה עם המשרה ומושחים אותו, פנים, חוץ ומתחת לעור. 3. מכסים את הקערה עם העוף בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה (או לכמה שעות ביום).‬
4. שעה לפני האפייה מוציאים את העוף מהמקרר ומחממים את התנור ל‭180-‬ מעלות. מכניסים לתבנית אפייה מתאימה נייר אפייה ומניחים עליו את התפודים הקטנים בקליפתם, אחרי שעושים בהם חריצים קטנים ומושחים אותם בתערובת השמן-פלפל גרוס-מלח.
5. מניחים את העוף על הבטן על התפודים הקטנים ואופים במשך 30 דקות. הופכים את העוף על הגב וממשיכים באפייה של 30 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב "גריל" במשך 10 דקות בשני הצדדים. בודקים אם הוא מוכן ואם יש צורך ממשיכים בגריל כמה דקות נוספות.
6. מוציאים את העוף למנוחה של 10 דקות.






עודד מרום
בייגלה עם פירה מנטה של אילן ויסברוד עודד מרום
בייגלה עם פירה מנטה: אילן ויסברוד

החומרים (4 מנות):

5 תפוחי אדמה מסוג דזירה (עם הקליפה)
חצי חבילת חמאה (50 גרם)
5 שיני שום
שמן זית
375 גרם קמח לבן רגיל
‭1/3‬ קוביית שמרים מעורבבת ב‭3-‬ כפות מים פושרים עם ‭1/2‬ כפית סוכר
צרור עלי מנטה
‭1/2‬ פלפל צ'ילי אדום
מלח גס
מלח רגיל
חופן קצח
גביע יוגורט עזים
כפית סוכר
בצל ירוק
ההכנה:

1. מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד ריכוך. ממסים שמרים עם סוכר במים פושרים. מכניסים את שיני השום לסיר. יוצקים שמן זית עד כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך (כ‭25-‬ דקות).
‬2. מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, 125 מ"ל מים, השמרים המומסים וכף שמן זית. מערבבים כ‭3-‬ דקות, מוציאים ומתפיחים כשעה. מכניסים לבלנדר את עלי המנטה, הצ'ילי האדום, כפית מלח ושיני השום המבושלות. מפעילים ומזליפים שמן זית עד קבלת מרקם של צ'ימיצ'ורי.
3. מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים קלות ומכניסים פנימה ‭1/2‬ חבילת חמאה. ממשיכים למעוך ומכניסים כ‭3-‬ כפות מרוטב המנטה. בוצעים שליש מהבצק ומרדדים למלבן. בחלקו התחתון של המלבן שמים את פירה המנטה בצורת נקניק ומגלגלים סביבו את הבצק.
4. יוצרים בייגלה, מברישים אותו בשמן שבו בישלנו את השום ומפזרים מלח גס וקצח. מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 240 מעלות ל‭25-‬ דקות. מגישים עם יוגורט עזים שלתוכו מכניסים כף משמן הזית שבו בושל השום וטבעות בצל ירוק. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים