חטפו שוקו: מבחן הגלידות הגדול
הקטנטנים יקפצו על שוקו שוקו, הגדולים יותר ילכו על שוקולד בלגי והגדולים ממש, יפתיעו ויתענגו על שוקולד פאדג'. אלה תוצאות מבחן הגלידות הגדול של חבורת ילדים מייצגת

לקבוצת גיל זו גלידה היא הממתק האולטימטיבי והקינוח הפופולרי ביותר. רוב הפעוטות שהשתתפו במבחן (תשעה במספר) אומנם מושפעים מההורים, אבל גם ביניהם יש מי שפיתחו לעצמם עצמאות טעמים מסוימת.
ילדים קטנים מעדיפים לרוב גלידת שוקו, וניל או מסטיק ושלגוני קרח בצבעי פסטל. צ'אנקים של שוקולד, אגוזים או פירורי עוגיות מקלקלים להם את החגיגה, וגימיקים פשוטים משפיעים עליהם בקלות. ובכל מקרה, כשמסתתרים דובוני גומי בגביע או שרק ירקרק - הגלידה היא רק התירוץ.

במקום הראשון: ננסים של דורה (שטראוס)
חמישה קרחוני מיני פצפונים בטעמי קולה, משמש, לימון ותות, דחוסים בשקית ידידותית עם הפתעה - מדבקה של דורה והחברים, היו הלהיט המיידי בקרב הפעוטות. המרקם של הקרחון רך יחסית לשלגון, ולכן הוא נמס לאט. צורתו ייחודית ואחיזתו מותאמת ונוחה לילדים קטנים.
כל ננס מכיל 20 אחוז פחות סוכר, ועדיין מתיקותו נעימה. למעלה ממחצית מהדוגמים העדיפו את טעמי התות והמשמש, ורובם לא הצליחו לסיים את כל החמישה. אקולוגי: המוצר מכיל חומרי טעם, ריח וצבעי מאכל טבעיים.
דבר הצרכן הקטן: "הארטיק כל כך קטן שאני מסיים אותו לפני שהוא מתחיל לטפטף." מחיר: 6.70 שקלים. חבילה: 25.90 שקל.
במקום השני: גלידת בליסימו וניל-מסטיק בתוספת מרשמלו (פלדמן)
המחקר שערכו בפלדמן, ולפיו הצרכן הישראלי מתגעגע לטעמי ילדות, הוכיח את עצמו דווקא אצל הפעוטות. אלו הסתערו על הגלידה המנומרת בכתמי ורוד-לבן בשמחה גלויה, כדי לדוג מתוך הרטרו המשוחזר חתיכות מרשמלו קטנות, נמסות בפה.
"בליסימו" היא גלידה
דבר הצרכן הקטן: "תגידי לבית החרושת שישימו יותר מרשמלו ופחות גלידה." מחיר: 22.90 שקל לאריזה משפחתית 1.3) ליטרים.(

במקום השלישי:גומי-גם ספארי (נסטלה)
"ילדים, דובוני הגומי לא בריאים לשיניים. תנו לנו, נשמור לכם. איפה הם? אופס, הדוב הרשע אכל אותם." "גומי-גם ספארי" הדליק את הילדים לא רק בגלל סוכריות הגומי הטעימות, אלא בעיקר בגלל יריד הפרות־סוסים שקם על הדשא. תן לי את הפיל, קח שתי ג'ירפות.
שלולית גן החיות, כלומר הגלידה עצמה, מעולה ממש. טעם המסטיק רענן ומתקתק, השרבט החלבי גרגירי, נמס בפה, מפלס לו מקום של כבוד מאחורי הג'ונגל. אריזת הלחיצה הייחודית העניקה לילדים חוויית אכילה משעשעת. אקולוגי: מכיל ויטמין סי, נטול חומרים משמרים ומכיל צבעי מאכל טבעיים.
דבר הצרכן הקטן: "נראה כמו ארטיק, אבל רך כמו גלידה." מחיר: 5 שקלים.
כשהם גדלים, הילדים כבר מעדיפים שלגונים או גלידה אישית. בדרך כלל הם האחראים בבית על הטעמים והכמויות שאמא קונה. רוב הדוגמים (עשרה במספר) הסתייגו מהגימיקים הילדותיים, אבל התלהבו ממותגים מגניבים ו"קוליים." ילדי המדגם הפגינו ידע מפתיע בעולם צבעי המאכל והחומרים המשמרים, וחיפשו תמציות מאכל טבעיות.
כך, למשל, אחד המשתתפים תהה למה צבע גלידת הבננה צהוב, כשלבננה בטבע צבע לבן ורק קליפתה צהובה. ילדה אחרת שיבחה את גלידת המנטה של בן אנד ג'ריס, שנותרה נאמנה לצבע המנטה ולא קישטה את הגלידה בירוק עלים. הבנות חיפשו גלידות ושלגונים בעלי ערך קלורי נמוך. הבנים לא שמעו על דיאטה.

במקום הראשון: גלידת שוקולד בלגי (האגן דאז)
הפשטות הקלאסית של טעם השוקולד, לצד האיכות המנצחת של מרכיבי הקקאו הבלגי, דיברו אל חכם של הילדים. בקלות הם עשו אבחנה בין שוקולד אריסטוקרטי זה לשוקולד הרחוב הפשוט, ואולי צמד המילים "שוקולד בלגי" הצטלצל להם נכון. הסוד הוא התמהיל המדויק של סמיכות ומתיקות, עם דגשים חסרי פחד של מרירות הקקאו.
ב"האגן דאז" הגלידה אינה עוברת תהליך הקצפה להגדלת הנפח, ולכן היא בעלת מרקם חלק, מלא וקרמי - עובדה שהגבירה את ההנאה, אבל הקשתה על הילדים לסיים את המנה בשלמותה. אקולוגי: הגלידה עשויה מחומרים טב־עיים בלבד וללא חומרי מאכל וצבע מלאכותיים.
דבר הילד: "מרגיש כמו רוטב שוקולד סמיך." מחיר: 27.90 שקל.
במקום השני: טילון וניל וקרם עוגיות (בן אנד ג'ריס)
"כיף אולטימטיבי" - כך כינו הילדים את טילון קרם העוגיות, וקילפו באצבעות מיומנות את השמיים הכחולים, העננים הלבנים והפרה הפוזלת. בגלל שהטילון קטן יחסית 100) גרם,( הילדים סיימו אותו בקלות עד תום. גביע הקונוס נחשב לאריזת הגלידה הידידותית ביותר לסביבה, אבל הילדים טוענים שהצ'ופר האמיתי בגביע הקונוס הוא הדופן הפנימית שלו, המצופה שוקולד כדי לשמור על פריכות הוופל.
הטילון מכיל גלידת שמנת משובחת עם שבבי שוקולד ופירורי עוגיות נימוחים, שיוצרים שילוב טעמים מנצח. ככה לא צריך כפית. אקולוגי: ללא צבעי מאכל כימיים או טבעיים וללא חומרים משמרים.
דבר הילד: "ציפוי הוופל שנזל לקצה ויצר 'צ'ופצ'יק שוקולד' הוא החלק הכי שווה בטילון." מחיר: 10 שקלים.

במקום השלישי: שלגון פאדג' תות (פלדמן)
שלגון גלידת שמנת בטעם וניל, מקושט בצבעי ורוד זוהר של סירופ תות. נראה כמו תכשיט קטן ומעוצב להפליא, שמוגש באריזת מתנה קרטונית, ולכן הבנות עטו עליו ראשונות כדי לגלות את טעמו המעולה. הבנים התלהבו מהשוקולד הלבן המצפה את כל העסק. הגלידה בעלת מרקם עשיר וקטיפתי, וביחד עם הפאדג' והציפוי היא יוצרת חוויית טעימה מעניינת ומרעננת. אומנם השלגון מרוכז אטד, אבל כל ביס בנפרד קרמי ועדין. אקולוגי: מכיל חומרים מייצבים, חומרי טעם וריח וצבעי מאכל טבעיים.
דבר הילד: "ציפוי השוקולד קטלני." מחיר: 8.5 שקלים.
טינאייג'רים בישראל (אנחנו דגמנו מהם שמונה) מזהים ניחוח חו"ל ומעדיפים גלידה ממותגת עוד לפני שעמדו על טעמה. הם אוהבים אותה עשירה ומאובזרת באגוזים, כפתורי שוקולד וחתיכות פרי, לא מפחדים מקלוריות, והסכנה שבשומן רווי מפחידה אותם בדיוק כמו השיזוף המוגזם ששרף להם את הכתפיים. שמנת זה אין, גלידת יוגורט - בזבוז, וטופו זה טעם של גווייה. הטעמים הדומיננטיים מרתיעים אותם, והמתיקות המגושמת שובה את לבם.

במקום הראשון : גלידת שוקולד פאדג' (בן אנד ג'ריס)
הבחירה האולטימטיבית של הדוגמים הייתה הגלידה ההרמונית הזו, חדת הטעם. ההסתערות עליה סחפה את כולם, וחלק חזרו אליה גם פעמיים ושלוש. גלידת השוקולד מבוססת על עוגיות בראוניז הנאפות במאפיית גרייסטון בארצות הברית, עם חתיכות פאדג' שוקולד עשירות, עבות ופריכות.
זוהי מנה גאונית במרכיביה. למרות ש”בן אנד ג'ריס” אמונים על גלידות דחוסות וכבדות מעט, מרקם השוקולד-פאדג' עדין יחסית, מוקצף ונמס בפה. אקולוגי: ללא צבעי מאכל כימיים או טבעיים וללא חומרים משמרים.
דבר הנוער: "פאדג' בשוקולד זה כמו יגואר בכפר שמריהו." מחיר: 25.99 שקל.
במקום השני : מגנום פרי יער ושוקולד (שטראוס)
הבחירה במגנום וניל פרי יער לעומת, נניח, טעם השוקולד של המותג, נומקה על ידי הדוגמים בחידוש המרענן של המוצר המעודכן. גם פירות היער נראו להם גורמה. אבל חייבים להודות: מגנום הוא אכן מעשה אמנות קולינרי. השלגון עשוי גלידת שמנת משובחת בטעם וניל, עם תוספת מפנקת של טרייפל פירות יער וצ'אנקים של שוקולד מריר.
כל החבילה ארוזה בשוקולד לבן וקרוקונט שובבי של אגוזי לוז. מתיקות הגלידה משתלבת עם חמיצות הפרי האדמדם, והקרוקונט מתפצח בפה ברעש. לנערות שרצו לאכול עוד ולהרגיש בלי היה גם מיני מגנום. אקולוגי: מכיל חומרי טעם וריח וכן צבע מאכל טבעי.
דבר הנוער: "משקלו שווה בזהב." מחיר: 8.60 שקלים.

במקום השלישי: גלידה בטעם עוגת גבינה ותות (האגן דאז)
לגלידה הזו התייחסו הדוגמים כאל נשנוש יצירתי, מקורי, קליל ורב־טעמים, ובניגוד לשלגון - לא משופד על מקל. הדוגמים הצהירו שהם בכלל בעד שוקולד, אבל עוגת הגבינה ממש הפצירה בהם לטעום ולהתפעם.
התוצאה מענגת: גלידה עשירה ומורכבת, מאוד לא בנאלית, שטעמה גבינה אפויה נימוחה ומתיקותה משתלטת על החך ומתפרעת לגמרי. היא עשויה משמנת איכותית, בתוספת מחית תות שדה ופטל לא מרוכזת מדי, ויוצרת שילוב רענן בין מתק הגבינה לחמצמצות הפרי. אקולוגי: הגלידה עשויה מחומרים טבעיים בלבד וללא חומרי מאכל וצבע מלאכותיים.
דבר הנוער: "סימפוניה של טעמים רומנטיים." מחיר: 27.90 שקל.
ההיסטוריה של הגלידה קובעת: הסינים אשמים
הסינים היו הראשונים שגילו את הגלידה. האגדה מספרת על קיסר סין שעצר את סוסו בדרך לשדה הקרב כי רצה ללגום תה. כמה טיפות טפטפו על הקרח וצבעו אותו בירוק.
הקיסר טעם והתלהב כל כך, שהחליט לייצר שלג טחון עם מיץ פירות, סוכר ופירות מרוסקים, ובקיצור - הסורבה הראשון.
בחלוף השנים שכללו הערבים והפרסים את הגלידה, הוסיפו לה דבש וחומרים ארומטיים וכינו אותה "שרב," הלא היא גלידת השרבט. אלכסנדר הגדול ונירון קיסר כבר דגמו סלטי פירות מעורבים בדבש ובפתיתי שלג. במאה ה-13 הביא מרקו פולו לאיטליה את סוד המזרח - הברד של ימינו.
כשהדוכסית קתרינה לבית מדיצ'י והנרי השני מלך צרפת באו בברית הנישואים, הביאה הכלה, לצד מאות תיבות הנדוניה, גם טבח איטלקי, שמשימתו האחת הייתה ללמד את השפים הצרפתים להכין גלידה. עם מותה התפרסמו ברחבי העולם כמה מתכונים של גלידות, ובהם קרם אנגלי.
ב-'48 המציאה ננסי ג'ונסון, עקרת בית אמריקאית, את מכונת הגלידה הידנית. בכך פתחה את השער לעולם הגלידות ההמוני, שעם השנים הפך לתעשייה המגלגלת מיליארדים ולממתק המועדף בקרב כל מי
שנשארה בו קצת ילדות.
חברות הגלידות מסתערות גם הקיץ על המקררים, עם השקות חדשות:
קרמיסימו מתחדשת עם “רגע בשקיעה” - בטעם טירמיסו עם פירורי עוגיות, “ברקיע השביעי” - גלידת מסקרפונה ופירות יער עם טרייפל פירות יער ויש גם גלידת יוגורט.
בבן אנד ג'ריס: גלידת עוגת קינמון, בננה ספליט וגלידת יוגורט 3% שומן בטעם תות-בננה.
האגן דאז: פיינט אייריש קרים, שלגון שמנת וניל-שקדים וגלידת קפוצ'ינו קרמל.
פלדמן: טריקולד שוקולד, וניל מסטיק וסורבה איילנד.