עולים לירושלים: 10 המסעדות המומלצות בעיר
אוכל טוב בירושלים הוא כבר לא מושג קלוש. הקול הקולינרי החדש של העיר מבעבע במחבתות ובסירים שבמטבחי המסעדות. את ארקדיה תדעו לצרף לבד, הנה עשר המסעדות המומלצות בבירה
לה רג'אנס - בגלל הקולוניאליות

להרגיש כמו מישהו חשוב. לה רג'אנס צילום: אורן כהן
אבל גם האוכל לא נופל מהאווירה, ומדובר באחת המסעדות
הכשרות המצוינות בארץ, כזו שגורמת לכם לשכוח שיש מגבלה. השף הצעיר והמבטיח דודו ביטון (והרי מפה יצאו שפים גדולים אחרים כמו רפי כהן ואבי שטייניץ) עושה כאן אוכל מולקולרי מורכב ומשובח, ואם תיפלו על ערב לא עמוס במיוחד, יציעו לכם ארוחת טעימות שאסור לסרב לה. מנות כמו שקדי עגל על מצע של רטטוי פטריות עם חלמון ביצה או נוגטין כבד אווז על מצע ג'לי תפוזים וציר אווז מוכיחות לחך האנין שיש בישול אנין בירושלים.
לה רג'אנס, מלון קינג דיוויד, המלך דוד 23, טל' 02-6208795
שמיל במעבדה - בגלל הפרשנות המקורית

נסיונות טובים. שמיל במעבדה צילום: יחסי ציבור
הוא התחיל בקייטרינג כשר חלבי שהגיש גרסאות פיוז'ן למטבח היהודי, שרבים מעשירי ירושלים זכו לטעום אותו באירועיהם. בשנה האחרונה הוא מחזיק את המסעדה הזו, שאח גדולה והיי-טקית בוערת במרכזה בימים קרירים יותר.
האוכל אינו שגרתי ומעניק פרשנות מגרה יותר לאוכל המזרח אירופאי הכבד. יש עסקיות צהריים שוות, מנות נהדרות כמו טארט טאטן של עגבניות בלדי שמוגש עם רוטב פסטו ודג בס עם ריזוטו. אם תגיעו בשעת בוקר, תזכו גם לארוחות הבוקר הלא שגרתיות שהולנד מציע, כמו קרפ סלמון ממולא גרבדלקס, גבינת שמנת ואספרגוס.
שמיל במעבדה, דרך חברון 28, טל' 02-6409080
אדום - בגלל הבשר

גם בגלל היין. אדום צילום: יחסי צביוק
יש תפריט יין עשיר והמקום מתפקד גם כבר יין, למי שלא מתחשק לו להתנפל על ארוחת שלוש מנות. מדי לילה, מהשעה 23:00, התפריט במסעדה משתנה ומציע מנות מוקטנות במחירים שווים, שמאפשרות לספוג את האלכוהול באופן כזה שתוכלו לקום בבוקר לעבודה.
אדום, יפו 31, טל' 02-6246242
גרנד קורט - בגלל מגוון הברנץ'

חסר משהו? גרנד קורט צילום: יחסי ציבור
היתרון המובהק כאן הוא שלא מושיבים אתכם עם כל הקבוצות המאורגנות והתיירים שמגיעים בהמוניהם לירושלים, אלא בחדר נפרד שמיועד לאורחים יחידים.
מה אין פה? מיץ תפוזים שנסחט לכם לנגד עיניכם, בר סלטים עשיר ומאוד יצירתי, סלט ערבי קצוץ דק שנעשה בידי אמן ושוב מול עיניכם ועם הירקות האהובים עליכם, בר דגים מעושנים ומלוחים, מבחר גבינות קשות טעימות ובוטיקיות, חביתה עם כל התוספות, בייגלים אמריקאיים ומבחר לחמים, עוגות וקרואסונים, סלט פירות (עם אננס טרי!), פנקייקים, בלינצ'סים, ופל אמריקאי (הכל בהכנה מיידית) עם המון תוספות, פיצות אישיות, פטריות בשמנת, עוגות, קישים, שקשוקה ומה לא.
מובן שבשבת, בגלל עניין הכשרות, הכל הופך להיות פחות מלהיב, אבל אם בשישי עסקינן, מדובר באחד הדילים השווים בעיר.
גרנד קורט, סנט ג'ורג' 15, טל' 02-5917777
צ'אקרה - בגלל האיניות

בלב העניינים. צ'אקרה צילום: יחסי ציבור
המסעדה שרדה את התקופות הירושלמיות הקשות (שבהן מסעדות נסגרו או עברו לתל אביב) בזכות נאמנות המקומיים וגם המעבר משלומציון המלכה לקינג ג'ורג' השנה לא הפר את האיזון: אהבה דו צדדית. המרק הבוכרי עם הכיסנים כבר הפך לשם דבר, וגם ריזוטו פירות הים מצטיין.
לכבוד האביב מציעים שם עכשיו תפריט טעימות שווה ב-150 שקל לאדם הכולל המון מנות קטנות של ריזוטו, קלמרי, קרפצ'ו וכאלה, כוס של מרגריטה וגם מגש של מתוקים, ויש תמיד ספיישלים לפי העונות והמציאות שהשף מעלה בחכתו בשוק מחנה יהודה.
צ'אקרה, המלך ג'ורג' 41, טל' 02-6252733
קבלייר - בגלל הרומנטיות

רומנטים לערב. קבלייר צילום: יחסי ציבור
יש שלושה סוגי תפריטים: תפריט א-לה קארט עם מנות מיוחדות ומוקפדות; תפריט בר שמציע מנות קטנות יותר וזולות יותר; ותפריט עסקי, שמוגש בשעות הצהריים, במחיר שנע בין 59 ל-79 שקל.
אם אתם לא בעניין של חסכנות, תוכלו למצוא שם יינות מעולים כמו שאטו מארגו, שמפניה דום פריניון, וגם כאלה ממיטב יקבי הבוטיק הישראליים. אל תוותרו על הטארט טאטן המצוין לקינוח.
קבלייר, בן סירא 1, טל' 02-6242945
סקאלה - בגלל כבוד הנשיא

הנשיא אישר. סקאלה צילום: יחסי ציבור
נשיא מדינתנו, שמעון פרס, הוא איש שמבין באוכל. בתקופה של לפני הנשיאות הוא שרץ ברפאל, ועכשיו, בשל התפקיד המחייב ובית הנשיא היפה ששוכן בעיר הקדושה, הוא סועד בירושלים. מאחר שמקורות יודעי דבר סיפרו לנו שהוא אורח קבוע בסקאלה, וגם דואג שאורחים חשובים יסעדו איתו שם, אנחנו סומכים על המלצתו.
השף מאיר אדוני ממסעדת כתית המהוללת הוא היועץ הקולינרי, ואת תפקיד השף בפועל ממלא אורן ירושלמי שעבד איתו במסעדה הנודעת. האוכל כשר ומשובח ונוטה לכיוון הים תיכוני: לחם אגוזים משכר, קרפצ'ו סינטה עם עגבניות שרופות, חציל וקרוטוני חרדל ושמן בזיליקום, וגלדי בצל במילוי בשר טלה על מצע עדשים שחורות וירקות שורש הם רק חלק מהתפריט המגרה של המקום.
האווירה יוקרתית, השירות מלא חן ורק העובדה שהמסעדה אינה פתוחה בשישי ושבת מעיבה על השמחה.
סקאלה, דוד המלך 7, טל' 02-6212030
קנלה - בגלל העיצוב

אירועים חגיגיים. קנלה צילום: בועז לביא
הירושלמים שומרים את המסעדה הזו לאירועים חגיגיים וגם מקיימים שם אירועים קטנים, בקומה השנייה של המסעדה, שצופה אל הקומה הראשונה דרך תקרת הזכוכית. האוכל טעים ומעודן, והשף של המקום מציע גם סדנה קולינרית מקסימה בשילוב סיור בירושלים.
קנלה, שלומציון המלכה 8, טל' 02-6222293
לה גוטה - בגלל הוותק

צבעוני ואסתטי. לה גוטה צילום: יחסי ציבור
לה גוטה הוותיקה עברה לא מזמן לשכונת בקעה ושינתה פניה, אבל האוכל נשאר כשהיה. המסעדה קיימת כבר יותר מ-20 שנה והקהל הירושלמי מכיר אותה וסומך עליה, שלא תאכזב אותו.
גוטה, מייסדת המקום והשפית עד יום זה, ועל שמה קרויה המסעדה, מביאה עימה למסעדה נגיעות קלאסיות וטעמים מהמטבח המרוקאי שעליו גדלה, ובנה גיא, שנמצא איתה במטבח, מביא את החידושים הגסטרונומיים, נשען על השתלמויות רבות שהוא דואג לעבור, בין שאצל השף כריסטיאן דלוברייה בניו יורק, או אצל השף דניאל בולו ממסעדת דניאל.
העיצוב לבן בוהק והאוכל צבעוני ואסתטי. לא תזכו כאן לקוסקוס אסלי אלא למנות כמו פילה בורי עם ירקות בגריל, סלק וקרם חציל שרוף.
לה גוטה, דרך בית לחם 34, טל' 02-6232322
צ'לו - בגלל האינטימיות

כמו שמים באיטלקית. צ'לו צילום: דרור כץ
יש שם בסך הכל שישה או שבעה שולחנות, עגולים עם מפות בלבן וצהוב, שמזכירות טרטוריות קטנות באיטליה.
וזה ממשיך: כוסות קיאנטי, רביולי סרטנים מעולה, אוסובוקו טלה שלא נשאר בצלחת, תוספת נהדרת של אנטיפסטי של שעועית ירוקה וחצילים, וטירמיסו מתוק ונהדר בשכבות ספוגות יין מתוק. תענוג.
צ'לו, בן סירא 18, טל' 02-6251132