קפה לנצח? למיקי בן זאב נמאס מהסטארבקס
אם ספינת הדגל של סיאטל היא רשת הקפה "סטארבקס", מיקי בן זאב מוכן להעלות את הספינה הזו על שירטון עכשיו ומיד, ואפילו לטבוע בים של תה

עננים? נו טוב. עם סטיגמות קשה להתווכח אבל אני חוזר וטוען שמזג האוויר בסיאטל לא כזה גרוע כמו שמספרים. מה עדיף? 853% לחות ים תיכוניים או הפריבילגיה של פוך בקיץ מינוס התענוג של לקום נוטף זיעה בבוקר?
נשארנו עם סטארבקס מכורתנו. מצוידים בביטחון כי מק'דונלדס היא תרומה משמעותית לקולינריה העולמית, הלכו האמריקאים להמציא רשת בתי קפה וככה זה גם נראה. זה התחיל כאמור בסיאטל, והחבר'ה בסטארבקס מוודאים שהיא לא תעז לשכוח את זה. איפה שלא תזרוק אבן, תפגע בסניף סטארבקס. או במקדונלד'ס. או בעץ. לא ברור מה יותר חמור.
אני יוצא מהבית ואני מוקף. סטארבקס דרייב. סניף סטארבקס בבנק. בחנות ספרים, בסופר, או שזה בעצם סופר בסטארבקס? די! הבנתי. אם לא היה פה כל כך ירוק, בטח הייתי מבחין בעוד כמה סניפים. הגיע הזמן לעלות את ספינת הדגל של סיאטל על שירטון. אם זו ספינת הדגל, בא לי לטבוע בים של תה. מישהו צריך לזעוק "המלך עירום" ולא אכפת לי להיות זה שגם ישפוך עליו קפה רותח.
כולם היו פעם או פעמיים בסטארבקס, וגם בארץ הקודש ניסתה הרשת להשיג דריסת רגל. חווית הביקור בבית קפה טיפוסי של הרשת מתחילה בתפריט. מהר מאד מבינים שאספרסו מוגש כאן בטמפרטורה שהשמש מתחממת לידו, הקפוצ'ינו אוורירי במידה כזו שאם לא תחזיק את הכוס היא תתחיל לצוף באוויר, והלטה כל כך חלש שצריך לפחות שלושה שוטים של אספרסו כדי שלא יחשבו שאתה בעצם שותה חלב חם.
זה ממשיך עם הכוס. למה, בשם כל פולי הקפה שבעולם, החליטו בסטארבקס שאם אני לא מבקש מספיק מהר ספל חרסינה להכיל את הנוזל הדלוח שלהם, אז בא לי להערות לקרבי קפה מתוך כוס קרטון מכוסה בפלסטיק עם חור בגודל של גרגר סוכר? המבט שהקופאית נותנת בי כשאני דורש
אם לא ציינתי, אז את היעילות האמריקנית יש להפקיד בכניסה לבית הקפה. לא פעם הקופאי הוא זה שמכין את הקפה, ולעזאזל תור שמגיע עד הדלת משום שדרושים שלושה עובדים לחמם קרואסון. ואגב הכנת הקפה, אם הפרה הייתה רואה איך הבחור מקציף את החלב שהיא נתנה ברוב מאמץ, היא הייתה עוקפת את כל חברותיה בתור לשחיטה.
ומה הקטע של מקלות הערבוב? אתם שם בהנהלה, יש המצאה חדשה שקוראים לה כפיות. אה הבנתי, צ'ופ סטיקס זה ההשראה שלכם? דווקא לא נראה לי שהסינים כאן מעריכים את המחווה, אבל הי, זו רק התרשמות האישית שלי.
לא ברור לי גם הקונספט של מינימום כיסאות בסניף. אין היכן לשבת. יותר קל למצוא חניה במרכז סיאטל מאשר כיסא פנוי. אני לא מבין אנשים. מביאים את כל הבית לבית הקפה ומתנחלים עם הלפטופ וערימות של מסמכים מעלות החמה ועד צאת הנשמה. תעשו טובה ותעשו מקום.

אבל הכול מתגמד ליד הסיפור הבא. איזה גאון החליט שטחינת הקפה בסניף היא, איך לומר, גוזלת זמן. בסטארבקס עלו על פטנט שמאריך את טריות התערובת ולכן מאפשר את טחינת הקפה, תכסו את אוזני הילדים, כמה ימים מראש.
למה זה רע? משום שכל הארומה הנוצרת מטחינה בלתי פוסקת של הקפה האופפת את הסניף, זולגת לרחוב הקפוא ומושכת באף את הלקוחות, נעלמה כלא הייתה. לא מספיק שהקפה של סטארבקס הוא בבחינת בושם – נהדר להריח, אסור לשתות, עם ההמצאה הזו הלך גם הריח.
אגב, חוץ מסטארבקס יש עוד רשתות קפה. כמוה גם הן עלו על המפה כאן בסיאטל וכמוה גם הן לא מביאות שום בשורה לחובבי הנוזל הכהה חוץ מצבעים שונים בלוגו. בכל זאת, כשמדי פעם גוררים אותי צורח ובועט לסניף תורן של סטארבקס (מה לעשות, הילדה לא מוכנה לשתות שוקו בשום מקום אחר), וכשאני כבר מזמין את ה "Double tall latte in a mug" אני נזכר בסיבה הכי חשובה למה אני לא סובל את סטארבקס: הקפה שלהם פשוט לא טעים.