ארוחת צהריים קייצית: טאטקי בקר
לא מאוד מהיר, וגם לא מאוד נוח להכנה, אבל נתחוני פילה המונחים על הצלחת מסדרים ארוחת צהריים קייצית למהדרין. מתכון של מסעדת ג'ירף

טאטקי בקר של ג'ירף צילום: יחסי ציבור
כפית טוגרשי (תערובת תבלינים יפנית)
חופן עלי מיקרו
2 בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות
6 צ'ילי אדום חריף טרי פרוס לטבעות דקות אלכסוניות
4 שיני שום כתושות ומטוגנות בשמן עמוק עד לפריכות (יש לשים לב שלא יישרף) עד לקבלת גוון זהוב
לרוטב:
6 כפות שמן זית איכותי
100 ג' סויה (רצוי קיקומן) – 4 כפות
3 כפות מיץ לימון טרי
חצי כפית שום כתוש
מערבבים יחדיו ליצירת הרוטב
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב ליצירת רוטב אחיד.
2. מצפים את פילה הבקר בטוגרשי, וצורבים את נתח הפילה במחבת לוהט מספר שניות בכל צד, מניחים להתקרר.
3. פורסים את פילה
הבקר לפרוסות דקות.
4. מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הפילה, עליהן מפזרים עלי מיקרו, פרוסות שאלוט, פרוסות צ'ילי, והשום פריך.
5. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.