צלי בקר ביין

עם ניסיון של שנה בקושי בבישול בשר, הצלי של מריוס יוצא רך כמו חמאה. הסוד הוא נתח של פאלש פילה (פילה מדומה) שדורש בישול עדין וממושך

סופ
nrg מעריב | 9/7/2009 13:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

החומרים:
 1.5 קילו בשר בקר לצלי (פאלש פילה או נתח מתאים אחר) בנתח שלם ד 10 שיני שום קלופות
2-3 כפות חרדל דיז'ון
2-3 כפות דבש
1 כפית עלי תימין טריים
6 בצלים קטנים קלופים
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 גבעול סלרי פרוס דק
3 כוסות יין אדום
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
1. מייבשים את נתח הבשר בנייר סופג. בעזרת סכין יוצרים בו כמה חריצים ולתוכם דוחפים 5 שיני שום. בקערית קטנה מערבבים חרדל, דבש ועלי תימין. מורחים את הנתח במשחה שהתקבלה, ממליחים ומפלפלים.
2. מניחים לבשר לספוג טעמים כמה שעות במקרר. מוציאים כחצי שעה לפני ההכנה.
3. בסיר עם מעט שמן משחימים את נתח הבשר מכל

הצדדים. יש לעבוד על להבה גדולה. מוציאים ושומרים בצד את הבשר.
4. לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומשחימים את הבצלים, הגזר, הסלרי ושיני השום הנותרות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעתיים לפחות או עד שהבשר רך. אם צריך, מוסיפים עוד יין או ציר בקר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים