לא פותחים שולחן: 5 מנות הבר הטובות ביותר
אם להודות על האמת הקייצית: לא בא לנו לאכול הרבה כשחם. המסעדות הטובות וגם הברים המנוסים מגיבים לזה טוב עם תפריטים קלילים ומנות קטנות ליושבים על הבר. חמש הצעות ששווה לבדוק
לא מדובר בטרנד חדש, אבל המיתון מעלה ללא ספק את הכדאיות של תפריטים שכאלה לבעלי מסעדות - מנות קטנות בעלויות פחותות ומחירים שפויים יותר ללקוח, שבעקבותיהם הוא מגלה גם דחף בלתי נשלט להזמין עוד ועוד. רק אל תשכחו שהאלכוהול הוא זה שעלול לחרוך את הכיס.
קבלו את חמש ההמלצות שלנו לעניין. אמנם ממבט ראשון לא כל המחירים נראים זולים, אבל בהתחשב במסעדות המציעות אותם מדובר בהשקעה לא רעה כלל.

לקפוץ בלילה. טוטו יחסי ציבור
טוטו – פירות ים ופיצה משודרגת
בימים אלה מציעה מסעדת טוטו תפריט לילה חדש של השף ירון שלו, עם דגש על אווירה פחות מחויטת ומחירים נוחים. טוטו בהחלט מנסה להיפטר מהתדמית המעונבת להפליא והיקרה שלה בכדי למשוך גם קהל צעיר יותר. תפריט הלילה החדש, מספרים שם, מיועד גם למי שרוצה לצאת מהבית בקלילות ולקפוץ למקום. עדיין, לא מומלץ להגיע לשם מבלי להזמין מקום מראש.
למי שמחפש אופציה זולה אבל כזו שנושאת את החותם של שף המסעדה, יוכל להזמין על הבר את מנת הפיצה הלבנה
(58 שקל) המגיעה עם פטריות יער, כמהין, שמנת, גאודה ובייקון. מנות הסרטנים (90 שקל) והג'מבו שרימפס (140 שקל) הן אופציות יקרות יותר אבל כדאי לפזול גם לכיוונן.
תהליך פיצוח חמשת הסרטנים הגדולים של תחילת העונה הופך ללונה פארק אחרי כמה כוסות יין. הג'מבו שרימפס הם מסוג קריסטל גדולים – מהים התיכון - המגיעים על מצע של עדשים שחורות, ארטישוק ויוגורט. תענוג אמיתי, אם רק תתנו גם לסומלייה להמליץ לכם על היין שיתאים לכל מנה.
ברקוביץ' 4 , מגדל המוזיאון , תל אביב. טל: 03-69351510
הבר של ברבוניה – בילוי מושלם לחובבי הבירה והמטוגנים

ברבוניה פריכה ושלוק עוקב של בירה צילום: רובי קסטרו
האווירה בבר של מסעדת ברבוניה ברחוב בן יהודה התל-אביבי היא מטוגנת, דחוסה ומיוזעת. עזרא, בעל הבית, מושך אליו קליבר מורחב של לקוחות קבועים כבר לא מעט שנים. אם, למשל, תחליטו להגיע אחרי 20:00, תוכלו רק לחלום על שולחן ומגש של מליטות.
המנה המומלצת לצד כוס הלאגר המקומי הצוננת היא כמובן מנת הברבוניות המטוגנות בבלילה (65 שקל). מעטים המקומות בעיר שיכולים להבין את המנה כמו אנשי המטבח של ברבוניה. הדגיגים פריכים במיוחד ואין חוויה מתקנת ליום מבאס כמו ברבוניה שלמה וחמה שמושלכת לפה ולאחריה שלוק של בירה.
המקום הוא בר לכל דבר, אבל אין ספק שתפריט האוכל מצוין. תוכלו, בנוסף, להזמין גם מיני סלטים קטנים במחירים של 15 שקל, מיני שרצים נוספים וכמובן דגים.
בן יהודה 192, תל אביב. טל: 03-5240961
פיקוק - אוכל מצוין ואווירת בר אמיתית

להגיע מוקדם כדי להמנע מההמון צילום: יהונתן שאול
נחילי האנשים הממלאים את הפיקוק עלולים אולי לפגום לכם בתיאבון, אבל אם תגיעו מוקדם מספיק, תוכלו לדגום לא מעט מנות קטנות ממטבחו של שף ערן שרויטמן.
כאמור, התנועה במקום מתחילה ברוגע בשעות הערב המוקדמות והופכת לרועשת וצפופה כבר בעשר בלילה, גם באמצע השבוע.
קשה לשים את האצבע על מנה אחת נבחרת, שכן הברוסקטות, הפיצות ופירות הים, כולן איכותיות (גם אם קטנות משהו). אגב, לאחרונה פתחו במקום גם מספר שולחנות בחוץ, שמהווים אלטרנטיבה לצפיפות הגדולה במקום.
מרמורק 14,תל אביב. טל: 03-6868259
ארמדילו – מנת חינקאלי תחייה לבב אנוש

אמא על הבר. ארמדילו ברקאי וולפסון
ארמדילו, הבר השכונתי מרחוב אחד העם התל-אביבי (ששייך גם הוא לשמעון משל, מבעלי הפיקוק), הפך את האווירה השכונתית והבלתי מחייבת לכוס הבירה שלו. התפריט מבוסס על המטבח הגרוזיני (של אימא של משל כמובן) ומגיע מבית טוב - הבעלים הם גם בעלי בר הסרבסה והפינצ'וס בר (לשעבר מסעדת אורקה, גם היא של החבורה). כן, גם המחירים נוחים.
המנה המועדפת היא ללא ספק מנת החינקאלי הנדיבה המוגשת במקום, שהיא הקרפאלך הגרוזיני - כיסון בצק ממולא בשר, גדול הרבה יותר מהמקבילה הפולנית. המנה המלוחה משלימה כהלכה כוס בירה צוננת וגם שוט של וודקה. ואם החינקאלי לא יספיק, בתפריט תמצאו עוד מספר מנות לא רעות מבית אמא (אם היא דומה לזו של שמעון משל).
אחד העם 51, תל אביב. טל: 03-6205573
שילה – טעים, אפלולי ומשתלם

האפלולית מנצחת. שילה אמיר מאירי
מסעדת שילה, המכנה עצמה בר מסעדה, מציעה תשתית מצוינת לתחילתו של ערב שתייה רציני. החלל הפנימי של המסעדה, בו נמצא גם בר גדול, אפלולי (יש שיאמרו מדכא). המנות, המתבססות בעיקר על חומרי גלם מהים, מתומחרות באופן שפוי.
בימים אלה נפתחת המסעדה – שמציינת כבר ארבע שנות קיום - מחדש, עם תפריט טאפאס שיתאים במיוחד לערב קייצי על הבר. ללא ספק, היופי בשילה הוא חוסר היומרנות של המקום ודווקא והאפלוליות תאפשר לכם לשתות עם פחות רגשות אשם.
בן יהודה 182, טל’ 03-5221224