פינוק לשבת: תפוחים אפויים בנייר פרגמנט
לפעמים נפתח הלב לתפוח, אז לוקחים וחוצים, ממלאים במתוקים ובארומה של וניל וקינמון ומכניסים ככה לתנור שיתחמם ויתרכך, כמו הלב. פירות בראשית מגישים פינוק של בוקר שבת

תפוחים אפויים צילום: יחסי ציבור
4 תפוחים טריים (עדיף מזן פינק ליידי)
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל
20 גרם ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה)
50 גרם צימוקים בהירים
4 רצועות של קליפות לימון
50 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס יין קינוח
ההכנה:
1. חותכים ארבעה ריבועים של נייר פרגמנט בגודל 30 ס"מ כל אחד.
2. חוצים את התפוחים ומרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים על כל נייר חצי תפוח.
3. חוצים את מקל הווניל לאורכו, כל חצי חותכים לשניים. חותכים את מקל הקינמון לארבעה חלקים. מניחים ליד חצאי התפוחים חתיכת מקל וניל וחתיכת מקל קינמון.
4. פורסים דק את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים עם הצימוקים, קליפת הלימון והאגוזים. מפזרים
את התערובת על אחד מחצאי התפוח בכל מנה ומכסים בחצי השני.
5. יוצרים מהניירות מעין שקיות, מניחים על תבנית אפייה ויוצקים בכל אחת רבע מכמות היין. בעזרת חוט סוגרים את הניירות עם התפוחים לחבילות קטנות.
6. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג). במהלך האפייה הנייק מקבל גוון זהוב עמוק.
7. מגישים לשולחן בתוך הנייר.