קדרת בשר עם במיה
בלי תיבול מוגזם ועם בשר איכותי. קדרה של יהודית קרנר עם במיה, פשוטה וטובה

קדרת במיה ובשר צילום: רובי קסטרו
1 קילו בשר כתף חתוך לקוביות בינוניות
בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קלופות וחצויות
צרור עלי כוסברה קצוצים
5-6 עלי בזיליקום שלמים
1.8 קילו במיה נקייה
400-500 גרם רסק עגבניות
מעט שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור גרוס גס
פפריקה מתוקה
ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, את קוביות הבשר והפלפל ומטגנים מספר דקות.
2. מוסיפים את רסק העגבניות ומים עד כיסוי הבשר. מתבלים בפפריקה ובבזיליקום. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה על
אש גבוהה, מנמיכים את האש מאוד (לבעבוע עדין) ומבשלים עוד כשעה.
3. מוסיפים את הבמיה ואת הכוסברה, מכסים ומבשלים שעה נוספת. אם נראה שהתבשיל התייבש מוסיפים עוד קצת מים.
4. כשהבשר רך והרוטב סמיך-התבשיל מוכן. ממליחים לפי הטעם ומגישים.
הערה: נהוג לצרוב את קוביות הבשר לפני בישול הקדרה כדי למצות את טעמם. יהודית לא נוהגת לעשות זאת והעדפתי להישאר נאמנה לגרסתה, מאחר שגם היא טעימה מאוד.