כמו בבית: בלוגרים נותנים מתכון
בר היין "קורדוברו" מארח בחודש מרץ בלוגרי אוכל מובילים עם תפריט מעשה ידיהם. הערב מתארח מקום הבלוגר צחי אביב מהבלוג "אוכל וחיות מבית טוב". קיבלנו ממנו כמה מילים וגם מתכון לצלי אוסבוקו ושפונדרה בבירה
הכל התחיל מגלישה בפורומי אוכל. אחר כך, כשגיליתי את עולם הבלוגים (לפני יותר מ-3 שנים) זה נראה לי הפתרון המתאים ביותר לשמירת המתכונים והסדנאות המצולמות שלי, מחשש שלא יעלמו בארכיבי הפורומים.
משם העניין הלך והתפתח, התחלתי לשלב סיפורים אישיים ושיתפתי את הקוראים בעלילותיי ממפגשיי השבועיים עם "חבורת הדובים", שמאוד אהובים על קוראי.
אפשר למצוא בבלוג מתכונים טריפוליטאים שעברו במשפחה שלי, המון תבשילי קדירה, בשרים, מרקים, פירות ים. הרוב המכריע שייך למתכונים שנולדו מאילתורים שלי.

צלי אובוסוקו ושפונדרה בבירה .
צחי אביב
צלי אובוסוקו ושפונדרה בבירה
כמו בכל שישי, מצאתי את עצמי עם הבשרים שאני מפשיר מחמישי בערב. במקרה ראיתי שנשארו בירות במקרר ממפגש הדובים שהיה אצלי ערב קודם. אמרתי לעצמי שאם צלי כזה הולך עם יין אז אין סיבה שלא ילך עם בירה ולשמחתי, יצא מעדן.
המצרכים:
2 פרוסות אוסובוקו גדולות
1 קג' שפונדרה חתוך עם העצמות
2 בצל גדול חתוך לפרוסות
6-8 שיני שום קצוצות גס
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
3-4 גזר חתוך לקוביות גדולות או כוס גזר גמדי קפוא
1 כוס פטריות חתוכות טריות או קפואות
1
1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1 כף אורגנו טרי קצוץ
1 כף זעטר טרי קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב לסטייק של היינץ או רוטב ברביקיו
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
2 בקבוקי בירה גולדסטאר או גינס
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום בסיר רחב ומערבבים עד להזהבה, מוסיפים את נתחי הבשר ומערבבים עד להזהבה, מוסיפים תפוחי אדמה, פטריות, גזר ותבלינים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הבירה עד לגובה הבשרים והירקות. אם חסר אפשר להוסיף מים, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית כ-3-4 שעות ומידי שעה מנערים מעט את הסיר.
3. מגישים עם אורז לבן או פירה.
פרוייקט הבלוגרים בקורדוברו מתקיים היום (22.3) ובתאריך 29.3.
קורדוברו, רחוב קורדוברו 21 פינת שטרן, תל אביב, 4060771–077.