אורז ג'אלופ
אורז ניגרי שמתבשל בתוך עגבניות טריות. הוא יוצא אדום ומעט דביק ועשיר בטעם. בין המתכונים הניגריים הוא היה מהבודדים שאפשר להכין ממרכיבים הזמינים בישראל

משפחת אולסיה צילום: רובי קסטרו
1 קילו עגבניות טריות קצוצות
2 כוסות אורז תאילנדי
1/4 כוס רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל
חצי בצל קצוץ
1/2 כפית מלח
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
1. מטגנים את העגבניות הקצוצות והבצל במעט שמן עד שהם מתרככים מאוד.
2. מוסיפים את רסק העגבניות
והתיבול. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומכסים במים. מבשלים עד שהאורז רך.