לוהט ביפו: "פסטילאבאיט" נפתח היום

רשת loveat חוגגת עשור ומשיקה סניף בנמל יפו המתחדש. השגנו לכם שני מתכונים מקסיקניים מהשף איתמר דוידוב, שמצטרף לערב אחד לוהט לחגיגה

nrg מעריב | 14/8/2011 8:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשת loveat חוגגת חגיגה כפולה: יום הולדת עשר והשקת סניף חדש בנמל יפו המתחדש. את האירוע חוגגים בשבוע שלם של פעילויות: סדנאות קפה עיוניות ומעשיות עם מומחי הקפה המוסמכים של הרשת, שפים אורחים, הופעות אורח של זמרים צעירים ודיג'אים מתחלפים, הקרנת סרטים על מסכי ענק, מכירת בגדי וינטאג', סדנאות והפעלות לילדים ועוד.

את הפסטיבל יחתמו במסיבה ענקית שתתקיים ביום שבת בסניף נחלת בנימין עם קיר ענק פתוח לאמני גרפיטי והופעת אורח של הזמר איתי פלד.

ביום שלישי, 16.8, יתארח בסניף ברזילי של הרשת השף איתמר דוידוב ויגיש לאורחים היצע של מנות מקסיקניות לצד קוקטיילים צבעוניים על טהרת הטקילה. במקום יופעל גם דוכן טאקוס אותנטי שיאפשר ללקוחות מזדמנים לחטוף טעימה קטנה לדרך. השגנו ממנו שני מתכונים:


דניאל לילה
נאצ'וס בלאב איט. דניאל לילה
מגדל נאצ'וס - טורטיה צ'יפס

חמש שכבות של טורטיה צ'יפס מסודרות כמגדל ומעורבבות בגבינה נמסה מתובלת בסלסה וקוביות זעירות של חלפניו הנושכות בלשון בעדינות. תמיד טוב שתהיה סלסה מקסיקנה מוכנה במזווה.

החומרים ל-6 מנות נישנוש:

2 חב' (400 גר') טורטיה צ'יפס תירס או מקמח של טרז פזוס
150 גר' גבינת צ'דר חריפה מגוררת
2-3 כפות פלפל חלפניו כבוש וקצוץ לקוביות או פלפל ירוק חריף אחר
1/2 - 1 כוס סלסה מקסיקנה (אדומה)
3-4 כפות כוסברה קצוצה

אופציה:

1 כוס צ'ילי קון קרנה מוכן או 1 כוס פריחול'ס מוכן

גיוונים:

בצל לבן או אדום קצוצים
בצל ירוק קצוץ
סלסה בלנקה להגשה

הכנה:

1. בסיר קטן, מחממים את הצ'ילי קון קרנה או הפריחול'ס.
2. מניחים בתחתית קערה חסינת אש, (בערך בגודל קערת מרק שטוחה) 3-4 כפות סלסה, מוסיפים 3-4 כפות מהצ'ילי או הפריחול'ס, בצל קצוץ ומכסים ברבע מכמות הטורטיה צ'יפס.
3. מטפטפים מעל 2 כפות סלסה נוספות, צ'ילי, כוסברה וגבינה. מכסים ברבע נוסף של הטורטיה צ'יפס.


חוזרים על התהליך עוד פעמיים ולסיום מכסים בגבינה.
4. מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-120 מעלות ואופים עד שהגבינה תימס. ניתן להמס את הגבינה במיקרוגל.

יחצ
ראפ חזה עוף וקונפי בצל. יחצ
ראפ חזה עוף וקונפי בצל

החומרים:

לטורטיה:

טורטיה 25 או 30 ס"מ "דור חדש" של "טרז פזוס" רגילה או עגבניות או תרד.


לממרח:

5 כפות ריפרייד בינס של "טרז פזוס" טחון חלק (אפשר להעשיר בחלב קוקוס)

לתיבול:

1 כוס קונפי בצל לבישול של "פיטנגו"
1-2 כפות חלפניו כבוש קצוץ דק דק

למלית:

חזה עוף
2 כפות מחית אבוקדו של "טרז פזוס" (אפשר גם גואקמולי או סלסה אבוקדו)
½ בצל לבן פרוס לטבעות
חופן עלים ירוקים

ההכנה:

1. משרים מראש את חזה העוף בקונפי בצל לבישול למשך 2-24 שעות. צולים בתנור או במחבת או בגריל. מקררים מעט. חותכים לרצועות אורך. ניתן לקרוע ביד.
2. מחממים את הטורטיה מספר שניות מכל צד (לא חובה). ניתן לחמם על אדים, מחבת, גריל או מיקרו. אם מכינים כמה מנות מראש, מומלץ להכניס לתנור פושר בשקית המקורית הסגורה למשך 30-50 דקות בחום של 50 מעלות.
3. מורחיםאת הריפרייד בינס על 2/3 מהטורטיה.
4. מפזרים את הבצל ורצועות חזה העוף.
5. מערבבים את העלים הירוקים עם מחית האבוקדו ומסדרים במרכז הטורטיה.
6. מפזרים קוביות חלפניו קצוץ.
7. מגלגלים תוך כדי הידוק הטורטיה.
8. עוטפים בנייר פרגמנט או ניילון נצמד.
9. חותכים באלכסון חד.

פסטילבאיט, 14-20.8, נמל יפו, מחסן 1 03-7266660, ברזילי 1, ת"א 5666699–03, נחלת בנימין 3, ת"א 5164412–03, דיזנגוף 232, ת"א 5446470–03.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תוספות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים