טאג'ין אוסובוקו וירקות שורש

מתכון של אתי אביזמר

משפחת אביזמר | 8/10/2009 7:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתי מכינה את המנה הזאת בתוך טאג'ין חרס. היא מסבירה שאין מניעה לשים את הטאג'ין על הגז, רק צריך לדעת איך: משרים אותו במים במשך 24 שעות ואז מייבשים, אחרת הטאג'ין עלול להתפוצץ. אם אתם חוששים, אפשר להכין גם בסיר איכותי. ירקות השורש שהיא מכניסה משתנים בהתאם למצאי בסופר. השארנו גם לכם מקום חופשי לאלתור.

החומרים:

1 קילו בשר אוסובוקו עם העצם
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
3 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים גס
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 קישוא גדול, חתוך גס
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
ירקות שורש זמינים- פטרוזיליה, סלרי, ארטישוק ירושלמי, קולרבי ולפת,
אחד מכל אחד, קלופים וחתוכים גס
אפשרות - פלפל חריף אחד שלם
3 כפות שמן
3 כפות מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
מלח
מעט מים
מעט שמן לצלייה הראשונית של הבשר
טאג'ין או סיר גדול

הכנה:
1. מחממים במחבת או בסיר שכבה דקה של שמן. חותכים את הבשר לנתחים בגודל אחיד יחסית, בערך 3x3 ס"מ. צולים צלייה קצרה מאוד את נתחי הבשר מכל הכיוונים ושמים בצד.

2. שמים בטאג'ין את 3 כפות השמן והמים, מסדרים את כל הירקות בפנים. מניחים את נתחי הבשר הצלויים קלות ואת העצם מעל הירקות.

3. מערבבים את כל התבלינים מלבד המלח בכוס עם קצת מים ויוצקים על הכל. מניחים את הטאג'ין או את הסיר על רשת בישול כדי להבטיח בישול אחיד. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך שלוש-ארבע שעות. בודקים מדי פעם. מתקנים תיבול ומגישים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים