מהר ומתוק: שטרודל וינאי מהיר הכנה
לחתוך תפוחים, להקפיץ בחמאה, לפרוס את עלי הפילו, לגלגל ולהכניס לתנור - עשר דקות הכנה ויש לכם קינוח מפנק ואהוב. מיקי שמו עם מתכון בזק לשטרודל וינאי חמים, פריך ומתוק
אפייה: 20 דקות

שטרודל תפוחי עץ צילום: דן פרץ
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס סוכר + 1/4 כוס דבש
25 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
אופן ההכנה:
1. מאדים את תפוחי העץ בחמאה, חצי כוס סוכר + דבש ושקית סוכר וניל, למשך כ-5 דקות. מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומקררים.
2. מניחים את עלי הפילו בזה אחר זה, כשכל עלה חופץ בחציו לעלה הקודם ונוצר מעין עלה אחד ארוך. מורחים
עליו שכבה דקה של חמאה מומסת.
3. מניחים את מלית תפוחי העץ בתחילת העלה, לרוחבו, מגלגלים לגלילה, מורחים בביצה טרופה ואופים ב-195 מעלות כ-20 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אפשר עם גלידת וניל או קצפת.