מנה עיקרית חגיגית: עופיון ממולא בקוסקוס

שישי בבוקר, יוצאים לקניות וממש לא יודעים במה למלא את צלחת המנה העיקרית בארוחת הערב? למה שלא תנסו עופיון בדבש תמרים ולואיזה שמולא בקוסקוס עם משמש יבש וזרש פרסי

nrg מעריב | 30/10/2009 9:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עופיון בדבש תמרים ולואיזה, ממולא בקוסקוס, בצל מטוגן, משמש וזרש פרסי, באדיבות אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל.

עופיון ממולא בקוסקוס
עופיון ממולא בקוסקוס צילום: יחסי ציבור

חומרים ל-4 מנות:
4 עופיונים קטנים

למרינדה:
1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות עלי לואיזה קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית עשב לימון קצוץ
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל

לקוסקוס:
250 גרם קוסקוס - מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
100 גרם זרש פרסי יבש
150 גרם משמשים טריים חתוכים לקוביות ומוקפצות קלות בשמן זית ומעט סוכר חום
1 בצל בנוני חתוך לקוביות מטוגן קלות
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור, מעט צ'ילי אדום טרי

אופן הכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומקררים.

2. מערבבים את שאר חומרי המילוי עם הקוסקוס לתערובת אחידה.

3. ממלאים את העופיונים בקוסקוס ומסדרים בתבנית אפייה.

4. מערבבים
את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העופיונים ומשרים כ-20 דקות בחוץ.

5. צולים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.


בתיאבון!
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים