מקסיקנה: מתכון מקסיקני לטמאלה ממולא בעוף

השף איתמר דוידוב שמתמחה בבישול מקסיקני חובר ל"קורדוברו" לערב מיוחד של חגיגה מקסיקנית מסורתית. קיבלנו ממנו מתכון לטאמלה ממולא בעוף. זהירות, זה קצת מורכב, אז העזרו בסבלנות

nrg מעריב | 25/5/2011 9:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טמאלה הן כופתאות מקסיקניות במילויים שונים (במקרה הזה עוף, אבל יש מגוון גדול של מילוים: בשר, דגים, פירות ים, צמחוני...) מאודות בתוך עלי תירס או בננה ומוגשות עם רוטב. קבלו את הגירסה של איתמר דוידוב למאכל המסורתי.

החומרים (4-6 מנות):

למרק:

2 ירכי עוף (פרגיות)
מים לכיסוי
קורט מלח

למלית:

2 כפות (30 גר') חמאה
1-3 כפות רוטב 'מולה' מוכן או רוטב פריחול'ס (ממרח שעועית) מוכן (ניתן להשיג בחנויות הטבע)

ל'מסה הרינה' (הבצק):

4-5 כפות דלעת מבושלת ומעוכה
¼1 (250 גר') כוס קמח תירס לבן ניקסטמאל או קמח תירס לפולנטה
3/4 כוס מרק עוף פושר (ראה הכנה)

לעטיפה:

8 עלי תירס טריים ושלמים או 8 דפים גזורים בגודל 25X25 ס"מ מעלי בננה או דפי נייר אפיה
8 רצועות צרות וארוכות מעלי התירס או הבננה או חוטי כותנה לבישול באורך 30 ס"מ (אם רצועות התירס והבננה קצרות, קושרים 2 רצועות אחת לשנייה).




דניאל לילה
טמאלה ממולא בעוף. דניאל לילה

ההכנה:

1. מכינים את המרק: שוטפים את הירכיים היטב במים קרים. מסירים את העור. מניחים את הירכיים בסיר, מכסים במים קרים  ומבשלים מכוסה כשעה וחצי, עד שהעוף רך מאוד. מוסיפים מעט מלח, מקררים ומסננים (שומרים את הנוזלים).
2. בעזרת סכין חדה מפרידים את בשר העוף מהעצמות. סוחטים את בשר העוף היטב ומעבירים לקערה. בעזרת הידיים מפרידים ומפוררים את בשר העוף – עד שהוא נפרד לסיבים.
3. מכינים את המלית: בקלחת קטנה, ממיסים את החמאה ורוטב המולה או הפריחול'ס.
4. מוזגים מעל בשר העוף המפורר ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. משטחים בתבנית קטנה לצורת מלבן באורך 20 ס"מ וברוחב 6 ס"מ ושומרים במקרר עד לשלב המילוי. כשהתערובת תתייצב וניתן יהיה לחתוך אותה לרצועות אחידות ויציבות.
6. מכינים מסה הרינה: בקערה בינונית, מערבבים את קמח התירס, מחית הדלעת ו-3/4 כוס מהמרק הפושר עד שיתקבל בצק אחיד. הבצק צריך להתקבל רך ומעט דביק. ניתן להוסיף מים או קמח נוספים גם בשלב שהבצק מוכן. משאירים את הבצק למנוחה, מכוסה לעשר דקות.


7. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג (כ-70 גר'). ומניחים על מגש. מכסים במגבת לחה.
8. מניחים על משטח עבודה ריבוע נייר, עלה בננה או עלה תירס ארוך ורחב. יוצרים מהמסה צורת נקניק שמנמן ומניחים במרכז העלה ומועכים אותו מעט.
9. חותכים רצועות ממלית העוף ברוחב 3 ס"מ. ומניחים במרכז הבצק.
10. העטיפה: מגלגלים את רצועת הבצק סביב עצמה עד ששולי הבצק נפגשים. מהדקים את שארית הבצק מהצדדים כך שהמלית תהיה סגורה לגמרי בתוך הבצק. מוסיפים מעט בצק, אם חסר.
11. מקפלים או מגלגלים את שולי הנייר (או עלה הבננה או התירס) וקושרים בעזרת החוטים.
12. מכניסים לסיר אידוי גדול. מכסים במכסה ומאדים 30 דקות ברתיחה. המכסה חייב להיות הדוק מעל. ניתן לשמור בסיר החם עד שלוש שעות.

פיאסטה מקסיקנית בקורדוברו - מטבח ובר יין, 31.5, 18:00, קורדוברו פינת שטרן, תל אביב 077-4060771.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוף''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים