חגיגה של טעמים: פסטיבל 'טעם העיר' חוזר
פסטיבל 'טעם העיר' חוזר לפארק הירקון בתל אביב בפעם ה-15. אם גם אתם חובבי קולינריה איכותית במחירים שפויים, יש לכם ארבעה ימים לממש את התשוקה. אם אתם רוצים להשאר בבית ולאכול בנחת, הנה שני מתכוני עוף בנוסח אסייתי מהמסעדות המשתתפות בחגיגה
בפסטיבל ישתתפו מסעדות רבות, שיציעו מנות במחירים מוזלים במיוחד (30-35 שקלים), ביניהן: אגאדיר, אדורה, אונמי, אינדירה, אלבאבור, NG, בוצ'רי דה ברילוצ'ה, ג'ויה, דיקסי, דארנא, הנמל 24, הסינית האדומה, השדרה 34, וויט הול, פויקה, רוקח 73 ועוד.
הנה שני מתכונים בניחוח אסייתי משתי משתתפות ותיקות בחגיגה: מסעדת אינדירה, והסינית האדומה.

החומרים:
150 גרם עוף פרוס דק
שמן לטיגון
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
רבע כוס מכל ירק מאודה: גזר פרוס, ברוקולי, אפונה
1 בצל פרוס
חצי פלפל אדום חריף
1 כף קורנפלור
לרוטב סצ'ואן:
1 בצל קצל קצוץ
שמן לטיגון
5 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים טחונים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
ההכנה:
1. מכינים רוטב סצ'ואן: מטגנים בצל ושום במעט שמן עד שנעשה זהוב. מצננים ומערבבים עם פלפל חריף טחון. מחזירים לווק, מטבלים לפי טעם, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כרבע שעה באש נמוכה.
2. בווק: מטגנים את פרוסות העוף כדקה בשמן חם מאד, מוציאים מהווק.
3. מביאים לרתיחה 4 כפות רוטב סצ'ואן עם מעט מים, רוטב סויה וברנדי. מוסיפים את הירקות והעוף, מקפיצים כ-2 דקות בחום גבוה. מוסיפים את הקורנפלור מהול במעט מים , מבשלים דקה-שתים בחום גבוה עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

החומרים:
1 קילו קוביות חזה עוף
200 גר' בצל קצוץ
10 גר' פלפל אדום חריף טחון (1/2 כפית)
200 מ"ל רסק עגבניות
50 גר' רסק אגוזי קשיו
250 גר שמנת צמחית (לשומרי כשרות)
מעט זנגביל טרי
החומרים למרינדה:
5 כפיות תערובת תבלינים גראם מסאלה
2 כפיות שמן חרדל
2 כפיות זנגביל טחון
2 כפיות שום טחון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית כוסברה טחון
מלח לפי הטעם
ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את נתחי חזה העוף למשך 6-8 שעות.
2. צולים את נתחי העוף עד שהם כמעט מוכנים. מוציאים ומניחים בצד.
3. מטגנים את הבצל במרגרינה עד הזהבה. מוסיפים זנגביל טרי, פלפל אדום, מחית הקשיו ורסק העגבניות. מבשלים על אש נמוכה עד שיתקבל רוטב סמיך.
4. מחזירים את נתחי העוף אל תוך הרוטב עם מעט תערובת תבלינים גראם מסלה.
5. מוסיפים את השמנת, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומסירים מהאש.
6. מגישים עם אורז בסמטי.
פסטיבל טעם העיר, 13-16.6, גני יהושע, פארק הירקון, תל אביב. כניסה החל משעה 18:00.
