עוגת שזיפים קלה להכנה

שזיפי סנטה רוזה הגדולים והאדומים לא יהיו כאן לעוד הרבה זמן. מהרו ונצלו את הרגעים האחרונים להכנת עוגה קלה במיוחד. בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות - רק מערבבים ושולחים לתנור

שי לי ליפא | 27/11/2009 7:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החורף בפתח ושזיפי סנטה רוזה יהיו כאן רק לעוד חודש. מהרו ונצלו את הרגעים האחרונים להכנת עוגה קלה במיוחד - בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפות ובלי עניינים מיותרים - רק מערבבים ושולחים לתנור

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לשימון התבנית:  ספריי שמן

לעוגה:
210 גרם (1½‬ כוסות קמח רגיל)
150 גרם (3/4‬ כוס סוכר חום בהיר)
10 גרם (1‬ שקית אבקת אפייה)
‭1/2‬ כפית מלח
3 ביצים
120 מ"ל (1/2‬ כוס) חלב
100 גרם חמאה מומסת
6 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר
‭1/4‬ כפית קינמון

להגשה:
אבקת סוכר

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית.

‭.2‬ מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה. טורפים ביצים וחלב בקערה נפרדת, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.

‭.3‬ מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

‭.4‬ יוצקים את
התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

‭.5‬ אופים 50־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

‭.6‬ שומרים מכוסה במקרר עד ארבעה ימים.

‭.7‬ זורים אבקת סוכר ומגישים.

גיוון: מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
צילום: ראובן קסטרו
עוגת שזיפים קלה להכנה צילום: ראובן קסטרו
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים