עוגת שזיפים קלה להכנה
שזיפי סנטה רוזה הגדולים והאדומים לא יהיו כאן לעוד הרבה זמן. מהרו ונצלו את הרגעים האחרונים להכנת עוגה קלה במיוחד. בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות - רק מערבבים ושולחים לתנור
החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לשימון התבנית: ספריי שמן
לעוגה:
210 גרם (1½ כוסות קמח רגיל)
150 גרם (3/4 כוס סוכר חום בהיר)
10 גרם (1 שקית אבקת אפייה)
1/2 כפית מלח
3 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
100 גרם חמאה מומסת
6 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר
1/4 כפית קינמון
להגשה:
אבקת סוכר
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית.
.2 מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה. טורפים ביצים וחלב בקערה נפרדת, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
.3 מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
.4 יוצקים את
התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.
.5 אופים 50־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
.6 שומרים מכוסה במקרר עד ארבעה ימים.
.7 זורים אבקת סוכר ומגישים.
גיוון: מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.

עוגת שזיפים קלה להכנה
צילום: ראובן קסטרו