מרק גולאש לטווח ארוך
בדרך כלל נהוג ביום ראשון להתארגן על הקפצה מהירה של שאריות השבת וחימומן. אנחנו טוענים שתחילת השבוע הוא הזמן הטוב ביותר לבישול ארוך טווח, שיספיק לכמה ימים

החומרים ל-4-6 סועדים:
½ ק"ג קוביות צ'אך בגודל 1X1 ס"מ
3 כפות שמן קנולה
½1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
קורט אבקת צ'ילי טחון
1 עלה דפנה
¼ כפית זרעוני קימל או קימל טחון
¼ כפית מיורן יבש או טרי
2 עגבניות קלופות מרוסקות (ניתן מקופסא של 400 גר')
1 כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מרק עוף
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
2. מוסיפים את קוביות הפלפל הירוק והאדום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מס' דקות. מתבלים. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומטגנים כ-10 דקות נוספות על להבה נמוכה.
3. מוזגים לסיר את מרק
4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד לריכוך מלא של הבשר. אם הנוזלים מצטמצמים מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול התבשיל. לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל המרק פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם מאוד.
להגשה:
המרק סמיך ועשיר ויכול להוות מנה עיקרית. מומלץ להגיש עם כיכר לחם שחור כפרי.