המוזג לפוקאצ'ה: יאיר פיינברג אצל מאיר השמן
טעויות יכולות להביא לפעמים להמצאות גדולות. ליאיר פיינברג זה קרה בסדנה של מאיר השמן עם פוקאצ'ה שבמקום מזיגה של שמן זית, קיבלה זרם של ויסקי. התוצאה היתה מעולה

השף יאיר פיינברג, גבר נעים, חייכן ומאוד משעשע אירח אותנו שם לארוחת מלכים שכללה משקה מרענן של לימון, בזיליקום וגרגרי כוסברה; פוקצ'ה מיוחדת במינה (יאיר – המצאה מדהימה!) שהוגשה עם רוטב פסטו; מרק ערמונים מוקרם עם דוקסל פטריות (מתכון בהמשך); נתחי ברווז על שעועית מאודה ורוטב הולנדייז-תפוז; זביון משולהב על סלט פירות הדר; עוגיות שקדים ואניס; ומשקה סיידר תפוחים חם ומתובל.
יאיר, שלמד במגמת בישול וניהול בבית הספר Institute Paul Bocuse בצרפת, הספיק מאז חזרתו לארץ להיות שף ההקמה במסעדת "ימה" בהרצליה, שף ההקמה במסעדת "סאגרה" באיירפורט סיטי, מורה בביה"ס "בישולים" ויועץ קולינארי למסעדות ועסקי מזון אחרים. בנוסף, יש שיזכרו אותו כיועץ הקולינארי של תוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים",
יאיר הדגים טכניקות ממטבחי השפים השונים והפך את חווית הסדנה למהנה ומשעשעת מאוד. בזמן שלגמנו ממשקה הלימון המרענן, הכין יאיר את תערובת הבצק לפוקצ'ה. קצת אחרי שכבר היה מאוחר מדי, גילה שהוסיף בטעות וויסקי במקום שמן זית. הפוקצ'ה יצאה מדהימה.

נתחי הברווז בושלו בצורה מיוחדת – בוואקום וב-62 וחצי מעלות בדיוק. הם נצרבו במחבת לאחר הבישול, נפרסו לנתחים והונחו על מצע שעועית ירוקה שנחלטה קלות, ומעליהם נשפך רוטב הולנדייז-תפוז מעולה. לא יכולנו להיפרד ממנו. טבלנו בו גם את הפוקצ'ה וגם את פרוסות הלחם הכפרי החם שהוגש לנו.
קרם זביון מתוק ומשולהב ועוגיות חמות חמות ישר מן התנור חתמו ערב קולינארי מדהים ומהנה, כשלצידם סיידר תפוחים חם ומתוק מחוזק באלכוהול.
אם חשקתם במתכון מהסדנה, הנה אחד:

החומרים:
שני גזרים גדולים
שני בצלים
גבעול סלרי
100 גרם חמאה
פרוסת ג'ינג'ר טרי
חצי קילו ערמונים
שני ליטר חלב
גבעול טימין
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
ההכנה:
1. שמים את הירקות יחד עם החמאה בסיר רחב ומאדים עד שהירקות מתרככים.
2. מוסיפים את הערמונים והטימין ומערבבים עוד כשתי דקות.
3. מוסיפים את החלב והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה חמש דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
4. טוחנים את הכל יחד ומתקנים תיבול.
.....
המטבח של מאיר השמן ממוקם בבת ים, בחדר גדול שהוא למעשה מועדון משחקים וגם חדר אוכל, בו מוגשות ארוחות חמות לילדים נזקקים. כל הסדנאות מועברות על ידי השפים בהתנדבות וכל ההכנסות מהן נועדו למימון פעילות המקום.
הסדנה הבאה:
15/1 - סדנת פסטה מיוחדת עם השף ליאון אלקלעי. מאיר מארגן גם סיורים קולינארים ביפו העתיקה. מחירי הסדנאות נעים בין 150-180 שקלים לסדנה של שלוש-ארבע שעות. מחיר הסיורים - 85 שקלים. פרטים נוספים באתר של מאיר.
