הכדור הוא מתוק: טראפלס שוקולד של קונדיטורית על
נעמה שטייר, הקונדיטורית המוערכת של מסעדת הרברט סמואל האנינה בטיילת תל אביב, מגיעה להכין מתוקים בסדנה של מאיר השמן. מתכון לטראפלס שוקולד משובחים שמחוזקים בשני סוגי קפה
אבל ביום שישי האחרון, נעמה שטייר, השף-קונדיטורית של מסעדת הרברט סמואל האנינה בטיילת תל אביב, גרמה לי לחשוב מחדש על ההעדפות הקולינריות שלי. הקינוחים של שטייר הם שם דבר ומהווים את אחת האטרקציות הבולטות של המסעדה. היא עובדת בתחום כבר 11 שנה, רובן לצד השף המוכשר יונתן רושפלד.
בסדנה שהקונדיטורית המנוסה העבירה אצל מאיר השמן, היא טחנה, ערבבה, הקציפה ואפתה חמישה סוגי פטיפורים במקביל, ביעילות ומקצוענות מעוררי השתאות. הבטתי בהתפעלות איך היא טובלת בקלילות את האקלרים בקרמל רותח, בלי להיכוות אפילו פעם אחת. סוף סוף הבנתי למה אומרים שהנשים טובות יותר מהגברים בריבוי משימות. במשך כל אותו

חומרים:
425 גרם שוקולד מריר.
3 חלמונים.
85 גרם חמאה.
150 גרם שמנת מתוקה.
45 גרם סוכר.
1 כף נס קפה.
1 כף קפה שחור.
150 גרם אבקת קקאו הולנדי כהה לציפוי.
הכנה:
מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, החמאה והקפה.
מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
מבצעים השוואת טמפרטורות לתערובת החלמונים והסוכר, מחזירים לסיר שעל האש להסמכה קלה.
מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנוצרת מסה חלקה ומבריקה.
מעבירים לקופסה ומכניסים לפריזר להתייצבות.
מגלגלים באמצעות כף פריזיאן בתוך אבקת הקקאו.
........
הסדנה הבאה: 16/4 - שפית אתי אלימלך בסדנה של אוכל אינדונזי.
כל הסדנאות במטבח של מאיר השמן, מועברות על ידי השפים בהתנדבות וכל ההכנסות משמשות למימון פרויקט ההזנה. ניתן להרשם לסדנאות באתר של מאיר השמן.