טעימות של שף: איתי שלו במטבח של מאיר השמן
חובבי אוכל מכירים את השף איתי שלו כאחד המקוריים והיצירתיים שבביצת השפים המקומית. בסדנה שנערכה בשבוע שעבר הוא ערך תצוגת תכלית עם שפע מנות קטנות ומצוירות

איתי שלו ומאיר השמן. שמח במטבח צילום: יולה זובריצקי
תפריט הטעימות בסדנה נראה כה שאפתני, עד שהתקשינו להאמין שהשף יצליח להכין - ואנחנו לאכול - את כל המנות. את רוב המנות הכין איתי שלו בצלחות אישיות לכל אחד מארבעים המשתתפים. הוא הפעיל את משתתפי הסדנה כמנצח על תזמורת: מנה יפה מאד של מעורב ירושלמי צבע איתי שלו בטחינות בחמישה צבעים והתוצאה הסופית הזכירה פאלטת צבעים של צייר פריזאי. גם הטעם.

מוסר קריספי ברוטב חמאה לבנה על תבשיל עדשים שחורות
צילום: יולה זובריצקי
שלו חילק שפע של טיפים וגם את הסוד של אחת ממנות הדגל שלו - שרימפס מצופה בפיסטוקים. באותו ציפוי פיסטוקים הוא ממליץ לצפות גם צלעות טלה, וגם להשתמש בו כקראסט
על דג סלמון בתנור.
למדנו גם לקלף ג'ינג'ר טרי עם כפית (ניסיתי בבית וזה באמת עובד), למלא עלי מנגולד באמצעות כוסית אספרסו ליצירת כדורים קטנטנים, ועוד.

שרימפס ברוטב אוזו ווניל על סלט שורשים צילום: יולה זובריצקי
* נתחי דג מוסר נאים בשמן כמהין על סלט מנגולד, חציל שרוף וטחינה לבנה. הוראות ההכנה כללו, בין היתר, גם ללטף באהבה כל פרוסת דג. עם תוצאות כאלה קשה להתווכח.
* גבינת עיזים חמה ופריכה על סלט פלפלים ואבוקדו.
* גספצ'יו עגבניות שרי תמר על קרם לאבנה וזוטה לבנה. מנה מצוינת אותה העשיר השף בזילוף של פסטו פקאן סיני. המנה עשתה חשק לנסות אותה במטבח הביתי בהקדם, כל עוד ניתן להשיג עגבניות שרי תמר.
* שרימפס ברוטב אוזו ווניל על סלט שורשים עם רוטב ממכר. סלט השורשים כבר נוסה בבית וקצר מחמאות מהמשפחה.
* מוסר קריספי ברוטב חמאה לבנה על תבשיל עדשים שחורות (עדשי אברהם) ופירה אפונה – מנה נוספת מצוינת של דג. גם את פירה האפונה הכנתי בבית ויצא מצוין.
לקינוח למדנו להכין קרם ברולה בשלל וריאציות - טונקה ווניל, קפה ושוקולד תפוז. איתי שלו הכין קינוחים נוספים, שלא הופיעו בתפריט – פניני טאפיוקה עם פירות אקזוטיים, פרלין שוקולד ממולא בטעמי קפה, ויסקי ונוגט, על מקל ארטיק ולקינוח סופי בהחלט - קרפצ'יו אננס מדהים עם פלפל שחור.

טאפיוקה עם פירות אקזוטיים
צילום: יולה זובריצקי
הסדנה היתה הזדמנות נדירה להנות מהמנות המשובחות ומהיצירתיות המתפרצת של איתי שלו – שהתנדב ותרם את הסדנה לטובת המטבח של מאיר השמן. כל ההכנסות מהסדנאות מוקדשות לקיום השוטף של המטבח, להכנת סנדויצ'ים וארוחות חמות לילדים נזקקים.
הסדנאות הקרובות:
19.2.2010 - השפית קונדיטורית ליון תמר-גבע בסדנת מאפים מיוחדת לפורים
26.2.2010 - הבשלנית שרון מלאכי טלגאוקר בסדנת אוכל הודי מיוחדת
ניתן להרשם לסדנאות באתר של מאיר השמן.

גליל של פרות יבשים
צילום: יולה זובריצקי