אוליבר טוויסט: רות אוליבר אצל מאיר השמן
את האהבה הסוחפת שלה למנות קטנות, מתוקות ויפות, הביאה הבשלנית רות אוליבר למטבח של מאיר השמן וליהטטה בין קלמרי ממולא לקינוח של בוטן ושוקולד. יש גם מתכון מפנק
אוליבר לא נחה לרגע בסדנה: היא מסבירה על המתכון, מפרידה חלמונים בידיים לקינוח אחד, מערבבת חומרים לקינוח נוסף ובתנור כבר אופה קינוח שלישי. כשהמשקל הדיגיטלי במטבח לא עובד, היא שוקלת מצרכים "לפי היד". ההתמחות שלה היא קינוחים ומאלה הציגה אוליבר בשפע, לצד מנות קוקטייל ופינגר פוד:

* "רביולי" סלק. פרוסות דקיקות של סלק שעוטפות מלית גבינות בויניגרט תפוזים מעולה.
* "ביסים" של סלמון מעושן וביצי סלמון על גבינת שמנת בלחמניה קטנטנה.
* סלט אגסים מבושלים בחומץ עם אנדיב, מוגש ב"רינגים" של באגט קלוי. מנה מלהיבה שתנוסה בהקדם במטבח הביתי: הסלט של עלי מיקרו עם בצל סגול וז'וליינים של גזר, מוגש עם רוטב מצוין על בסיס
* סיגר פילו ממולא בשריפס ופלפל קלוי על דואט קרם חצילים ופלפלים.
* קלמארי ממולא בדוקסל פטריות על מצע חריימה, ביצוע של רות אוליבר לרעיון של השף השותף, רותם סנעטי, שליהטט בהכנת המנות הראשונות. גופי קלמארי מולאו במלית פטריות שבושלו ביין לבן והועשרו בשמנת. המנה הוגשה על מצע של חריימה נהדרת.

ומכאן - עברנו לשפע קינוחים מצוינים:
* בושוקוטון. אוליבר, ממציאת המנה והשם, מסבירה שבושוקוטון הוא צירוף של בוטן ושוקולד. המנה בנויה שכבות של גנאש, קרם חמאת בוטנים וטופי דבש. מעל לכל אלה מתנוסס פרלין רושה שוקולד ושקדים, שהוכן במקום. מנה כיפית שדורשת "צלילה לעומק" עם כפית.
* תותים במרק שוקולד לבן עם וג'ינג'ר מסוכר (מתכון בהמשך). מנה מצוינת שמגיעה עם הוראות אכילה: נוגסים בתותים הטובלים בצלוחית מרק שוקולד לבן, ואז לוגמים מהמרק המתוק. הגי'נג'ר המסוכר מוסיף טוויסט מרענן.
* טרפל שוקולד במרק נוגט. מרק הנוגט מקושט בשכבה של ברס - אגוזי לוז מקורמלים וגרוסים. על כל אלה הונח טראפל שוקולד מענג. למדנו טריקים להכנה מהירה של טראפל, ללא צורך בגלגול.

הסדנה של רות אוליבר ציינה שש שנים לפעילות של הפרויקט "המטבח של מאיר השמן", שנועד לספק אוכל ומקום בטוח עבור ילדים נזקקים. כל הסדנאות במקום מועברות בהתנדבות על ידי השפים וההכנסות מהן מממנות את המשך פעילות המטבח.
הסדנאות הקרובות:
16.3.2010 - סדנת טרמומיקס עם יאיר פינברג. תפריט מיוחד לחג הפסח ובו מגוון מנות מסורתיות וחדשניות. המחיר" 100 ש"ח.
19.3.2010 - שני אירועים באותו בוקר: סיור קולינארי נוסף ביפו עם מאיר השמן (85 ש"ח) והבסטה חוזרת למטבח של מאיר השמן - סדנה עם השפים מעוז אלונים ואיתי הר-גיל (170 ש"ח).
לפרטים ולהרשמה: אתר המטבח שלמאיר השמן

החומרים:
1-2 חבילות תותים קטנים עם העוקץ
למרק שוקולד לבן:
350 גרם שוקולד לבן
35 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
500 מ"ל שמנת מתוקה
ל"איים" לבנים:
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית וניל מרוכז או מקל וניל
ההכנה:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן.
2. לאחר שהשוקולד מתחיל להנמס, מערבבים את התערובת ומוסיפים גי'נג'ר קצוץ.
3. מערבבים להמסה ומניחים להתקרר.
"איים" לבנים:
מקציפים את החומרים לקרם אחיד
הרכבת המנה:
יוצקים מרק לבן לצלחת הגשה, מניחים כף קרם ומוסיפים את התותים.