קסם בידיים: הקונדיטורית ליון תמר גבע אצל מאיר השמן

בסדנאות שהיא מעבירה, מקפידה השף קונדיטורית ליון-תמר גבע להראות שלמרות הדיוק הנדרש באפייה, יש חידושים כמו מילפיי עם קציפת גוואקמולי ואזני המן עם מרציפן פיסטוק

ישראל גיא | 22/2/2010 11:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שף קונדיטורית ליון-תמר גבע לוקחת מנות מוכרות, והופכת אותן למשהו חדש לחלוטין. גם התלמידות שהולכות בעקבותיה בדבקות מסדנה לסדנה, מגלות אצלה בכל פעם משהו חדש, וחוזרות שמחות לבתיהן.

ביום שישי האחרון העבירה ליון סדנת אפיה במטבח של מאיר השמן. המרץ שלה, אהבתה לבצק והיכולת שלה להסביר לבור כמוני איך להפוך קמח, מים וקצת שמרים, למעדן מלכים, הפכו את הסדנה לחוויה מרנינה. רק מי שראה איך היא מערסלת את מסת הבצק כאילו היה תינוק, יכול להעריך את הצירוף של מקצוענות ואהבה, שמניע אותה.
צילום: ערן ילין
מילפיי דיסקים גבינה עם קציפת גואקמולי צילום: ערן ילין

במשך 4 שעות הכינה ליון בעזרת הסו-שפית אורית את המנות הבאות:

* מיני פוקאצ'ות בטופינג פרג, וישניאק פטל שחור, פלפלת וגבינת עזים: הפוקצ'ה המוכרת הפכה פתאום לעוגה טעימה.

* מילפיי דיסקים גבינה עם קציפת גואקמולי, מוגשים על גבי סלט פקאנים ועלעלים.

* עוגת אופרה חגיגית ועשירת טעם.

ולקינוח אוזני המן "מוצרט" מבצק קיפולים פריך, ממולאים במרציפן פיסטוקים, שעוררו גניחות הנאה אצל המשתתפים הלומי הבצק.

אודה ולא אבוש, יש בי פחד מאפיה מאז העוגה הראשונה (והיחידה)

שאפיתי, שקרסה לחלוטין, וזכתה לתואר "עזית העוגה הצנחנית". המפגש עם ליון לא יהפוך אותי כנראה לאופה מדופלם, אבל לבטח יגרום לי לנסות, וגם יתן לי כמה רעיונות מעולים.

צילום: ערן ילין
עוגת אופרה חגיגית ועשירת טעם צילום: ערן ילין
מתכון לאזני המן בסגנון מוצרט

החומרים:
לבצק פריך קיפולים:
100 גרם קמח
קורט אבקת אפיה
5 גרם סוכר
קורט מלח
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (ניתן לקרר שוב אחרי החיתוך)
5 גרם שמנת מתוקה
5 גרם חלב
1 חלמון

ההכנה:
1. מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, המלח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה במיקסר, עד לקבלת פירורי בצק.

2. מוסיפים שמנת, חלב וחלמון, ומעבדים לבצק.

3. מרדדים למלבן, מקפלים שליש ימני פנימה ועליו את השליש השמאלי (קיפול 3). חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומניחים במקרר למשך 30 דקות.

צילום: ערן ילין
אוזני המן במילוי מרציפן פיסטוק. הקיפול משתלם צילום: ערן ילין
מרציפן פיסטוק

החומרים:
250 גרם פיסטוקים טריים, קלופים וטחונים לאבקה
60 גרם אבקת שקדים מולבנים
200 גרם אבקת סוכר מנופה
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות ברנדי
מעט חלבון לאיחוד הבצק (לפי העין)
מעבדים את כל הרכיבים יחד במיקסר לקבלת בצק מרציפן.

ההכנה:
אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים ומורחים עליהם שכבה עדינה מאוד של שוקולד חלב מומס.
2. קורצים מהמרציפן כדורים בקוטר של בערך 1 ס"מ.
3. מניחים כדור מרציפן באמצע העיגול, וסוגרים לצורת אוזן המן.
4. אופים ב-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.

..........
הסדנאות הבאות:

26.2.2010 - הבשלנית שרון מלאכי טלגאוקר בסדנת אוכל הודי - שרון מלאכי טלגאוקר, ילידת חבל מהרשטרה (בומביי) המבשלת מגיל 14, תגיע למטבח של מאיר השמן ותבשל אוכל הודי אותנטי, מקסים ונהדר וגם, לבקשתנו, לא חריף. בתפריט: בישול ארוחה מלאה בשרית עם עוף.

5.3.2010 - סיור קולינארי נוסף ביפו עם מאיר השמן -  כבן גאה לעדת יוצאי בולגריה, מוביל מאיר השמן סיור מרתק בסימטאות ורחובות יפו. דגים, חומוס, בשרים, בצקים, בורקסים ועוד ככל שיותיר לנו הזמן. נגיע אל הפתעות ופינות חמד קולינאריות ונבקר במוסדות ידועי שם. המחיר: 85 ש"ח כולל ארוחת בוקר. תחילת הסיור בשעה 8:30.

המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים בבת ים. בכל יום מספק המטבח כ-400 סנדוויצ'ים לילדים ש"שכחו את הסנדוויץ' בבית" וכ-40 ארוחות צהרים לילדים, שזוהי בדרך כלל הארוחה החמה היחידה, לה יזכו במהלך היום. המטבח מנוהל במלואו על בסיס התנדבותי וכל ההכנסות מהסדנאות מיועדות להזנת הילדים. מידע נוסף והרשמה לסדנאות באתר של מאיר השמן.

צילום: ערן ילין
מיני פוקאצ'ות עם וישניאק פטל שחור וגבינת עזים צילום: ערן ילין
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אצל מאיר השמן

צילום: יולה זבריצקי

מדי שבוע מתארחים שפים מובילים בפרוייקט הזנת ילדים במצוקה של מאיר השמן ומעבירים סדנת בישול בהתנדבות

לכל הכתבות של אצל מאיר השמן

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים