הסומלייה: טורצ'יקודה, טורמרסקה 2006
במקרים בודדים יספק יין מזן פרימיטיבו את הסחורה, כמו במקרה של הטורצ'יקודה. היין הזה שמגיע מיקב טורמרסקה באיטליה הוא אמנם חצי יבש, אך הוא מורכב ומלא וטעמו יבש
זן: פרימיטיבו
מחיר בחנויות: 100 שקל
מחיר במסעדות: 170-150 שקל
תמורה למחיר: 8

טורצ'יקודה, טורמרסקה 2006 צילום: יחסי ציבור
אף על פי שבמקורם הם זהים, יינות הזינפנדל שונים מאוד מיין פרימיטיבו טיפוסי. הזינפנדל תמיד היה הרבה יותר ידידותי למשתמש. בכלל, עד היום היה מאוד קשה למצוא בארץ פרימיטיבו אהוד לשתייה. במרבית הפעמים מדובר ביינות עפיצים, נוקשים וחסרי מעוף. במקרים בודדים, כמו הטורצ'יקודה, מדובר בברכה של ממש.
יקב טורמרסקה יושב בפוליה, העקב של המגף היאטלקי. היקב הוא נציגות מכובדת של האח הגדול-אנטינורי האגדי מטוסקנה. כמו שציינתי בנוגע להרי הגליל הישראלי בשבוע שעבר, גם כאן מדובר ביקב גדול שהקים באזור מרוחק ממנו יקב נוסף, המטפל באופיו הייחודי של אותו אזור.
הטורצ'יקודה אינו יין קל. רחוק מכך, זהו יין כבד עם בומבה של טעמים. כל אותם לקוחות אשר עד היום היו חפצים ב"יין אדום חצי יבש" ותמיד קיבלו הבעה תמוהה מעובדי המקום, יכולים להירגע - היין באמת מוגדר כחצי יבש.
עם זאת, עדיין לא מדובר ביין מתוק. האמת היא שהוא יין יבש למדי. המתיקות הגבוהה בענב תרמה ליין את הגוף המלא והאלכוהולי שלו שיכרסם לא מעט חמצן בשביל לפנק את בוחניו.
לפרימיטיבו ולזינפנדל מעלה אחת דומה בכל זאת - חמיצות. שני הזנים מניבים יינות בעלי חמיצות גבוהה מהרגיל. ליינות עם מספיק פרי וטעם כמו הטורצ'יקודה החמיצות תוסיף מורכבות ותיאום נפלא עם אוכל, בעוד יינות פשוטים יותר יסבלו ויבאסו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg