הסומלייה: הרי גליל, יראון 2006
תערובת הזנים היא הצד החזק של איזור הגליל, וזה בדיוק מה שמעצים יקב הרי גליל. כדאי לנסות את יין הדגל שלו, יראון, שמיוצר כבר עשור ושומר על חוזקו ועל צניעותו
זנים: קברנה, מרלו ומעט סירה
מחיר בחנויות: 85–99 שקל
מחיר במסעדות: 150–170
תמורה למחיר: 8

יראון 2006 צילום: יחסי ציבור
התנהלות מקצועית זו אמנם מעט זרה לנו בארץ, אך בכל מדינה עם מסורת יין מכובדת תהליך זה בלתי נמנע. יקבי רמת הגולן החליטו שלעומת יינות זניים ומלאי עוצמה התואמים יותר מכל את אדמת הגולן, שיאו של אזור הגליל חבוי באמנות הבלנד: שילובם של מספר זנים יחד ליין איכותי ואלגנטי.
לכבוד עשור להקמת יקב הרי גליל נפתחו בפניי שבעת הבצירים של יין הדגל של היקב ואחד מיינות הדגל הישראלים - היראון. מבציר 2000 שעוד יוצר ביקבי רמה"ג, הבלנד הנפלא של קברנה ומרלו התייצב כאחד מעמודי התווך של יינות ארצנו. יין מושלם למסעדות, תמיד מאוזן ותמיד חביב הקהל.
מה שלא הפתיע אותי, אך בכל זאת בלט
בטעימת היראון על ציר הזמן, הוא האחידות. לא משנה איזה בציר טעמנו, המטרה נשמרת - איכות הפרי הגבוהה תמיד שם, העץ תמיד מאוזן ולא מכביד והמסגרת הכללית של היין מלוטשת ונכונה.
ככל שטועמים יראון מבוגר יותר כך באמת שמים לב יותר לאיכויות הפרי - שנה מאוד מוצלחת של היין, כמו 2001 או 2004, תיתן עליו יותר דגש, החמיצות תהיה גבוהה, אך היין יהיה טעים יותר. שנה פחות ייחודית תיתן פשוט יין טוב המסוגל להחזיק אף יותר מעשור.
היתרון הגדול של יראון על פני רוב השוק הוא המחיר: הבציר העדכני של היקב הוא 2006. מי שחפץ ביראון מתיישן, אמנם יצטרך להוסיף עוד כמה עשרות שקלים על כל בציר, אך המחיר יישאר עדיין בגבולות ההיגיון. לצערי כבר קיים מספר לא מבוטל של יקבים בארץ, אשר גם הבציר העדכני של היין שלהם עובר את מחירו של יראון 2001 ורחוק ממנו שנות אור באיכותו. יחי הצניעות.