רכה ומתוקה: 4 מתכוני בננה
היא רכה, קרמית, מתוקה ונענית בקלות לכל נגיסה. הבננה היא פרי שכולו רגשות חיוביים ולמרות הכובד היחסי שלה, ממש כדאי להשתדל ולשלב אותה בקינוחים. ארבע הצעות מפתות

מתכון של שף שחר שבתאי
החומרים ל-10 מנות:
לקרפים:
1 כוס קמח
1 כוס חלב
2 ביצים
קורט מלח
1 כף סוכר
1 כף סוכר דקלים
50 גרם חמאה מומסת
חמאה לטיגון הקרפים
לקרמל:
50 גרם חמאה
1 כף דבש
2 כפות סוכר
1 כף שומשום
6 בננות קלופות וחתוכות לעיגולים
להגשה:
פחית חלב מרוכז ממותק
קוקוס טחון (לא חובה)
ההכנה:
הקרפים:
1. מנפים את הקמח לקערת המערבל, מוסיפים את שאר החומרים עד החמאה ומערבלים לתערובת חלקה ללא גושים.
2. ממיסים מעט חמאה במחבת.
3. יוצקים עשירית מכמות הבלילה למחבת ומניעים אותה בתנועה סיבובית כדי שהבלילה תתפזר על פני כל משטח הטיגון.
4. מטגנים במשך
5. במחבת נפרדת ממיסים חמאה, מוסיפים דבש, סוכר ושומשום ומערבבים עד שנוצר קרמל.
6. מוסיפים את הבננות, מערבבים ומבשלים שתיים-שלוש דקות עד שנוצר ציפוי על הבננות.
ההגשה:
במרכז כל קרפ מניחים בננות ומגלגלים. מזלפים מלמעלה חלב מרוכז ממותק, מפזרים קוקוס טחון ומגישים.

מתכון של דלית אילן, גלידת אייסברג
החומרים לארבע מנות:
200 גר' שוקולד חלב
1 כוס אורז תפוח (פצפוצי אורז)
4 כפיות סוכר
4 בננות טריות
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 ק"ג גלידה משובחת בטעמים שונים (הטעמים הקלאסיים הם וניל, שוקולד ותות)
אפשרות: שבבי אגוזים מסוכרים
ההכנה:
.1 ממסים בקערה עמוקה במיקרו את שוקולד החלב.
.2 מצננים את השוקולד תוך כדי בחישה רצופה כ5- דקות, מוסיפים תוך כדי בחישה את האורז התפוח עד שהוא מצופה שוקולד. מניחים לצינון על נייר פרגמנט.
.3 ממסים במחבת טפלון את הסוכר עד שנוצר קרמל עדין.
.4 חוצים את הבננות לרוחבן (עם הקליפה) ומניחים במחבת עם הקרמל, כך שפני הבננה נוגעים בקרמל והקליפה כלפי מעלה. מסירים מהאש כשהבננות מקבלות צבע זהוב.
.5 מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קצפת יציבה.
.6 מניחים בתחתית קערה מוארכת את האורז המצופה, ועליו שלושה כדורי גלידה בטעמים.
.7 מניחים את הבננות המקורמלות כך שהקליפה כלפי מטה ומעליהן מזליפים את הקצפת. אפשר לקשט בשבבי אגוזים.
מתכון של קרין גורן
החומרים ל-2 מנות:
4 פרוסות לחם שיפון וצימוקים (או לחם מחיטה מלאה או לחם אגוזים)
2 כפות ממרח חרובים
1 בננה פרוסה לרצועות ארוכות
ההכנה:
1. מורחים שתי פרוסות לחם בממרח חרובים.
2. מסדרים מעל פרוסות בננה וסוגרים עם שתי הפרוסות הנותרות.
3. מניחים בטוסטר לחיצה פסים שחומם מראש וקולים.
4. אוכלים חם או קר.

מתכון של שף מאיר רוזנברג, ממלון רימונים גלי כנרת
חומרים:
8 יח' בננה
1.5 כוס קוקוס
4 ביצים
5 כפות סוכר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
1 כוס קמח
10 גרם אבקת אפיה
שמן לטיגון
ההכנה:
1. לפרוס את הבננות לפרוסות.
2. לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.
3.לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.
4. לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט עשיר