מצפה ומצפה: בוטיק הקאפקייק הראשון בישראל
האם העוגות הקטנות והמשמחות שמצליחות להמיס לב כל ניו יורקית דכאונית וכל לונדוני ביישן, יתקבלו בברכה גם בארצנו חמת המזג? בוטיק הקאפקייקס הראשון נפתח בתל-אביב

שמח בעוגה. אי לאב קאפקייקס
צילום: דן פרץ
בשנים האחרונות הפכו הצבעים החזקים והשמחים למוקצים מאגף האוכל, מחמת סיווגם כמלאכותיים ובשל כך, כנוגדים את שמחת האוכל. אבל מאז הגירוש הגדול הזה, קרו שני דברים חשובים: אחד, החלה להינתן תשומת לב גדולה יותר לצבעם הטבעי של מרכיבי האוכל ושימוש בהם לטובת מראה מגרה (למשל, הכתום של הגזר, הירוק של התפוח). שניים, שימוש בצבעי מאכל ממקור טבעי הפך לנפוץ יותר.
מיד בכניסה לחנות הקאפקייקס הראשונה בישראל, שנפתחה בתל-אביב לפני כשלושה שבועות, מתעורר הקונפליקט הקולינרי הזה. בחלון הראווה
עומד מגש של שלוש קומות עמוס בעוגות קטנטנות ועליהן ציפויים קרמיים מעוצבים בכל צבעי הקשת. צעד אחד פנימה מגלה מראה של חנות ממתקים מהאגדות ובתוכה תצוגה של עשרות קאפקייקס שקוראים להושיט אליהם יד בלי לחשוב פעמיים. באותו הזמן, הדבר הראשון שהראש הטבעי חושב עליו הוא כמה צבעי מאכל נכנסו אליהם בדרכם להיות כל-כך משובבי נפש. ובכן, בעניין הזה אפשר להירגע. דניאל לוי, שהגיעה לישראל לפני שנתיים מבריטניה והגשימה את חלומה בחנות הזאת, מדגישה שכל הצבעים שהיא משתמשת בהם טבעיים לחלוטין.

נקווה שהעוגות הקטנות ישרדו את חום יולי אוגוסט בחנות הקטנה והמתוקה צילום: דן פרץ
היתרון הגדול של הקאפקייק הוא בקוטנה. כמה ביסים וזה נגמר. אלא שבניגוד למאפין היבש בדרך כלל היא עסיסית וחגיגית ויכולה לשמש כמתנה קטנה ומתוקה של תשומת לב. נקווה שחום יולי אוגוסט לא יכביד על היכולת לנגוס בקרם הכבד ממילא. עוגות הבסיס מגיעות כרגע בטעמים שוקולד ווניל, אבל דניאל אומרת שבקרוב מאוד יהיו גם עוגות גזר ואגוזים. בין הציפויים יש טעמי גבינה, פסיפלורה, שוקולד מנטה, שוקולד וניל, מרנג לימון, פרלין, חמאת בוטנים, קפה, עוגיות אוריאו, שוקולד מנטה ועוד. מי שרוצה עיצוב מיוחד מוזמן לבקש. לוי עמלה במיוחד על אריזות מתנה יפות ואפשר לצרף להן גם ורדים ובקבוק קאווה.
I love Cupcakes, רח' בן יהודה 114 (בין פרישמן לבן גוריון). טל': 03.5222243