מצייה גדולה: 5 מתכונים חלביים לחול המועד פסח

בימי החול של פסח, אפשר לנפוש קצת מההכנות הבלתי נגמרות במטבח ולסגור על מנה קטנה וחלבית שתספק הפוגה לקיבה. מצייה עם גבינות, קנלוני כשר לפסח ומשקה יוגורט מרענן

גילי חיים | 1/4/2010 15:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גילי חיים, שף יועץ של מחלבות גד, הכין לכם מתכונים מיוחדים לפסח
צילום: נעם וינד
קנלוני עשוי מצות וגבינות צילום: נעם וינד
קנלוני מצה המילוי ריקוטה ובולגרית ברוטב עגבניות

חומרים ל-6 מנות:
6 מצות שלמות רטובות וגמישות לגילגול
1 קופסה גבינת ריקוטה (300 גר')
50 גר גבינה בולגרית מגורדת
50 גר קשקבל או מוצרלה (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
בזיליקום טרי

לרוטב:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, בזיליקום

אופן הכנה:
להכנת המילוי מערבים בקערה את גבינת הריקוטה והבולגרית המגורדת ומתבלים במעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי קצוץ (כ 3-4 עלים). את המצות הרטובות חוצים בעזרת סכין לחצי כנגד כיוון החורים,
מניחים על כל חצי מצה כף מתערובת הגבינות ומגלגלים לקנלוני, מסדרים בתבנית אפייה עמוקה את הקנלוני צמודים זה לזה.

מכינים בסיר את הרוטב,

מחממים שמן זית בתוספת שום ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות מערבבים ומבשלים כ 20דקות, מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום טריים, יוצקים את הרוטב על הקנלוני כך שיכסה עד מחצית מגובהו, אופים בתנור חם למשך 25 דקות. מומלץ לפזר גבינת קשקבל מגורדת או מוצרלה על הקנלוני בשלב האפייה. בתאבון.

צילום: נעם וינד
מציית גבינות ועשבי תיבול צילום: נעם וינד
מציית גבינות ועשבי תיבול עשירה

חומרים עבור 4-5 מנות:
5 מצות רטובות
3 ביצים
1/2 כוס חלב
3 כפות גבינת ריקוטה
50 גר קשקבל מגורדת (או פתיתי קשקבל) או צפתית קשה מגורדת
1 בצל ירוק קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט אורגנו יבש
מלח, פלפל, מוסקט טחון
אופן הכנה:
מפוררים את המצות הרטובות לקערת ערבוב, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ויוצקים את התערובת, מכסים ומטגנים על אש בינונית 5-7 דקות,
הופכים את המצייה בעזרת המכסה או בעזרת צלחת גדולה ומטגנים את הצד השני 5 דקות נוספות. מגישים בתוספת סלט ירקות רענן.
אם תרצט חלהימנע מפעולת ההפיכה במחבת, ניתן לאפות את המצייה בתבנית פיירקס בתנור בחום בינוני למשך 25-30 דקות. בתאבון.

צילום: נעם וינד
קניידלך עם מילוי קשקבל צילום: נעם וינד
קניידלך במילוי קשקבל

מסיבות של כשרות, ניתן להגיש את הקניידלך האלה עם מרק ירקות או כמנה קלה בארוחת ערב חלבית עם רוטב עגבניות, ממש כמו ניוקי.

חומרים עבור 25 יח':
1 כוס קמח מצה
1 ביצה
50 גר מרגרינה
150 גר גבינת קשבל חתוכה לקוביות
מלח,פלפל,מוסקט טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
להכנת בצק הקניידלך מכניסים לקערה את קמח המצה והמרגרינה ויוצקים אליהם כוס מים רותחים. מערבבים קלות ומשהים לספיגה וקירור למשך 1/2 שעה.
מוסיפים את הביצה, מלח, פלפל, מוסקט לפי טעם ופטרוזיליה קצוצה, ומעבדים למסה חלקה ואחידה. יוצרים בידיים רטובות כדורים, משטחים כל כדור בכף היד, מניחים במרכזו קובית קשקבל, סוגרים את הבצק סביב לגבינה ומגלגלים ביד לכדור קניידל.

מבשלים במים רותחים עם מעט מלח או בתוך מרק ירקות למשך 10 דקות. אין  לכסות את הסיר בעת הבישול. בתאבון!

צילום: נעם וינד
משקה יוגורט, שזיפים ואגוזים. להורדת רמת הכובד צילום: נעם וינד
משקה יוגורט שזיפים ואגוזים לפסח

לפניכם המשקה שישחרר לכם את מועקות החג, פרוביוטי, מזין ומשביע, כשר לפסח, ובעיקר - מקל על מערכת העיכול שעובדת קשה בחג הפסח.

חומרים עבור 4 כוסות:
12 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
12 אגוזי מלך
2 כפות דבש
1/2 ליטר יוגורט עזים
5-6 קוביות קרח כתוש

אופן הכנה:
מניחים את השזיפים בקערה קטנה ויוצקים עליהם מים רותחים, משהים לספיגה וריכוך כ-20 דקות.
מעבירים את השזיפים עם מחצית מכמות המים למיכל הבלנדר, מוסיפים את היוגורט, אגוזים והדבש  ומרסקים למשקה חלק.

עוטפים את קוביות הקרח במגבת נקייה ומכים בעזרת פטיש שניצל או כל חפץ כבד אחר עד לכדי ריסוק הקרח. מחלקים את הקרח באופן שווה לכוסות ומוזגים את המשקה. ניתן להמתיק לפי הטעם במידה וחסרה לכם מתיקות.

צילום: נעם וינד
לזניית מצות, גבינות וחצילים צילום: נעם וינד
לזניה ריקוטה וחצילים כשרה לפסח

חומרים עבור תבנית פאירקס  בגודל  25/35:
6 מצות רטובות
1 קופסה עגבניות מרוסקות
500 גר ריקוטה מלוחה (2 קופסאות)
4 ביצים מופרדות
1 חציל פרוס בעובי 1 סט
150 גר גבינת מוצרלה מגורדת
2 שיני שום
מעט בזיליקום טרי
שמן זית
מלח ופלפל
אורגנו יבש
מוסקט טחון

אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מתבלים את העגבניות המרוסקות במלח, פלפל, שום ובזיליקום. מוסיפים כף שמן זית ומבשלים בסיר כ-10 דקות.

מכינים את מילוי הריקוטה: לקערה מוסיפים את שתי קופסאות הגבינה בתוספת 4 חלמוני ביצה ומעט אורגנו ומוסקט. בקערה נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת מעט מלח לקצף יציב, מקפלים את הקצף בעדינות אל קערת הריקוטה עד קבלת תערובת אחידה, את פרוסות החציל מורחים במעט שמן זית ואופים בתנור חם כ-10-12 דקות.

מסדרים את הלזניה לאפייה: משמנים את התבנית ומסדרים שכבה של מצות בתחתית, יוצקים על המצות מחצית מתערובת הריקוטה ומסדרים פרוסות חציל על הגבינה. יוצקים מעל  1/3 מרוטב העגבניות, מסדרים שוב שכבת  מצות וחוזרים על הפעולה שוב.

לסיום, מכסים בשכבת מצות נוספת ויוצקים מעל רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה מגורדת בלבד. אופים מכוסה ברדיד אלומיניום במשך 25 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מומלץ לקרר את הלזניה לפני החיתוך למנות ואז לחממם שוב להגשה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים