טובל בירוק: מה עושים עם שקדים ירוקים

השקדים הירוקים נמצאים איתנו רק לתקופה קצרה ואוצרים בתוכם את טעמי האביב כולם. הדיי עפאים למד את הפריכות הירוקה-חמצמצה-מתוקה שלהם ואימץ אותם אל מטבחו

הדיי עפאים | 6/4/2010 8:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"דיידל'ה, נו באמת! במחיר הזה אתה יכול לקנות דירת חמישה חדרים חדשה לידינו! מה, אתה לא אוהב את ההורים שלך? ומי יטפל בנו כשנהיה זקנים?", שלף אבא שלי את נשק יום הדין. "ואיפה תכניס פה חדר שינה לילדים? חוץ מזה, התקרה פה אפילו בלי בטון ועוד רגע מתמוטטת. אתה יודע מה זה להרים את הבלטות האלה כדי להעביר צנרת? ומה עם מקלחת? ומכונת כביסה? לא, דיידושק'ה, זה לא בשבילכם, תשמע לי".

זאת הרי הטקטיקה הפולנית הידועה: שלב ראשון, להגיד לא. שלב שני, להסביר למה לא. שלב שלישי, לתמוך ברעיון ללא סייגים, העיקר שהילד יהיה מאושר.

אחר כך הוא יצא למרפסת וראה איך הכפר מכוסה בפריחה לבנה ורדרדה של שקדיות. זה היה בסוף מארס, רגע לפני שהתחתנו, בזמן שחיפשנו בקדחתנות פינה משלנו לקנן בה. בהתחלה בסמטאות שליד שוק מחנה יהודה, אחר כך ברחובות הצרים של נחלאות ובסוף גם ברחביה השקטה והמוצלת. בכל המקומות לא מצאנו את הבית שיהיה שלנו.

בדיוק כשהתחלנו להפנים את העובדה שגם השנה נמשיך כנראה לשלם שכר דירה מופקע לבעל בית מופקע לא פחות, סיפר לנו חבר על ספק דירה-ספק חורבה שעומדת ריקה כבר שנים בעין כרם. כשהגענו, היו המדרגות מכוסות בעשבייה סבוכה, דלת הכניסה התפרקה, הרצפה של מבואת הכניסה הייתה מכוסה בלינולאום ומעל מה שהיה פעם מטבח התפוררה תקרת אזבסט. בחדר הגדול הייתה תקרה גבוהה שכוסתה בניאונים ומרצפות מצוירות שכוסו בסיד, ומהעבר השני עמדו דלתות ברזל חלודות שעיטורי הזכוכית שבהן נשברו מזמן.

כשפרצנו עם פטיש גדול את הדלתות החורקות סנוורה אותנו שמש בהירה ומהמרפסת הקטנה ראינו את כל הכפר הקסום. בין כותלי האבן והגגות המקומרים פרחו עצי שקד ומגדל הכנסייה הסמוך הודיע בדנדון פעמונים שהשעה 12:30 בדיוק . הבטנו שוב פנימה אל העזובה המתפוררת ושוב החוצה אל המגדל והשקדיות וידענו מיד שפה נבנה לנו בית.
צילום: ראובן קסטרו
שקד ירוק. בטעם שלו יש עדיין פרח צילום: ראובן קסטרו
בונבוניירה אמיתית

אחרי שאבא סיים להסביר לנו למה הדירה הזאת באמת לא בשבילנו, חתמנו על החוזה. בקיץ הוא הגיע באוטובוס מחיפה עם מזוודה קטנה ובה בגדים וסל גדול עם כלי עבודה. "דיידל'ה, לא צריך תואר שני בשביל לעשות קרמיקה, חבל שתוציאו כסף סתם. בוא, דיידושק'ה, אתה תחזיק לי רגע את זה פה ואני אתן מכה קטנה וזה יורד. באמת בשביל זה אין מה להביא קבלן, הרי המים סך הכל רוצים לרדת למטה, נכון? זה באמת לא בעיה, בתוך שבועיים אנחנו עושים לכם בונבוניירה אמיתית! ".

חצי שנה הוא גר איתנו. בהתחלה בדירה השכורה על מזרון בסלון ואחר כך בבית החצי-משופץ בעין כרם. מהסלון הפתוח יכולנו לשמוע את הנחרות שלו בלילות ואת המים הרותחים לקפה בחמש בבוקר. אשתי היפה הפכה לעובדת מצטיינת כשהגיעה כל יום ראשונה למשרד ונעלה אותו בערב. אני שילמתי שכר לימוד לחינם באוניברסיטה ואת

מרבית השיעורים העברתי בלערבב ולהחזיק ולנסוע להביא את החלק הזה, נו, זה שמתחבר מפה, בחייך, דיידושק'ה, שכחתי להביא, תגיד למוכר - הוא כבר ידע.

ביידיש שוטפת ניהל אבא שלי את הפועלים הערבים שעבדו איתו בטיח ובריצוף. "סלימאן, תעביר לי את הקלאמרה רגע" או "באמת קפה טוב, סמיר. הנה, הבאתי גם קיכלך".

בסופי שבוע היינו מחזירים אותו לאמא שלי, כדי שיוכל לנוח וגם לתקן את מכונת הכביסה שהתקלקלה וביום ראשון בבוקר הייתי אוסף אותו שוב בטנדר מהתחנה המרכזית בבגדי עבודה וקופסת עוגיות.
חצי שנה הוא גר איתנו וכשהלך פרחו השקדיות. הבית והחצר הפכו בשתי ידיו לקן חמים והכפר הפך לבית וגם שנים אחר כך, פעם בשבועיים, הוא חוזר עם מקדחה או איזמל רק לתקן משהו קטן. "באמת, דיידל'ה, לא צריך פה בעל מקצוע, זה לא בעיה, עוד רגע אני מתקן את זה".

צילום: ראובן קסטרו
מתאימים מאוד לסלט, אבל גם ככה, כמו שהם, בנגיסה אחת פריכה צילום: ראובן קסטרו
מול המעיין

בשנים הראשונות התמוגגנו מפריחת השקדיות בסוף החורף. רק אחר כך גילו לנו שכנינו שהתענוג האמיתי מגיע בערך חודש אחר כך: הפרחים חונטים את הפרי ותחתיהם צצים שקדים ירוקים שילדי הכפר מטפסים וקוטפים ונוגסים בהם ישר מן העץ. מי שיגיע לעין כרם בימים אלה עוד עשוי למצוא אותם על עצי הבוסתן שבוואדי, מול המעיין.

השקדים הירוקים נמצאים איתנו רק לתקופה קצרה ואוצרים בתוכם את כל טעמי האביב כולם. הם פריכים ובעלי טעם ירוק, מריר חמצמץ-מתוק כזה, שמזכיר את הפרח שהיו רק לא מזמן.

על אף שהם בהחלט מתאימים גם לבישול, אני נהנה מהם בעיקר כשהם טריים, עם מעט לימון או במי מלח, עם או בלי כוסית ארק לבנבנה על המרפסת.

סלט שקדים ירוקים ושומר

כשהשקדים צעירים וירוקים הם מוסיפים פריכות נעימה לכל סלט. טעים לאכול אותם שלמים, אך אפשר גם לפרוס אותם כך שנוצרות מעין עיניים ירוקות עם גרעין לבנבן. אם חותכים אותם, חשוב לטפטף מיד מיץ לימון כדי לשמור על צבעם. הסלט שלפנינו כל כך פריך וירוק ורענן עד שממש אי אפשר להפסיק לאכול אותו.

בשוק:
שתי כוסות שקדים ירוקים בגודל בינוני
שומר אחד שמן
4 גבעולי סלרי פריכים (עם מעט עלים)
פלפל ירוק חריף
רבע כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס

במטבח:
‭.1‬ חותכים את השומר לאורך לארבעה רבעים. פורסים כל רבע לרוחב לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומעבירים לקערה.

 ‭.2‬ חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות ברוחב דומה ומוסיפים.
 ‭.3‬ פורסים את השקדים לפרוסות ומטפטפים מעל מעט לימון.
4. ‬ מוסיפים את הפלפל החריף לפי הטעם, השמן, המלח והפלפל ומערבבים קלות.

צילום: ראובן קסטרו
סלט שקדים ושומר צילום: ראובן קסטרו
שקדים ירוקים כבושים

מי שרוצה לשמר את זיכרון האביב עוד קצת אל תוך הקיץ מוזמן לנסות את שיטת הכבישה הפשוטה והמצוינת הזאת. לא חייבים להוסיף את זרעי השומר או השמיר, אבל חשוב להקפיד על המלח והחומץ שמשמרים את הפריכות ואת הצבע.

בשוק:
קילוגרם שקדים ירוקים צעירים ופריכים
לימון צהוב שטוף היטב
פלפל ירוק חריף
שיני שום מראש שלם, מקולפות
‭2-3‬ גבעולי שמיר
כפית זרעי שומר
ליטר מים
שליש כוס חומץ בן יין לבן
חצי כוס מלח

במטבח:
‭.1‬ מרתיחים את המים ומוסיפים את החומץ, המלח, השמיר והשומר.
‭.2‬ פורסים את הלימון על קליפתו לפרוסות ומניחים בתחתית צנצנת זכוכית שתי פרוסות.

‭.3‬ מוסיפים שתי שיני שום ומניחים מעל חופן שקדים ירוקים. ממשיכים בסדר זה עד למילוי הצנצנת. בדרך מניחים גם את הפלפל החריף, חצוי.

‭.4‬ למעלה מוסיפים את גבעולי השמיר ועל הכל יוצקים מהנוזל החם עד כיסוי.
‭.5‬ סוגרים את הצנצנת ומניחים על השיש במטבח. השקדים ישנו את צבעם לירוק כהה ויהיו מוכנים כעבור שבוע.

 ‭.6‬ אחר כך יש לשמור את הצנצנת במקום קריר ואפל. השקדים המשומרים מתאימים מצוין עם ארק צונן או פרוסים על גבינת עזים רכה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים