מאפה תחילה: ביקור באורנה בר-מאפה

מי היה מצפה שדווקא במרכז מסחרי עלום בכפר סבא, מהסוג העגום והאפרורי, תסתתר פינת חמד קולינרית כמו זאת של אורנה? יעל פז מלמד נקלעה במקרה והתאהבה במאפים היפים

יעל פז-מלמד | 6/4/2010 13:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: נאור רהב
אורנה בר מאפה. כל זה מסתתר מאחורי מראה אפרורי צילום: נאור רהב

סתם מרכז מסחרי לא גדול באחת השכונות של כפר סבא. אילו ציפיות כבר יכולות להיות ממקום כזה, שדומה לעוד אלף כמוהו, בעוד אלף שכונות אחרות? יש משהו חסר חן במיוחד במרכזים האלה, שבדרך כוללים בניין משרדי רב קומות עם חנויות ובתי עסק בקומה התחתונה. בטון חשוף, כמעט בלי צמחייה - נטול אופי. אומרים לי שזה מה שהתושבים מחפשים. פונקציונליות. לא אכפת להם איך נראה המרכז, חשוב להם רק אילו חנויות ובתי קפה יהיו בו. יכול להיות. אבל עדיין, הייתם מצפים שלמהנדס העיר, כל עיר, יהיה אכפת. שיבין שהמרכזים המסחריים הם החזות החדשה של הערים שעליהן הוא מופקד. הם אלה שירכיבו את הנוף האורבני שלנו, ולכן חשוב שישקיעו בהם קצת יותר מחשבה ואהבה. אבל במקום זאת, מרכזי הערים שלנו הולכים ומתכערים, ולאף אחד לא אכפת. בדיוק ההגדרה של בכייה לדורות.

אבל לפעמים, דווקא במרכזים הסתמיים האלה, צצות להן הפתעות. אחת מההפתעות האלה היא הקונדיטוריה

ובית הקפה של אורנה במרכז שכונת הדרים בכפר סבא - שכונה נעימה, עם הרבה בתים חד קומתיים שטובלים בירק וצמחייה.

הרבה גלגולים עברה בחייה אורנה, עד שפתחה יחד עם אחותה את המקום המקסים הזה שבו היא מפליאה להכין לחמים, עוגות ועוגיות, קישים, לזניות, סנדוויצ'ים וסלטים נהדרים. אחרי שכבר הייתה אם לשתי בנות, הקימה במו ידיה משק משגשג במושב קדש ברנע שליד הגבול עם מצרים. ממושב קדש ברנע הגיעה לצרפת, שם היא חיה במשך כמה שנים ולמדה את אמנות האפייה והבישול. היום היא מיישמת את הידע הזה בבר המאפים שלה.

ההחלטה לפתוח את בית הקפה והקונדיטוריה דווקא בשכונה הזאת לא הייתה קלה. אחרי הכל, יש מקומות קצת יותר מרכזיים ממרכז מסחרי אי שם בכפר סבא. אבל למרות זאת, יש במיקום הזה משהו שמתאים לשתי האחיות: צניעות. הבנות לקחו מקום לא גדול, עיצבו אותו בכישרון, ואורנה נכנסה למטבח והתחילה לאפות כמו שהיא יודעת. 

צילום: נאור רהב
מקום קטן עם הרבה דברים טובים צילום: נאור רהב
ריח של לחם טרי

כשהגענו לבית הקפה של אורנה כבר היינו די רעבים, ולכן הזמנו שתי ארוחות בוקר - עיקר הכיף במקום הזה. ארוחת בוקר אחת כוללת גלט (קרפ) צרפתי שבתוכו יש ביצת עין שמונחת על שכבה של גבינת גרויר וקרם פרש. מי שרוצה יכול לקבל תוספת של בצל ופטריות. הגלט מגיע עם תוספת של סלט ירוק, מיץ טבעי שנסחט במקום ושתייה חמה. הקרפ, שעשוי מקמח מלא, גדול וטעים במיוחד, והתענוג עולה בסך הכל 46 שקל.

מי שיזמין את ארוחת הבוקר הכפר סבאית יזכה לטעום מהלחמים הנפלאים שנאפים במקום. שימו לב: לא קל להפסיק איתם. גם הארוחה הזאת מגיעה עם מיץ שנסחט במקום (גזר, תפוחים או תפוזים‭,(‬ חביתה עם עשבי תיבול, סלט ערבי טרי, ועוד שלושה סוגי מזטים - כל זה תמורת 48 שקל. לכאורה ארוחת בוקר רגילה, ובכל זאת יש בה משהו אחר: הדיוק של העשייה, הטריות, ואולי גם הקסם של אורנה - ויש לה ממנו בשפע.

אם אתם כבר מבקרים במקום, נצלו את ההזדמנות כדי לטעום את אחד הכריכים שאורנה מכינה, שמוכנים, כמובן, מהלחם הנפלא שהיא אופה בעצמה. תמורת 35 שקל אפשר לבחור בין כריך ענק שבתוכו חביתה עם עשבי תיבול או תוספות אחרות, כריך בריאות מלחם דגנים מלא כל טוב, כריך אוריינטלי, כריך עם טחינה, ביצה קשה תפוח אדמה, חציל קלוי וירק ועוד. בנוסף, אל תחמיצו את הסלטים המיוחדים, את קיש הפטריות הנפלא, ואת העוגות והעוגיות.

בדרך חזרה, כשהבטן שלנו הייתה מלאה והמכונית שלנו הריחה מלחמים טריים ועוגת שמרים חמה, סיכמנו בינינו שנשתדל להגיע למקום הזה במיוחד, למרות המרחק מתל אביב. זה שווה את זה. ב

אורנה בר-מאפה, בקעת בית נטופה ‭,25‬ שכונת הדרים, קניון הדרים, כפר סבא. ‭09-7669189 ‬.

טאפאס כמו בברצלונה

גם לתושבי רחוב שינקין ואחד העם בתל אביב ישנו המקום השכונתי שלהם, שאליו הם מגיעים לעתים תכופות. זה לפחות הרושם שקיבלתי מהאנשים שאיתם דיברתי בטאפאס בר החדש של השף יונתן רושפלד. אני לא מאשימה אותם, גם אני בשמחה הייתי מאמצת אותו כשכונתית שלי. ראוי לציין שלא מזמן חזרתי מברצלונה ואכלתי בלא מעט טאפאסיות בעיר, אבל מעט מאוד מהן הגיעו לרמה של אחד העם טאפאס של רושפלד. 

כמו בספרד, גם במקום הזה יש המולה נעימה, ובערב ההמולה הזאת הופכת לחגיגה אמיתית: עשרות אנשים יושבים ואוכלים על הבר הגדול שממוקם באמצע המסעדה, ועשרות יושבים מסביב לשולחנות. מוזיקה נעימה ולא רועשת מדי מוסיפה לאווירה העליזה שבמקום, והאוכל - משובח. 

הפרינציפ הוא הרבה מנות קטנות שכולם מתחלקים בהן. כך עשינו גם אנחנו, שלוש חברות שקפצו לפטפט שעה קלה ונשארו שעה ארוכה. בין היתר, אכלנו הרבה פירות ים שהיו עשויים על הפלאנצ'ה הלוהטת, אבל לא דילגנו על בשרים, על פאייה שחורה נפלאה, על אנשובי שהובא מספרד, על סלטים לא מתוחכמים עם הרבה שמן זית ולימון. את כל המעדנים האלה ליווינו בלחם הבית שנאפה לעיני הסועדים. כל התענוג הזה עלה לשלושתנו 340 שקל, במסגרת הארוחה העסקית. אם לא היינו מזמינות בירה ועוד כמה מנות בנוסף לדיל, היינו יכולות לצאת בנזק אפילו קטן יותר. בדיוק מה שחולמים עליו בדרך לטאפאס בר.  

אחד העם טאפאס, אחד העם 27 תל אביב. ‭03-5666966 ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים