הכי יקר שיש: ביקור במסעדת פושקין
מתי לאחרונה הזמנתם מנה ראשונה ב-150 שקלים? מבקר הבית שלנו לבש מקטורן ופפיון והלך לאכול במסעדת האוליגרכים פושקין. רחוב מונטיפיורי בתל אביב מעולם לא נראה כל כך הוליווד
פשוקין היא אחת המסעדות היקרות בישראל (אם לא היקרה שבהן), הוקמה על חורבות RDB המדוברת, שופצה במיליון דולר, וממתגת את עצמה כ"הדבר הבא בעולם המסעדנות". לשם כך גייסה את גלעד פלד, בוגר הקורדון בלו בלונדון, שהתמחה בשש מסעדות יוקרה עטורות כוכבי מישלן: רק בשנה וחצי האחרונות הוא עבד במסעדת שלושת הכוכבים של השף גורדון רמזי.

תפריט המסעדה מבוסס על מטבח הגורמה הצרפתי עם נגיעות מזרח תיכוניות, ופלד מביע את אהבתו לאסתטיקה ולאמנות בפרזנטציה מרהיבה של המנות. כיאה למעמד, מחירי המנות מרקיעי שחקים - המנה היקרה ביותר עולה 270 שקלים (זנב לובסטר קנדי שלוק בחמאה, צבתות בעשבי תיבול, פפרדלה זעפרן, ביסק ג'ינג'ר ולמון גראס).
עוד בטרם הוגשו המנות הראשונות זכינו בפינוק קטן מהשף בדמות ספל לבן וקטן, שבתוכו נחה ביצת שליו עלומה לצד אפונים
למנות ראשונות הזמנו פטיבייה (150 שקלים ), אך לא המנה הצרפתית הקלאסית נחתה על שולחננו אלא אחותה השובבה בעלת הטוויסט. הפטיבייה הורכב משליו, מעלי תרד ומחתיכות כבד אווז נימוח. ציפוי בצק העלים היה רך וזהוב, והוגש בצורה כזו שחתיכה מפתה נחתכה בעדינות מפתה והמתינה בסבלנות סמוך.

ליד הפטיבייה, על גבי מצע עגול ושטוח של תרד מתקתק, הפתיעו סלק חמוץ, חבוש מתוק וטעים ופטריית פורצ'יני בשרנית. מנה ראשונה נוספת שהזמנו הגיעה מאיטליה דווקא: מנת רביולי אחד (70 שקלים) בעלת טעמים עמוקים ומרוכזים של בישול ארוך וטעמים אדמתיים. המילוי עשוי בשר לחי עגל קצוץ, ועל גבי הרביולי הונחו חתיכות פטריות מורל, שמתאימות לאופי הכבד של המנה. את מרכיבי המנה הקיף ציר בשרני מרוכז, ובתחתית הרביולי הציעה את עצמה קציפת פטרוזיליה עדינה ורכה.
דג הלוקוס (130 שקלים), כמנה עיקרית, היה קליל, חמצמץ ואביבי. סביב נתח לוקוס נדיב רקדו במעגל עגבניות שרי, גזר, אספרגוס וגליל קולרבי, ומעל הדג הונחו שתי טבעות דקיקות של לימון מתוק משגע, וזה נתן עוד טוויסט ואלמנט של הפתעה. מתחת לדג הונחו רצועות פפרדלה ירוקות מקסימות וגמישות, ואלה הוסיפו קצת פחמימות למנה, ועל כולם ניצח הרוטב שאיחד בין כל הרכיבים והוכן מפסיפלורה ומשמפניה. שאפו.
העיקרית השנייה נראתה אלף אירו, וצולחתה בצורה מעוררת כוכבי מישלן. פילה העגל (170 שקלים ) בושל בשקית ואקום בטמפרטורה מדויקת, והיה חף מטעמים חיצוניים. על גבי הפילה הונחה ביצת עין שליווית קטנה, פירה שורש הסלרי כתוספת היה טעים ומנחם, ופטריית פורצ'יני הבשרנית הנוספת השתלבה היטב במנה. לצדם הונחו פאי תפוחי אדמה וזנב שור שאכזב אותנו: טעם חומץ השרי והשום, שתפוחי האדמה הושרו בהם, היה דומיננטי ולא מתפשר.
לקינוחים הזמנו צלחת עם טעימות קטנות של כדורי גלידה בטעמים קוואנטרו תפוזי, קרמל מלוח (!)פסיפלורה ופטל. אחרי העיקרית הכבדה, הקינוח הקליל רומם את רוחנו, וצחקנו כמו ארבעים בנות צאר. קינוח נוסף היה פנה קוטה (50 שקלים ), שפונק בפירות יער ובתות שדה, בטעמי שוקולד לבן ובלמון גראס. מנות יפהפיות ומשמחות. את שולחננו שירת במקצוענות, בידענות ובאדיבות מעוררת קנאה מארק נביאז'סקי (שאלנו לשמו בסוף הארוחה), שהוא מקור השראה למלצרי העיר.
האם נבוא שוב? כשנהיה אוליגרכים נהפוך את המקום למסעדת הבית שלנו. עד אז ניאלץ להסתפק במנות צנועות יותר.
פושקין, מונטיפיורי 27, 03-5251501