עוגה לשבת: 3 מתכונים לסוף שבוע מתוק
עוגה על-טבעית מתוקה ולימונית, שטרודל מבצק תפוזים במילוי של צימוקים ושקדים ופינוקים קטנים ומפתים של שוקולד נימוח עם תלולית גבינה לבנבנה. העוגות של הגולשות

הבצק מוכר וחביב גם למאפי פרווה, ומתאים למליות מתוקות או מלוחות.
המתכון של הגולשת פריגה מתוך פורום המתכונים של אתר תפוז.
חומרים לבצק:
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר - בהנחה שגם חמאה תעשה עבודה טובה
כוס (תמיד, אם אני לא כותבת אחרת - 200 cc) מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
לפי סוג המליות ממתיקים במעט סוכר
עוד קמח לשלב הלישה
לשים את הבצק תוך כדי הוספת קמח ומכינים כדור. מכניסים לחצי שעה למקרר. מחלקים ל-4 חלקים שווים ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן וממלאים.
מלית היום:
דבש
ממרח תמרים
100 גרם שקדים מולבנים קלויים
צימוקים
אפשר קינמון
הכנה:
על כל עלה מרודד מניחים כף גדושה של דבש וכף ממרח תמרים, ומורחים באופן שווה על כל העלה. מפזרים חופן שקדים מולבנים קלויים וגם חופן צימוקים. את השקדים קליתי על מחבת יבשה (רק עד להזהבה

המתכון של הגולשת סיוי 24
מצרכים:
לשכבת השוקולד -
200 גר' שוקולד מריר איכותי, רצוי 60% מוצקי קקאו
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר רגיל
3 ביצים
50 גר' קמח רגיל מנופה
לשכבת הגבינה-
חצי מיכל גבינה לבנה 9%
חצי מיכל שמנת חמוצה של פעם 27%
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
50 גר' סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
תערובת השוקולד -
1) להמיס חמאה + שוקולד, לצנן.
2) להקציף ביצים שלמות + שני סוגי סוכר בעזרת וו הגיטרה במיקסר, בערך 5 דקות.
3) להוסיף את תערובת השוקולד המומס עם החמאה, לערבב בעדינות ולקפל את הקמח לתוך התערובת, עד קבלת תערובת אחידה והומגנית.
תערובת הגבינה -
מערבבים את כל המצרכים עד קבלת תערובת הומוגנית וסמיכה יחסית.
ההרכבה -
מרססים את התבניות בתרסיס שמן. יוצקים עד למחצית הגובה את תערובת השוקולד. בעזרת כפית מניחים תלולית מתערובת הגבינה. אין צורך ליישר. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, לבערך 17-20 דקות. מצננים היטב ומעבירים למקרר, רצוי ללילה. לדעתי הכי טעים לאכול קר ישר מהמקרר, אבל גם בטמפ' החדר זה מאוד טעים ויותר נימוח.

המתכון של מאיר דליה, מתוך הבלוג קסמים מתוקים באתר תפוז.
מצרכים לתבנית קפיצית 24:
לבסיס:
200 גרם פתיבר (שרוול אחד באריזה של שניים)
4 עוגיות אוריאו
150 גרם חמאה מומסת (30 שניות במיקרו, לערבב, אם יש צורך להכניס לעוד 10 שניות)
למלית הלימונית - שכבה ראשונה
1 שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז (להשיג בכל סופר)
כפית תמצית וניל
כפית תמצית רום
1 גרידת לימון + המיץ
מלית - שכבה שנייה
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל עם פיצפוצי שוקולד
לציפוי
6 עוגיות אוריאו טחונות (מפוררות דק)
הכנת המעדן הנפלא:
בסיס: לטחון דק את כל העוגיות, לערבב עם החמאה המומסת, לשטח בתבנית, להכניס למקרר לצינון.
שכבה ראשונה: להקציף את השמנת לשכבה הראשונה עם התמציות לקצף יציב, לקפל לתוכה את החלב המרוכז, להוסיף את גרידת הלימון והמיץ ולערבב עד אחידות. לשפוך על הבסיס ולהכניס למקפיא לייצוב מהיר למשך כחצי שעה.
שכבה שנייה: להקציף יחד את כל חומרי המלית השניה לקצף יציב. להוציא את העוגה מהמקפיא, לשטח את הקצפת מעל, לפזר מעל הכול את עוגיות האוריאו המפוררות. אני ממליצה להחזיר למקפיא לשעתיים לייצוב ואחר כך לשים במקרר, לאכול ולהתענג. טיפטיפון: ממליצה להכין יום לפני ההגשה.