על האש ועל הכיפאק: מתכונים ליום הנפנופים
חימום לקראת יום העצמאות המתקרב. מתכונים לאכלני בשר רציניים, מרינדה קלילה לחובבי פרגיות וטיפים גם לצמחונים שצולים בנחת ירקות ורוצים להרגיש שהחג הזה גם שלהם
חומרים:
1 נתח פריים ריב (צלעות קדמיות).
2 כפות פלפל אפריקאי גרוס.
עלי מיורן טרי.
שמן זית פישולין.
מלח ים גס.
לפירה:
4-5 לפתות קלופות.
ציר עוף.
מעט כורכום.
מעט מלח ים גס.
מעט שמן זית עדין.
פלפל לבן גרוס.
אופן הכנה:
צולים את נתח הפריים לפי מידת הצלייה הרצויה על הגריל. מתבלים בפלפל ומיורן.
מבשלים את הלפתות בציר עוף עם מעט מלח ים גס וכורכום.
(באדיבות מסעדת הבשרים התל אביבית NG )

מתכון ל-6 סועדים.
שימו לב השף ממליץ על השרייה מראש של הבשר למשך שבועיים במרינדה.
חומרים:
3 ק"ג צלעות ספייריבס לבן.
חומרים למרינדה:
200 גרם סוכר חום.
300 גרם דבש.
5 שיני שום כתושות.
1 בצל חתוך לקוביות.
3/4 בקבוק יין לבן לבישול.
60 מ"ל רוטב צ'ילי חריף.
100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים.
2. משרים את הספייריבס בין שבוע לשבועיים במקרר במרינדה בכלי מכוסה. האלכוהול והסוכר מונעים מהבשר להתקלקל.
3. צולים את הצלעות על הגריל בטמפרטורה נמוכה עד למידת העשייה הרצויה.
(באדיבות מסעדת הבשרים התל אביבית NG )

חומרים:
1 כף חרדל חלק
2 כפות חרדל גרגרים
2 כפות טימין קצוץ
1 כף דבש
½ כפית שום כתוש
3 כוסות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם של משחה אחידה, מורחים את חלקי העוף ומשרים כשעתיים לפחות.
(מתכון של שף מסעדת "אדמה" בזכרון יעקב).

באדיבות השף אורן לוקסנבורג, מסעדת בריבה
מה לצלות: הירקות הטובים ביותר לצליה על אש פתוחה הם ממשפחת הסולניים שיש להם אחוזי לחות גבוהה כמו עגבנייה, זוקיני, קישואים, חצילים, פלפלים.
כמה מעלות? חום גבוה של 250 ירכך את מרבית הירקות וישאיר אותם עסיסיים מבפנים ושחומים וטעימים.
יתרונות המנגל הצמחוני כשצולים על האש ירקות ולא בשר, אפשר לצרף מטבלים על בסיס גבינות כחולות, יוגורטים ועוד, מה שלא מקובל לעשות כשצולים בשר מסיבות של כשרות ועיכול.
עשבי תיבול כשמניחים ענפי רוזמרין, טימין וכו' על האש הגלויה הם נשרפים בקלות. האופציה הטובה יותר היא לטחון את העשבים והתבלינים עם שמן זית בבלנדר, לסנן ולהשתמש בשמן המתובל למריחה על הירקות.
טעמים אם מתבלים ירקות לפני הצלייה על האש במרינדה של חומץ בלסמי, שמן זית, עשבי תיבול ומלח ופלפל הם יועשרו בטעמים ועדיין ישמרו על הטעמים הטבעיים שלהם.
מתוק מומלץ לצלות על האש פירות מוצקים בעלי שטח פנים גדול כמו אננס, תפוזים, תפוחים, או נקטרינות עד שהם מתרככים. המגזימים גם יתבלו אותם באבקת סוכר.
מרינדות לירקות בגריל:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
מרינדה לשומר, עגבניה ובצל:
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים
20 זיתים שחורים מגולענים וטחונים במערבל מזון
מרינדה לחצילים:
1/2 כוס סויה בהירה
2 כפות סוכר חום רך
2 ס"מ גינג'ר מגורר
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפיות סומסום קלוי
2 כפות שמן סומסום
1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
