על האש ועל הכיפאק: מתכונים ליום הנפנופים

חימום לקראת יום העצמאות המתקרב. מתכונים לאכלני בשר רציניים, מרינדה קלילה לחובבי פרגיות וטיפים גם לצמחונים שצולים בנחת ירקות ורוצים להרגיש שהחג הזה גם שלהם

nrg מעריב | 14/4/2010 17:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צלעות עם פירה לפת

חומרים:

1 נתח פריים ריב (צלעות קדמיות).
 2 כפות פלפל אפריקאי גרוס.
 עלי מיורן טרי.
 שמן זית פישולין.
 מלח ים גס.

 לפירה:
 4-5 לפתות קלופות.
 ציר עוף.
 מעט כורכום.
 מעט מלח ים גס.
 מעט שמן זית עדין.
 פלפל לבן גרוס.

 אופן הכנה:

צולים את נתח הפריים לפי מידת הצלייה הרצויה על הגריל. מתבלים בפלפל ומיורן.

מבשלים את הלפתות בציר עוף עם מעט מלח ים גס וכורכום.

מועכים את הלפתות עד לקבלת עיסת פירה עם מעט שמן זית ומתבלים בפלפל לבן גרוס.


 (באדיבות מסעדת הבשרים התל אביבית  NG )



אתר קליפורניה לאמב
צלעות . אותן אתם כבר מכירים, עכשיו תפתיעו עם הפירה אתר קליפורניה לאמב
ספייריבס במרינדה של יין לבן, דבש וצ'ילי

מתכון ל-6 סועדים.

שימו לב השף ממליץ על השרייה מראש של הבשר למשך שבועיים במרינדה.


חומרים:

3 ק"ג צלעות ספייריבס לבן.

חומרים למרינדה:
 200 גרם סוכר חום.
 300 גרם דבש.
 5 שיני שום כתושות.
 1 בצל חתוך לקוביות.
 3/4 בקבוק יין לבן לבישול.
 60 מ"ל רוטב צ'ילי חריף.
 100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק.


אופן ההכנה:
 1. מערבבים את כל החומרים.

2. משרים את הספייריבס בין שבוע לשבועיים במקרר במרינדה בכלי מכוסה. האלכוהול והסוכר מונעים מהבשר להתקלקל.

3. צולים את הצלעות על הגריל בטמפרטורה נמוכה עד למידת העשייה הרצויה.


(באדיבות מסעדת הבשרים התל אביבית  NG )

יחסי ציבור
ספריבס, למי שאוהב את הצלעות שלו מאד מפולפלות יחסי ציבור
מרינדה לפרגית

חומרים:

 1 כף חרדל חלק
 2 כפות חרדל גרגרים
 2 כפות טימין קצוץ
 1 כף דבש
 ½ כפית שום כתוש
 3 כוסות שמן זית


אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם של משחה אחידה, מורחים את חלקי העוף ומשרים כשעתיים לפחות.


(מתכון של שף מסעדת "אדמה" בזכרון יעקב).

צילום: יהונתן שאול
שיפודי פרגית. מרינדה גם מחרדל חלק וגם חרדל גרגירים צילום: יהונתן שאול
שמחת הצמחונים: טיפים להכנת ירקות בגריל

באדיבות השף אורן לוקסנבורג, מסעדת בריבה

מה לצלות: הירקות הטובים ביותר לצליה על אש פתוחה הם ממשפחת הסולניים שיש להם אחוזי לחות גבוהה כמו עגבנייה, זוקיני, קישואים, חצילים, פלפלים.
 
כמה מעלות? חום גבוה של 250 ירכך את מרבית הירקות וישאיר אותם עסיסיים מבפנים ושחומים וטעימים.

יתרונות המנגל הצמחוני  כשצולים על האש ירקות ולא בשר, אפשר לצרף מטבלים על בסיס גבינות כחולות, יוגורטים ועוד, מה שלא מקובל לעשות כשצולים בשר מסיבות של כשרות ועיכול.

עשבי תיבול  כשמניחים ענפי רוזמרין, טימין וכו' על האש הגלויה הם נשרפים בקלות. האופציה הטובה יותר היא לטחון את העשבים והתבלינים עם שמן זית בבלנדר, לסנן ולהשתמש בשמן המתובל למריחה על הירקות.

טעמים אם מתבלים ירקות לפני הצלייה על האש במרינדה של חומץ בלסמי, שמן זית, עשבי תיבול ומלח ופלפל הם יועשרו בטעמים ועדיין ישמרו על הטעמים הטבעיים שלהם.

מתוק מומלץ לצלות על האש פירות מוצקים בעלי שטח פנים גדול כמו אננס, תפוזים, תפוחים, או נקטרינות עד שהם מתרככים. המגזימים גם יתבלו אותם באבקת סוכר.


מרינדות לירקות בגריל:

1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס

מרינדה לשומר, עגבניה ובצל:
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים
20 זיתים שחורים מגולענים וטחונים במערבל מזון

מרינדה לחצילים:
1/2 כוס סויה בהירה
2 כפות סוכר חום רך
2 ס"מ גינג'ר מגורר
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפיות סומסום קלוי
2 כפות שמן סומסום
1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

צילום: יח''צ
ירקות טרום צלייה. עדיף לשים על האש צילום: יח''צ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים