איטלקית מתחשבת: ביקור במסעדת בליני

היא אנינה אבל לא יקרה. את הפסטות אפשר לקבל גם כתוספת למנה העיקרית והמפות המשובצות חיזקו את האווירה החמימה. המבקר יצא שבע רצון ממסעדת בליני האיטלקית בנווה צדק

אלון צרפתי | 18/4/2010 10:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כל שידענו לפני הגעתנו למסעדת "בליני" הוא שמקומה ברחוב יחיאלי בנווה צדק, סמוך למרכז סוזן דלל. בעודנו עומדים במרכז הרחבה, מביטים אנה ואנה, הבנו שהלכנו לאיבוד. מאחורינו סניף חמוד למדי של "קפה קפה? לפנינו אולם מופעים ומשמאלנו גדודי בורגנים שיצאו לתרבות טובה, אבל איה המסעדה? האם טעינו בדרך? האם קראנו לא נכון את המפה? בלית בררה אנחנו פותחים את מכשיר הג'י-פי-אס שבתוך המכשיר הסלולרי. הנווט הממוחשב מתעקש שאנחנו נמצאים ממש בתוך היעד עצמו, אבל איפה לעזאזל המסעדה?

רגע לפני שאנחנו מרימים ידיים בהכנעה ומבצעים פניית פרסה לכיוון "קפה סוזנה" אנחנו מבחינים בפעילות חשאית מבעד לשיחים העבותים שבפינה הימנית. מתברר כי "בליני" מסתתרת לה מבעד לאחת הפינות הקסומות. מתחבאת, מצטנעת, כמעט מתחננת שלא תגיעו אליה.

אבל עכשיו אנחנו פה ואנחנו רעבים. מתברר שלא רק אנחנו. אף שהמסעדה נחבאת אל השיחים, היא מלאה סועדים-בני המעמד הבינוני פלוס, תרבותיים (במידה) ונהנתנים (במידה זו או אחרת). ארוחת ערב רומנטית ביום חמישי, רגע לאחר סיום המופע, היא אירוע קולינרי מתבקש, בוודאי אם מתווסף לזה בקבוק יין טוב.

צילום: יחסי ציבור
סלט קפרזה של בליני. שימח את הסועדים ב- 44 שקלים צילום: יחסי ציבור

"בליני" נראית כמו מסעדה איטלקית כפרית. השולחנות העגולים והמרובעים מכוסים מפות משובצות, הקירות צבועים צהוב עתיק, וגופי התאורה מאירים אווירת רטרו פשוטה למדי. יש גם רחבה אינטימית למדי בחוץ, שם אפשר לאכול בלי לחשוש שההולכים ברחוב יפזלו לתוך הצלחות, אולם אנחנו העדפנו לשבת בפנים, כדי להרגיש קצת טוסקנה. מטבח המסעדה פתוח ומאפשר לסועדים להציץ בניקיון המקום, במקצועיות השפים ובאופן הכנת המנות. המסעדה, בהתאם, אפופה ריחות נעימים של פסטות, רטבים ותבלינים.

תפריט המסעדה מבוסס על הפסטה לסוגיה. המחירים יקרים יחסית לחומרי הגלם הפשוטים, אולם סבירים לחלוטין לעומת מסעדות איטלקיות יוקרה אחרות בעיר מ-54 שקלים לפסטה הזולה ביותר עד שמונים שקלים ליקרה. מי שאינו חובב את הבצק האיטלקי יקבל אותו דרך הדלת האחורית: הפסטות מוגשות כאן גם כתוספת עם המנות הבשריות, דוגמת מדליוני פילה, אנטרקוט ופירות ים.

מבחר המנות הראשונות כאן מצומצם למדי וכולל חמש הצעות בלבד, מהן אנחנו בוחרים חציל פרמזן
(39 שקלים) - מנה מגרה למראה הכוללת פרוסות חציל מקומחות, מטוגנות ומכוסות

רוטב פומודורו. ריח גבינת הפרמזן המותכת מעל מגרה לנו את החושים (הידעתם? מחקרים מוכיחים כי חוש הריח אצל נשים מפותח מזה של הגברים), והמנה נאכלת בתיאבון רב. לצדה הזמנו גם סלט קפרזה (44 שקלים), וזה מקבל כאן פרשנות מרעננת: פרוסות גבינת מוצרלה הונחו באמצעו של "סנדוויץ' של פרוסות עגבנייה טריות, מעל היצירה האדומה-לבנה מפוזרים עלי בזיליקום טריים, ומעל הכול מוזלף חומץ בלסמי, לימון ושמן זית.

למקרא מגוון המנות העיקריות אנחנו מתגרים, מתלבטים ומתבלבלים, ולבסוף מבקשים את עזרתו של המלצר המקצועי והקשוב; הוא מאזין לבקשתנו, ובהתאם ממליץ על פפרדלה א-לה קצ'יטורה (78 שקלים) - פסטה פפרדלה רחבה עם רוטב ציידים אוסובוקו, פטריות פורטובלו ונתחי פילה בקר. המלצר קלע לטעמנו: המנה מתקתקה במידה, טעימה עד מאוד ונדיבה בכמותה. קצת פחות אנחנו מחבבים את מנת הספיישל היומי: נתח דג עבה, המוגש עם ריזוטו לימוני (94 שקלים). הסלמון הוא סלמון הוא סלמון, וכשהוא טרי הוא טעים יותר, אולם הריזוטו לטעמנו חמוץ מדי וטעם הלימון בו דומיננטי למדי. עדינות אינה מנת חלקה של המנה.

צילום: יח''צ
עוגת גבינה. דרך טובה לסיים ארוחה איטלקית צילום: יח''צ
קרם ברולה ב-3 טעמים

 גם מגוון הקינוחים, כמו מגוון המנות הראשונות, מצומצם למדי אבל משכנע. עוגת הגבינה הנימוחה
 (34 שקלים) לוותה בפירות יער ונאכלה גם על ידי מי שלא חובב עוגות גבינה - זו ההוכחה האמיתית לטיבה. קרם הברולה זוכה כאן לפרשנות משולשת: במקום קרם אחד מוגשים כאן שלושה טעמים שונים המבוססים על פיסטוק, שוקולד ודובדבני אמרטו. רעיון שובב ושובה לב וחך.

"בליני, הנקראת על שם המלחין וינצ'נצו בליני ("נורמה")  ולא על שם החביתיות הרוסיות המפורסמות, היא מסעדה איטלקית טיפוסית ונעימה, לא יקרה מדי ולא מנקרת עיניים, ובהחלט מומלץ לבקר בה בעת סיור בנווה צדק הציורית. זאת אומרת, אם הג'י-פי-אס שלכם יאתר אותה. 

"בליני", יחיאלי 6, נווה צדק,  03-5178486

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים