עצמאים בשטח: ארוחת קבב בפיתה
קבב, טחינה וסלט נפגשים בפיתה. נשמע כמו בדיחה? ובכן, מדובר בארוחת העצמאות שלכם. שי לי ליפא מציעה את הדרך הקלה למנה ישראלית מושלמת ומוסיפה כמה סלטים לחימום האווירה

במקום צנוברים לכו על פיסטוק, שמנקד את הקבבים בירוק ומוסיף טעם ומרקם קראנצ'י.
החומרים ל6- מנות:
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל קטן קלוף ומגורר על פומפייה 1/4
כוס פיסטוקים קלופים וחצויים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון: שמן קנולה
ההכנה:
.1 מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את התערובת בידיים כשתי דקות.
.2 יוצרים קבבים עגולים או מאורכים. שומרים
.3 מחממים מחבת או גריל, משמנים מעט וצולים שתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.
החומרים ל6- מנות:
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מערבבים את כל החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
.2 שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט מגיר נוזלים בזמן האחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים.(
החומרים ל3- כוסות טחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
1 ו1/3- כוסות מים
3-2 שיני שום כתושות
1/3 כוס לימון כבוש קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מערבלים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול.
החומרים ל8-6- מנות:
1/2 כרוב סגול פרוס לרצועות דקות
2 גזרים קלופים ופרוסים לגפרורים דקים
2 תפוחי עץ ירוקים (לא קלופים) פרוסים לגפרורים דקים
לרוטב:
2 כפות מיונז
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ רגיל
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית גדושה סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים עד שהסוכר נמס, טועמים ומתקנים תיבול.
.2 שומרים בכלי אטום במקרר עד יממה (מי שאוהב את סלט הכרוב פריך במיוחד, יכול לשמור את הרוטב בצנצנת ואת הסלט בכלי נפרד ולערבב בסמוך להגשה.(
החומרים ל6- מנות:
2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים דקים (לא חובה)
לטיגון: שמן קנולה
ההכנה:
.1 מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים מעט שמן קנולה ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
.2 מערבבים סירופ מייפל ורוטב סויה בקערה, מוסיפים את החצילים המטוגנים, מפלפלים ומערבבים. מפזרים פטרוזיליה וצ'ילי. טועמים ומתקנים תיבול.
.3 שומרים בכלי אטום במקרר עד ארבעה ימים.