מתוק וטוב לו: עוגות ועוגיות לקפה

מתכון לעוגיות קריספיות שישמחו כל כוס קפה, של בוקר או אחר צהריים, עוגת גזר ופיסטוקים ועוגת קקאו ושזיפים, ללא ביצים, שטובה לטבעונים מתחשבים

דנה דרבינסקי | 21/4/2010 9:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגיות אגוזי לוז ממולאות בגנאש שוקולד ופרנג'ליקו

מתכון של נטלי לוין מפורום מתוקים בתפוז שמזמינה להכנס לבלוג העוגיות שלה
עוגיו.נט

חומרים:
115 גר' אבקת סוכר
40 גר' שקדים טחונים
60 גר' אגוזי לוז קלופים
4 חלבונים מביצה מספר 1
35 גר' סוכר
למלית שוקולד – פרנג'ליקו
50 גר' שמנת מתוקה (אפשר להמיר בשמנת צמחית)
75 גר' שוקולד מריר 53%
כפית נס קפה מגורען או מנת אספרסו
כף ליקר פרנג'ליקו

הכנת העוגיות:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אבקת סוכר, אגוזי לוז ושקדים לאבקה.
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב מאוד (כחמש דקות הקצפה).
מוסיפים את אבקת האגוזים לחלבונים המוקצפים בקיפול, עד שהתערובת אחידה. נזהרים לא לשבור את המרנג.
עם שקית זילוף וצנתר חלק מספר 8 או 9 מזלפים על נייר אפייה עיגולים בקוטר 4-5 סמ'. העוגיות מעט תופחות וגדלות במהלך האפייה. אופים את העוגיות כ20-25 דק'.
מצננים את העוגיות לגמרי ובינתיים מכינים את המלית.

הכנת המלית:
מביאים את השמנת והקפה לרתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים לגנאש אחיד ומבריק.
מוסיפים את הפרנג'ליקו ומצננים את התערובת בטמפרטורת החדר כשעה – שעתיים. התערובת לא תהיה מוצקה לגמרי, אבל ניתן יהיה לזלף אותה.
מסדרים את העוגיות בזוגות ומזלפים את המלית וסוגרים לסנדוויץ'.

העוגיות טובות במיוחד ביום הכנתן, אך נשמרות בקירור כשבוע.



צילום: נטלי לוין מהבלוג עוגיו. נט
עוגיות אגוזי לוז ממולאות. למי שמתגעגע לעוגיות המקרון מפסח צילום: נטלי לוין מהבלוג עוגיו. נט
עוגת גזר, פיסטוקים וצימוקים

עוד מתכון של הגולשת נטלי לוין מפורום מתוקים בתפוז. עוגה בחושה שטובה מאד לבוקר או אחה"צ.

חומרים:
 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 סמ'
4 ביצים מספר 1 בטמפ' החדר
150 גר' סוכר חום
200 גר' סוכר לבן
100 מ"ל שמן
מיכל שמנת חמוצה
300 גר' קמח
שקית אבקת אפייה (10 גר')
קינמון, לפי הטעם
חצי כפית מלח
400 גר' גזר מגורר
80 גר' פיסטוקים קלופים ולא קלויים
50 גר' צימוקים

ההכנה:
נחמם תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה נניח ביצים ושני סוגי סוכר ונטרוף בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה. נוסיף פנימה את השמן בזרם דק, עד שהוא נטמע בתערובת לחלוטין. נוסיף פנימה בערבוב קל את השמנת החמוצה.
נוסיף את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ונטרוף במרץ רק עד

קבלת תערובת אחידה, ולא יותר.
נוסיף פנימה בקיפול את הגזר המגורר, הפיסטוקים והצימוקים ונקפל רק עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת.
נעביר לתבניות ונאפה כ30-40 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה בטמפ' החדר, מפדרים באבקת סוכר מעורבת עם מעט קינמון ומגישים.

צילום: נטלי לוין מהבלוג עוגיו. נט
עוגת גזר פיסטוק וצימוקים. גרסה עשירה וקלה להכנה של עוגת הגזר המוכרת צילום: נטלי לוין מהבלוג עוגיו. נט
עוגת קקאו ושזיפים


מתכון לעוגה טעימה במיוחד של הגולש גלעד מפורום מתוקים של תפוז.  גלעד הוא טבעוני ש"מטבען" מתכונים שהוא אוהב וגורע מהם חומרי גלם מן החי. שימו בלב שבמתכון אין ביצים. בלוג המתכונים הטבעוניים של גלעד

חומרים:

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה.
85 גרם מחמאה רכה שריככתם מבעוד מועד.
120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים).
100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים.
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח.
20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי.
½ כפית אבקת אפייה.
¼ כפית אבקת סודה לשתייה.
50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק.
2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות.

לסירופ:
50 גרם סוכר.
50 מ"ל (כ-3 כפות) מים.
תמצית רום.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.
מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים מים.
בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.
מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.
מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.
מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום.
כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים