הכל כשורה: 9 המסעדות הכשרות הכי טעימות

המסעדה הכשרה החדשה והמדוברת, זו עם מצלמות הווידאו שמעבירות לסועד את המתרחש במטבח והמסעדה עם העסקית הכי משתלמת. ספיישל מעורר תיאבון של 9 מסעדות כשרות מומלצות

מלי זיידמן | 22/4/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. אי זוגי - עסקית משתלמת

מלון הבוטיק לאונרדו ברמת החי"ל נראה בצהריים כמו פיסת חו"ל באמצע רחוב הברזל. אנשי עסקים מעונבים ונשים קוקטיות בתיקי שאנל סועדים צהריים בנחת כאילו העבודה יצאה מהאופנה. "אי זוגי" שוכנת בקומת הלובי, אבל לא נראית כמו חלק מהמלון. הקונספט חביב מאוד: כל המנות מתומחרות במחיר האטרקטיבי של 39 שקל (ובצהריים יש עוד 20% הנחה), ככה שאפשר

לטעום לא מעט דברים. המנות לא גדולות, אבל גם לא קטנות מדי, ועם שתיים-שלוש מנות לאדם, פלוס קינוח, אפשר לצאת מרוצים לגמרי. המלצר יגיע אליכם עם טופס ועליו כל המנות, ואתם תסמנו מה תרצו להזמין. אל תחמיצו את סלט העוף האסייתי הנהדר, "הממולאים של רחל" שהם ממולאים מיניאטורים בכלי חרס חם והקרפצ'ו בורי ואבוקדו בוויניגרט.

אי זוגי, הברזל 17, רמת החי"ל, תל אביב 03-5110075

2. לה רג'אנס - שירות של מלכים

הנה לוקיישן מושלם להצעת נישואין לשומרי הכשרות: מסעדת השף "לה רג'אנס" חבויה לה בתוך מלון "קינג דיוויד" המפואר בירושלים, אולי המלון הכי מפואר בישראל, לפחות בתחושת הקולוניאליות שהוא מעניק לשוהים בו. המסעדה נותנת את אותה התחושה – מלצרים מעונבים ומיומנים בממלכת השירות, מפות בד עשירות וכלי כסף אמיתיים ומנות כמו קונסומה אמיתי מזוקק וטהור שמוגש בתוך טס כסף מפואר. ובתוך כל זה, האוכל מפתיע. השף הצעיר דודו ביטון רוקח יצירות מולקולריות מורכבות שנראות היטב על הצלחת וגם מחניפות לחיך. אם תשבו כך, מפומפמים בשירות של מלכים, סועדים אוכל מצוין מול החלונות הצרפתיים הארוכים ותיהנו מנופם המרהיב של חומות העיר העתיקה – תחושו, באחריות, ציוניים מתמיד.

לה רג'אנס, המלך דוד 23, ירושלים, 02-6208795

צילום: אורן כהן
מנה במסעדת לה רג'אנס. מפות בד עשירות וכלי כסף אמיתיים צילום: אורן כהן
3. המטבח - פיוז'ן ים תיכוני

"המטבח" היתה אמורה להיות מסעדת השף המנצח בתוכנית הריאליטי "המטבח", אבל סהר רפאל היה עסוק עם שלל מסעדותיו בשפלה ו"המטבח" נשארה רק עם השם. השף האוסטרי עתיר הניסיון פיטר הומל (לשעבר רויאל ביץ' ורויאל גרדן) לקח חסות על המסעדה שממוקמת במלון הרודס ומגישה מה שהוא מגדיר כ"פיוז'ן ים תיכוני". האטרקציה פה היא מצלמות המוצבות במטבח ומעבירות בשידור חי לסועדים צילומים מהנעשה על הפלנצ'ה. המסעדה היא אופציה מצוינת לתיירי אילת שמחפשים מסעדה טובה עם אוכל מפונפן לסעוד בה בעת שהותם. אם נקלעתם לחום האילתי וחשקתם באוכל איכותי, תוכלו לטעום שלל מנות גורמה שמותאמות לחיך הישראלי כמו רביולי שקדי עגל על מצע פורטובלו, בקלאווה כבד אווז וצלעות טלה במילוי דבלים ותמרים. ושימו קרם הגנה.

"המטבח", טיילת הרודס, מתחם הקארדו, החוף הצפוני אילת, 08-6380083

צילום: יח''צ
''המטבח'. מצלמות ממוקמות במטבח ומשדרות מסרים מרגיעים לסועדים צילום: יח''צ
4. החצר - תבשילים מבית סבתא

מסעדת "החצר" היא אחת מהמסעדות היותר עמוסות בירושלים, וגם היא, כמו ירושלמיות רבות אחרות, מבססת השראתה מתבשילים מבית סבתא, שלמקומיים חיבה גדולה אליהם, אבל גם על טרנדים קולינריים כמו סשימי ופסטה עבודת יד. מוטי אוחנה הוא בוגר ה"קורדון בלו" ובעל 13 שנות ניסיון במטבח, כולל עבודה ב"צ'קרה" המיתולוגית (והלא כשרה) והקמת מסעדת "אצל פיני בחצר" יחד עם פיני לוי. התפריט מציע מנות חורפיות (שודאי ישתנו בחלקן עם בא האביב) כמו פפרדלה עם פטריות, תרד וכמהין או סשימי מוסר ים עם קלמנטינה ושומר. עסקית הצהריים מציעה אנטיפסטי ולחם במחיר המנה העיקרית ומנות ראשונות ואחרונות במחיר מכווץ.

מסעדת "החצר", דרך בית לחם 7, ירושלים, 02-6719922

5. bariba - טיגון מחוץ לתחום

אם נכנעתם גם אתם לאזהרות הרופא, או שנחה עליכם הרוח הבריאותית השורה על העולם כולו בימים אלו, בריבה היא המקום לתקן בו את דעתכם העקמומית על מה שנקרא "אוכל בריא". האוכל אינו עתיר כולסטרול והטיגון כאן הוא מחוץ לתחום, אך כל זה אינו פוגע בטעמים. כאן גם התגברו על עניין הכשרות בדרך החלבית הנהדרת, שכוללת דג למנה עיקרית וקינוח לא פרווה ששווה לחכות עבורו. יש פה סלמון בכבישה ביתית עם סלט תפוחי אדמה, מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות עם קרם פרש ושמן כמהין, דג מוסר צלוי עם ריזוטו אבוקדו בוויניגרט תפוזים ועירית או רביולי סלק וגבינת סנט מור. בין הקינוחים מומלץ מאוד לנסות את הפנקייקס מקמח מלא שמגיעים עם פירות צלויים וגבינת מסקרפונה. לכל הזמנה מתלווית גם הפתעת פינוק בריאה על חשבון הבית: "שוט" של קוקטייל מיץ ירקות או פירות סחוטים.

bariba, בית דרך חיים, שפך הירקון נמל תל-אביב, טל' 6044044-03

צילום: יח''צ
מנה במסעדת BARIBA. יש הפתעת פינוק בריאה על חשבון הבית: שוט של קוקטייל מיץ ירקות או פירות סחוטים. צילום: יח''צ
6. חוות ורד הגליל - לדהור לצפון

המסעדה הוותיקה וספונת העץ מציעה חוויה צפונית נעימה לאוכלי הכשרות. בשר זה העיקר פה, אבל המסעדה עצמה, שממוקמת במבנה יפה עשוי עץ ואבן עם אח בוערת בחורף וחוות סוסים סמוכה (למה שלא תפתחו את הארוחה ברכיבה קלה?) מוסיפה נקודות לכל העסק. הסגנון הוא אמריקאי וההמבורגרים מומלצים, אולם מומלץ ליהנות גם מהאנטרקוט המצוין (מגידולי הסביבה). הקטנטנים יתלהבו מהעוף המטוגן – הגרסה הלא קפואה ומעובדת, שמגיע בסלסילת קש עם מפית חביבה לספיגת עודפי השומן. יש גם ארוחות בוקר בסגנון אמריקאי עם ערימת פנקייקים וקינוחים כמו פאי לימון מסורתי.

חוות ורד הגליל, דרום הגולן, 04-6935785

7. אוליב ליף - חציל בלתי נשכח

על התפריט פה חתום השף צ'רלי פדידה, שניסיונו העשיר מורגש בתפריט. הוא מתחשב ברצונו של הקהל הישראלי, שלא מוותר על החציל שלו, ומלהטט בין מוטיבים של מטבחים קלאסיים אחרים בעולם. המסעדה ממוקמת בתוך מלון שרתון והריהוט, כולו בהזמנה אישית, עשוי עץ זית כשמה של המסעדה. אהבתו של פדידה לחלקי פנים ובכלל לחלקי בשר ל"אמיצים" מורגשת היטב. אם אתם מחובבי הז'אנר תיהנו ממנות שכוללות לחי, מוח ורגל. סועדים עדינים  יותר מוזמנים לנסות את הסלמון האפוי עם קרסט, עדשים שחורים ולימון כבוש. בפסח התפריט כולל מנות כשרות, כולל ניוקי תפוחי אדמה, שייתן לכם תחושה מנחמת של פחמימות אמיתיות.

אוליב ליף, הירקון 115 תל אביב, 03-5219300

צילום: דן פרץ
אוליב ליף. ריהוט המסעדה עשוי עץ זית צילום: דן פרץ
8. שמיל במעבדה - אוכל יהודי

לשמיל הולנד היה קייטרינג כשר ויוקרתי שנודע בקרב עשירי ירושלים והסביבה, עד שגם לו התחשק מקום משלו והוא פתח את "שמיל במעבדה", מסעדה כשרה חלבית במתחם המעבדה בירושלים. מחסן רכבת ישן שוחזר ושופץ ואח פחמים גדול הונח במרכז החלל וכוסה קונוס מתכת גדול שמהווה את מרכז האטרקציה. האוכל טרי ופשוט, אבל מצוין. הולנד הוא אשף האוכל היהודי, וכדאי לנסות כאן חלק מהמנות האלו, כמו קרפלעך תפוחי אדמה שמוגשים עם בצל מטוגן ושמנת חמוצה או הגרבדלקס המפורסם שכובשים במקום או הקינוח של כופתאות הגבינה המטוגנות שמוגשות עם שמנת חמוצה מוקצפת עם דבש. תענוג.

שמיל במעבדה, דרך חברון 28, ירושלים, 02-6731629

9. סקאלה - אלגנטיות במצודה

המסעדה היפה והמעוצבת ששוכנת במלון "מצודת דוד" בירושלים מלאה בסידורי פרחים מקוריים ויוצאי דופן, שמתחדשים מדי יום ומשלימים את העיצוב העכשווי והמגניב. התפריט כולל מנות בגודל אחיד, ללא חלוקה למנות ראשונות ועיקריות. בהנהלה מתעקשים שבהחלט אפשר לבוא לדרינק ונשנוש ולא להרגיש מחויב לארוחה מלאה. על המטבח ממונה אורן ירושלמי, בוגר מסעדת "בולי" בניו יורק, שמחליף את התפריט מדי חודש לפי חומרי הגלם הטובים שהוא מוצא בשווקים הנהדרים של ירושלים. לחם נהדר מגיע בתחילת הארוחה בליווי רוטב איולי פלפלים ומלח ים שחור, ללא חיוב, ומעניק לסועדים אורך רוח עד שהמנות יגיעו. בסופה של הארוחה נסו את הקינוחים היפים והמקוריים, שכמעט מתגברים לגמרי על בעיית הכשרות, שתמיד צצה לה רגע לפני החשבון.

"סקאלה", מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7, ירושלים, 02-6212030

צילום: דרור כץ
אונו. מסעדה גדולה במיוחד, 1400 מ''ר בעיצוב ירון טל צילום: דרור כץ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים