מעז יצא מתוק: גלידה חדשה מחלב עזים
אוהבי גלידה ששונאים להרגיש כבדים ונפוחים אחרי, יתפתו לנסות את הגלידה החדשה מחלב עזים. כאן לא מדובר בטעמים ג'אנקיים ומדרדרים כמו טופי, אלא בטעמי רימונים ודובדבנים
יש משהו עדין מאד בגלידה החדשה והיא גם לא מתוקה מדי. התחושה הלא טובה שמתלווה לאכילת גלידה מחלב בקר, שמופיעה אצל מי שרגישים אפילו במעט לחלב פרה - לא נוכחת כאן וגם רגשי האשמה שמגיעים עם אכילה של גלידת שמנת, נפקדים.
מי שאחראיים למוצר החדש והמעניין הן משפחות אשכנזי ורוזנברג, הבעלים של מחלבת "אדיר" המתגוררות בכרם בן זמרה במורד הר אדמון בגליל העליון. המשפחות מייצרות מוצרים מחלב עזים כבר מ-1995. העדר שלהם הוקם ב-1981 ומונה היום כ-2000 עזים חולבות. טכנולוגים מצרפת הוזמנו אליהם לגליל ולימדו אותם להכין גבינות קשות, גבינות חצי קשות, גבינות רכות ויוגורט. בהמשך הם הפכו למחלבה הגדולה בארץ לייצור גבינות מחלב עזים.

חוקרי מזון מלמדים כי העיכול של חלב עזים הוא קל יותר כי כדוריות השומן שבו קטנות יותר. יתרון נוספים של חלב העזים הוא עידוד הפעילות החיסונית. חלב עזים נחשב למזון עם אלמנט חיסוני מאחר והעזים ידועות כבעלי חיים שורדים. במשך שנים השתמשו בחלב עזים כדי לטפל בפצעים וירליים בפה - אפטות והתוצאות היו טובות בזכות החיסון הטבעי שנרכש על ידי העז ועבר באופן פעיל גם
למה דווקא עזים? עזים דומיננטיות באגן הים התיכון בגלל ההתאמה שלהן לאקלים, ולכן החלב שלהן מתאים למי שחי כאן. היום מרבים לחקור את הקשר בין ההתאמה הגנטית לתנאי הסביבה ולרמת החיסון שיש לאדם. כשיש התאמה טובה, זה סימן שהאדם צורך מזונות וחומרי גלם מקומיים ועונתיים. תזונה מקומית ואקולוגית קשורה לפי מחקרים להפחתה בתחלואה ובתמותה ובעיקר לאריכות חיים.

הטעמים של הגלידה החדשה מיועדים למי ששומרים על בריאותם ולא מתפתים לטעמי גלידה שדחוסים בתוספות ג'אנקיות. טעם הווניל מגיע עם אחוזי השומן הגבוהים ביותר - 10% שומן, ויש גם גלידת דובדבנים עם 3% שומן, גלידת רימוניםעם 3.5% שומן , גלידת תותים עם 5.5% שומן וגלידת שוקולד מחלבעם 6.5% שומן.
30 שקלים לאריזה משפחתית של 500 מ"ל. להשיג בחנויות המובחרות, ברשתות השיווק ובמרכז המבקרים של חלב אדיר בפארק תעשייה דלתון







נא להמתין לטעינת התגובות