בישלו לעצמם מקום ראשון: מהפך ברשימת המסעדות הטובות בעולם
מסעדת "נומה" מדנמרק עלתה לראש טבלת המסעדות הטובות בעולם של המגזין "רסטורנט". בתפריט: דגי בקלה מאיסלנד ומצע של אדמה אכילה. ממוצע לסועד: 1,000 שקלים לארוחה
בתפריט של "נומה", הממוקמת במבנה ששימש במאה ה-18 כמבדוק לספינות בבירה קופנהגן, מככבות מנות טיפוסיות לרוח הסקנדינבית - מנות של מושק (כן, זה לא רק בושם) ומוח עצמות מאודה, דג זאב המים עם פרי סמבוק ירוק, וצדפות עם גרגר הנחלים. השפים, אגב, הם בדרך כלל אלה שמגישים את המנות לשולחן, אולי כדי להסביר לסועדים שבמנה של צנוניות על מצע אדמה אמורים לאכול גם את האדמה.
כמו כל מסעדת גורמה המכבדת את עצמה, גם נומה - בהנהגתו של השף הצעיר רנה רדזפי (32) - מתרכזת בהשגת חומרי גלם איכותיים שספק אם תמצאו במקומות אחרים. באזור סקנדינביה זה אומר חיפוש אחרי זנים מיוחדים של צדפות, סרטני מים עמוקים ושרצים מאיי פארו, או דגי בקלה ואצות מאיסלנד. צוות הטבחים של המסעדה מעשן, ממליח, מחמיץ, מייבש, צולה ואופה על גבי אבני בזלת, מכין בעצמו את החומץ ומזקק את המשקאות החריפים.

מסעדת נומה, ארבע שעות ארוחה
צילום: רויטרס
גולת הכותרת היא סעודת "נומה נאסאק", שמרכזת את "כל ההמצאות החדשות והקלאסיות של המסעדה", כפי שנכתב באתר האינטרנט שלה. ה"נאסאק" היא ארוחת שמוגשת לכל הסועדים, אורכה ארבע שעות ויש להזמין אותה מראש. המחיר הממוצע לארוחה ב"נומה" הוא כ-1,000 שקלים לאדם, לא כולל יין וטיפים.
רשימת 50 המסעדות הטובות בעולם של
המגזין "רסטורנט" נקבעת בהליך הצבעה בו משתתפים 806 שפים, בעלי מסעדות, עיתונאים ומומחים למזון מכל העולם. השנה הם העדיפו את הגסטרונומיה החדשנית על פני מטבח העילית (הוט-קויזין) המסורתי. נומה הדיחה מראשות הרשימה את מסעדת אל-בולי הספרדית - שגם בה עבד בעבר השף רדזפי - אחרי ארבע שנים רצופות בראש הטבלה.