נפלאות הפריטטה: 4 מתכונים מנצחים

תפוחה, טעימה, שופעת כל טוב ואוספת לתוכה את שאריות כל השבוע. האיטלקים ללא ספק יודעים לעשות כבוד לחביתה שלהם. שי לי ליפא מגישה 4 מתכונים פשוטים להפליא של פריטטה

שי לי ליפא | 5/5/2010 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לספרדים יש טורטייה דה פטטה, לצרפתים יש אומלט ולאיטלקים יש פריטטה, ולמרות שהשמות נשמעים מתוחכמים, מדובר בסך הכול בחביתה משודרגת. מתחילים את הכנת הפריטטה במחבת, בבישול קצר של מספר דקות רק עד שצידה התחתון מתייצב, וממשיכים באפייה בתנור עד שפניה זהובים. כך גם נמנעים מהפיכה לא מוצלחת. הפריטטה טעימה לא רק חמה אלא גם כשהיא בטמפרטורת החדר ולכן מתאימה מאוד לפיקניק. אצלנו בבית היא מככבת באופן קבוע בבראנץ' של שבת, בכל פעם בגרסה שונה. תרגישו חופשי לאלתר ולשנות לפי טעמכם האישי, וגם בהתאם למצאי במקרר.
רובי קסטרו
פריטטה תפוחי אדמה. משביע ומנחם רובי קסטרו
פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס

מעין פשטידה משביעה במחבת שעשויה מתפוחי אדמה וביצים. כאן בגרסה אהובה בתוספת קבנוס.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קלוף וקצוץ גס
 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
 1 קבנוס פרוס לעיגולים בעובי ‭1/2‬ ס"מ
 6 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות.
 ‭.2‬ מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ותפוחי אדמה ומטגנים כשבע דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.

מוסיפים קבנוס ומטגנים עוד דקה.
 ‭.3‬ יוצקים ביצים טרופות למחבת, ממליחים, מפלפלים ומבשלים כשלוש דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
 ‭.4‬ מעבירים את המחבת לתנור ואופים ‭20-15‬ דקות עד להזהבה.

פריטטה אפונה וגבינת עזים

מנוקדת באפונה ירוקה, מועשרת בגבינת עזים וטעימה במיוחד.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
2 כפות שמן זית
 1 בצל קטן קלוף וקצוץ גס
 6 ביצים
 ‭1/4‬ כוס חלב
 1 כוס אפונה קפואה
 מלח ופלפל שחור גרוס
 100 גרם גבינת עזים פרומעז חתוכה לעיגולים בעובי ‭1/2‬ ס"מ

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות.
 ‭.2‬ מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור)  על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כחמש דקות עד שהבצל רך.
 ‭.3‬ טורפים ביצים בקערה, מוסיפים חלב ואפונה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
 ‭.4‬ יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומפזרים מעל את עיגולי הגבינה באופן שווה. מבשלים כשלוש דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
‭.5‬ מעבירים את המחבת לתנור ואופים ‭20-15‬ דקות עד להזהבה.

צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
פריטטה. יכול להיראות גם כמו פשטידה מסוגננת צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
פריטטה עגבניות, זיתים ובולגרית

כמו סלט יווני רק בחביתה - פתרון מוצלח לסרבני ירקות.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
2 כפות שמן זית
 1 בצל קטן קלוף וקצוץ גס
 6 ביצים טרופות
 מלח ופלפל שחור גרוס
 8 עגבניות שרי חצויות
 8 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
 ‭1/2‬ קובייה ‭120)‬ גרם ) גבינה בולגרית מפוררת גס

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות.
 ‭.2‬ מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כחמש דקות עד שהבצל רך.
 ‭.3‬ יוצקים ביצים טרופות למחבת, ממליחים, מפלפלים, מסדרים מעל חצאי עגבניות וזיתים ומפזרים גבינה. מבשלים כשלוש דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
 ‭.4‬ מעבירים את המחבת לתנור ואופים ‭20-15‬ דקות עד להזהבה.

פריטטה מקסיקנית

עשירה, ססגונית ופיקנטית, כמיטב המסורת. סלט ונאצ'וס ליד ואתם מסודרים.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קלוף וקצוץ גס
 1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
 6 ביצים
 100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
 1 כוס גרגרי תירס קפואים
 ‭2-1‬ כפיות טבסקו
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות.
 ‭.2‬ מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וקוביות פלפל ומטגנים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.
 ‭.3‬ טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינה, תירס וטבסקו, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
 ‭.4‬ יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומבשלים כשלוש דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
‭.5‬ מעבירים את המחבת לתנור ואופים ‭20-15‬ דקות עד להזהבה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים