מתכוננים לשבועות: סדנת גבינות ויריד יין
סדנה לגיבון גבינות שתשמח ילדים ומבוגרים, סדנה להכנת מאפים עם גבינות במאפייה תל אביבית משובחת ויריד של יין וגבינות עם גבן מקצועי שמצייד בשלל עצות
בסדנה ילמדו לגבן וידברו על תכונות החלב - על גבינות PH וגבינות אנזימטיות ועל חיידקים טובים ורעים, ויהיה חלק מעשי בו ילמדו להכין סוגים שונים של גבינה, ביניהם גבינה צפתית וצ'רקסית ולהכין יוגורט. המשתתפים ייהנו מארוחת בוקר קלה מלווה בגבינות.
הסדנה תתקיים בפינת החי, בין הכבשים, העזים והגדיים, שם יהיה קל להמחיש את המעבר מחלב טרי לגבינה. את הסדנה ינחה אחיקם דור בעל חוות "עז - בא הגליל" שבשאר ישוב בגליל העליון.
בפינת החי הסמוכה לכפר הנופש מרום גולן יש חיות, צמחייה וצל, בריכת מים לברווזים, גשרים ומתקני שעשועים לילדים. בפינת החי יש סוסי פוני, נחשים, טווסים, תרנגולות, ארנבות, צבים גדולים, לטאות, עזים, חמורים, גמל ועוד. ישנה גם פינת ליטוף לחיות קטנות וניתן לשחק עם החיות ולעזור למטפלים בהאכלתן.
מחיר לסדנה: 75 ₪ למשתתף, כולל חומרים.
יש להצטייד בכלי לגיבון (קערה פשוטה), מגבת או גרביים נקיות לעטיפת בקבוק יוגורט, מסננת ודבר מאכל לחלוק בארוחה. פרטים אצל שחר דה יונג - 050-7648236.
בסמוך לפינת החי יש חוות סוסים וטרקטורונים וראנג'רים להשכרה, איתם ניתן לצאת ולטייל במרחבי הגולן. על ראש הר בנטל נמצא בית הקפה החלבי "קופי ענן" המשקיף על סוריה הגולן והגליל.

ביום שני ה- 10.5.2010 ב-16:30 תתקיים סדנת שבועות במאפיית לחמים המהוללת בתל אביב. בסדנה ילמדו את כל שצריך לדעת על השילוב המנצח של בצק וגבינה.
המשתתפים יכינו חלות במילוי גבינות, פוקצ'ות עשבים וגבינות צאן, מאפים מלוחים ומתוקים על בסיס בצק עלים במילוי גבינות, טארטלטים מבצק פריך במילוי קרם גבינה ופירות טריים ועוד.
בהנחיית צוות "מאפיית לחמים" בראשות האופה והבעלים אורי שפט והקונדיטורית
מספר המקומות מוגבל ויש להירשם מראש בטלפון: 5618111 03, רינת.
לחמים, רחוב החשמונאים 99 תל-אביב, 03-5618111. המאפייה כשרה.

בתאריכים ה -18-19 למאי בצהריים, ייערך יריד ברחבה שלפני החנות טרואר, Show Room ליינות ישראליים שבלב מדרחוב נחלת בנימין.
ביריד ימכרו גבינות ממשק יעקובס, אפשר יהיה לטעום גבינות, ללגום יינות ישראלים של יקבי הבוטיק המשווקים על ידי טרואר וגם ללמוד על הכנת הגבינות מיעקב פיאלקוב - ג'אקומו, מחבר המדריך המלא להכנת גבינות בבית.
ג'אקומו ימכור במקום את הספר שמדריך איך להכין עשרות סוגי גבינות ואת הציוד הדרוש - מחמצות, עובשים, מדחומים, שקי גבן, סלסלות בגדלים שונים, מכבשים, אנזימים, קלציום, רנט, צבע לגבינה, מגשי הגשה לגבינות סכיני גבינה ועוד.
היינות המרכזיים אותם משווקת טרואר, של היקבים "מישר", "סומק", "בן שושן" ו"רד פואטרי" ימכרו במהלך היריד בהנחה של 25%. יינות של יקבים אחרים ימכרו בהנחה של 15%.
כל קניה מעל 150 שקלים תזכה בחבילה של 48 שנפסים במתנה.
רמב"ם 16 תל אביב 03-5106168.