המלכה הלבנה: 3 עוגות גבינה שעובדות

עוגה עם ריקוטה בעלת אחוזי שומן נמוכים אבל מרגישה כמו גבינת שמנת, עוגה אישית יפהפייה עם סירופ דובדבנים, ברנדי ומייפל ועוגת גבינה קלאסית. שי-לי ליפא במתוק ולבן

שי-לי ליפא | 14/5/2010 9:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת ריקוטה ויוגורט

ריקוטה היא גבינה בעלת אחוזי שומן נמוכים שעובדת מצויין באפייה ומעניקה לעוגה מרקם עשיר כאילו מדובר בגבינת שמנת. מכינים את העוגה יום מראש.

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לשימון התבנית:
תרסיס שמן
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחנים לפירורים.
100 גרם חמאה מומסת.
למלית:
2 קופסאות גבינת ריקוטה לא מלח (500 גרם).
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%.
100 גרם אבקת סוכר.
3 ביצים מופרדות.
1 כפית תמצית וניל.
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר.

לציפוי:
2 גביעי יוגורט 3% (400 גרם).
2 כפות אבקת סוכר.

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית.

 ‭.2‬ מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא.

3.‬ מכינים את המלית ואופים: מערבבים בקערה גבינה, יוגורט, אבקת סוכר, חלמונים ותמצית וניל לתערובת חלקה.

 ‭.4‬ מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב,

ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.

 ‭.5‬ אופים ‭35-30‬ דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ונותרת מעט רוטטת במרכזה.

‭.6‬ מצפים ואופים שוב: מערבבים יוגורט ואבקת סוכר בקערה. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה את הציפוי ומחליקים.

 ‭.7‬ אופים כעשר דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. ‭.8‬ מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד שלושה ימים.

צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת ריקוטה ויוגורט. לא כל כך שמנה צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגות אישיות בסירופ דובדבנים, ברנדי ומייפל

יפהפיות, חגיגיות ואווריריות - עוגות גבינה אישיות מוגשות בכוסות זכוכית עם סירופ סמיך מדובדבנים, ברנדי ומייפל. מכינים את העוגות שש שעות מראש.

החומרים ל‭12-‬ כוסות:

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 100 גרם חמאה מומסת
לעוגה: 
 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות 2 גביעי ‭450)‬ גרם)
גבינת שמנת ‭30%‬ בטעם טבעי
2 מכלי ‭500)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
‭1/2‬ כוס ‭60)‬ גרם) אבקת סוכר

לדובדבנים:
2 כפות ברנדי
2 כפות סירופ מייפל או דבש
2 כוסות דובדבנים טריים מגולענים

ההכנה:
‭.1‬ מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתיות כוסות הזכוכית ומהדקים. מעבירים למקפיא.
‭.2‬ מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי‭.(‬ מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.

‭.3‬ בקערה נפרדת מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים על בסיס הביסקוויטים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות.

‭.4‬ מכינים את הדובדבנים: מביאים לרתיחה ברנדי וסירופ מייפל בסיר קטן. מוסיפים דובדבנים ומבשלים כשתי דקות תוך כדי בחישה, עד שהדובדבנים מתחילים להתרכך. שומרים בכלי אטום במקרר. מגישים: מניחים על העוגות דובדבנים עם מעט נוזל ומגישים.

עוגת גבינה קלאסית

בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות - עוגת גבינה אפויה, קלה להכנה שתמיד עושה את העבודה. מכינים את העוגה יום מראש.

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לשימון התבנית:
תרסיס שמן

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 100 גרם חמאה מומסת.

לעוגה:
4 ביצים
2 גביעי ‭500)‬ גרם)
גבינה לבנה ‭9%‬ (אפשר גם ‭2
(5%‬ גביעי ‭400)‬ גרם) שמנת חמוצה ‭1
15%‬ כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף קורנפלור.

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭160-‬ מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודופנות התבנית.

‭.2‬ מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא.

‭.3‬ מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים. יוצקים את המלית על הבסיס.

4.‭‬ אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

‭.5‬ מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד שלושה ימים.



צילום: רובי קסטרו
עוגת גבינה קלאסית. בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות צילום: רובי קסטרו
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים