עוגה לשבת: פאי לימון עם קרם פטיסייר

קרם לימון מבוסס חלמונים, קרם פטיסייר בטעם וניל, ובצק פריך שחיכה במקרר שעה ונאפה קצרות. מאחדים ומקבלים פאי לימון אלגנטי, נמוך ומרוכז שיעשה טוב ליד כוס תה בשבת

nrg מעריב | 21/5/2010 8:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 מתכון מעט מורכב  אבל משתלם. השילוב בין קרם הלימון לקרם הפטיסייר אלגנטי וטעים במיוחד והבצק פריך ונהדר.



רכיבים לבצק פריך (לתבנית פיירקס בקוטר 27 ס"מ)
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה

אופן ההכנה:
- מחברים את כל המרכיבים תוך כדי לישה במיקסר עד אשר מקבלים כדור בצק פריך.
- עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 1-1.5 שעות.
- פותחים ומרדדים את הבצק לגודל התבנית בעובי של עד 0.5 סנטימטר.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

רכיבים לקרם לימון:
6 חלמונים
1/2 כוס לימון סחוט טרי מכשלושה-ארבעה לימונים
3 כפות סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
- על סיר מים רותחים מניחים קערת נירוסטה או זכוכית (באן מרי) ובה החלמונים, מיץ הלימון ו-3 כפות סוכר ומערבבים עד לתחילת הסמכה. ברגע שכל החומרים מתחברים למחית אחידה וסמיכה מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד לחיבור מלא בין המרכיבים. עוטפים בניילון נצמד שייגע במסה כדי שלא יווצר קרום ומקררים במקרר.

רכיבים לקרם פטיסייר:
מקל וניל חצוי לכל אורכו
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
1 כף קמח
100 גר' סוכר

אופן ההכנה:
מחממים את החלב עד סף רתיחה יחד עם מקל הווניל. בקערה נפרדת מחברים בין החלמונים, הקמח והסוכר בהקצפה עם מטרפה. לאחר מכן מחברים בין שתי הלילות בהדרגה תוך השוואת טמפרטורות כדי לא לבשל את הביצים. 
עוטפים בניילון נצמד ומקררים את התערובת שנוצרה במקרר.

לאחר הקירור מחברים את קרם הלימון וקרם הפטיסייר בערבוב איטי ויוצקים על הבצק הפריך.
להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואז להגיש.


באדיבות קים נווה, שף "קפה רינגלבלום", המכשיר נוער בסיכון לעבודות המסעדנות.
רחוב רינגלבלום 86, שכונה ד', בבאר שבע.
צילום: יח''צ
פאי לימון וקרם פטיסייר. את קרם הפטיסייר וקרם הלימון צילום: יח''צ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים